Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajka z lesnego buszu

Powinnam sie zbuntowac???

Polecane posty

Witam, chcialabym przedstawic Wam swoja sytuacje. Otoz od 10 lat mieszkam wraz z mama i rodzenstwem w domu z prababcia i najmlodszym bratem mamy.ma on 27 lat.ja mam 22.Odkad sie wprowadzilismy zawsze spelnialismy jego "prosby".Robilismy kawe, kanapki wieczorem itd.od kilku lat on ma dziewczyne i ona spedza u nas duzo czasu.Ale nie do zniesienia stalo sie to ze on ciagle wymaga tego robienia kawusi, kanapeczek, obiadkow itd.i zawsze zwraca sie z tym do mnie.Wiele razy mialam ochote powiedziec "dosc" ale tego nie robilam. myslicie ze powinnam sie zbuntowac i powiedziec mu w koncu zeby sam sobie to wszystko robil? W sumie to robilam to bo szkoda mi bylo jego dziewczyny bo on nawet sniadania jej nie proponowal jak wstawali. Jak myslicie, co powinnam zrobic???

Jasne, że olać, co on rąk nie ma czy jak? A ta jego dziewczynka to też jakaś kaleczna, że i jej trzeba usługiwać?

Gość callendario
pewnie, ze sie zbuntuj. Stary kon sluzącą sobie znalazł

wiesz, ona to w zasadzie gosc.Meczy mnie to ze praktycznie codziennie wieczorem musze mu robic te kanapki lub odgrzewac obiad.ostatnio lezalam juz w lozku i musialam wstac :(

Gość panga niedotykalska
tak!stanowczo powinnas sie zbuntowac !ma dziewczyne i teraz niech ona mu usluguje ...im obojgu ,powinnas juz dawno przestac byc ich lokajem i dziewczynka na posylki maja raczki zdrowe nich sami zapierniczaja po kanapeczki....ale przyzwyczailas ich do tego i teraz bedzie problem...postaw sie bo mozna raz kogos ugoscic ale jak ta dziewczyna bywa czesciej to pewnie czuje sie u was swobodnie i nie widze powodu dla ktorego nie moglaby twemu bratu zrobic kawy czy kanpki....duzo winy jest w tym twojej mamy bo braciszkowi raczki do dupy przyrosly......

hmmm...to nie jest moj brat tylko mojej mamy...ale miedzy nami jest 5 lat roznicy tylko mam tez brata mlodszego ale ten potrafi sobie sam poradzic :)

Jak mam to zrobic?zeby dotarlo do niego ze nie jestem sluzaca? to dla mnie ponizajace.

up

Gość To musi być prowokacja
Mieszkacie pod jednym dachem,nie traktujesz go jak wujka ale starszego brata,kuzyna.Nikt normalny w takim układzie nie dopuszcza do takiego traktowania.Zawsze pojawily by się jakieś małe pyskówki-jak to między rodzeństwem.On jak taki wygodny to ma jeszcze matkę-jak wychowała lebiegę to niech koło niego lata. Ty też masz matkę i nie sądzę by normalna kobieta,matka pozwoliła na to by jej starszy brat tak wykożystywał jej córkę.Ja bynajmniej bym na to nie poszła,niezłą jazdę by miał ze mną. No ale to prowokacja.

to nie jest prowokacja a Ty czytaj uwazniej.wujek nie mam matki bo zmarla jak mial 16 lat i od tamtej pory wszyscy mu uslugiwali.dla nas kilka lat temu roznica 5 lat wydawala sie ogromna a dodatkowo on byl dla nas autorytetem.a teraz jest jak jest bo za bardzo sie przyzwyczail...

Gość To musi być prowokacja
Dziewczyno nie pitol mi o 5letniej różnicy wieku i szacunku z tego tytułu,bo to jest tak śmieszne,że aż żałosne.Mam w rodxinie kilka takich osób,gdzie różnica jest większa i nikt nie robi z tego powodu halo.Ci starsi są dla młodszych ciociami,wujkami a żyją ze sobą jak kuzyni,choć różnica jest większa niż te twoje 5lat.No ale może moja rodzina jest inteligentna inaczej:-P

moze i jest inteligentna inaczej. i ja nie mowie o szacunku teraz tylko wtedy kiedy on mial te 18 lat a ja 12-13.wtedy roznica sie liczyla. nie urwalo, nie urwalo...

co wy macie z Ta prowokacja?????? ktos napisze glupoty- prowokacja, ktos ma naprawde problem- prowokacja.opanujcie sie

up