Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodi_ja

nadal pozytywny test po poronieniu

Polecane posty

Gość dodi_ja

WItam Chciałabym dowiedzieć się, czy którakolwiek z was miała podobną sytację jak ja , i co z niej wyniknęło. W 4 tygodniu mialam dwudniowe krwawienie , bez skrzepów i bez skurczów (jak było przy pierwszym poronieniu), dwa dni później na usg nic nie było, lekarka potwierdziła, że było to poronienie, zrobiła test ciążowy, który wyszedł negatywnie. Jednak ja nadal czułam się jakbym była w ciąży, po 3 tygodniach od usg zrobilam, test z pierwszego moczu, dwie kreseczki pojawily sie natychmiast, lekarz powiedzial, ze hormon czasem sie tak dlugo utrzymuje, zrobil mi test z moczu wyszedl pozytywnie, stwierdzil ze musi jeszcze jeden zrobic ( dopiero jutro ide zaniesc siuski ), wiec jesli bedzie pozytywny moze w polowie tygodnia bede miala usg. Dzis robilam test w domu nadal pozytywny ( 4 tygodnie od poronienia), bardzo bola mnie sutki, i czesto chodze siusiu. Dodam ze mieszkam w uk a tutaj cos wywalczyc u lekarza graniczy z cudem. A teraz moje pytanie, czy którakowliek miala podobna sytacje ?? Ze w 4 tyg usg nic nie wykazalo bo bylo za wczesnie, a nie dlatego ze bylo to poronienie??

Gość ewelele
do 6 tyg moga utrzymywac sie hormony ciazowe w organizmie i moga falszywie wykazywac jeszcze ciaze

4 tc ciąży to rzeczywiście za wcześnie żeby coś wykazało. Najlepiej robić w 7 lub 8 tc. Lekarz powinien to wiedzieć i Cię poinformować Nadal możesz być w ciąży, to mogło wcale nie być poronienie. Też jestem w uk. Teraz w 8ym mcu ciąży i podobnie jak Ty miałam krwawienia na początku ciąży. Trwały 2 mce. Tylko że ja miałam pierwsze usg robione w 7tc+5d i pokazało pęcherzyk ciążowy

Gość dodi_ja
dzieki ewelele za odpowiedz, tylko jeszcze jedno pytanie, test w 4 tygodniu przed samym usg z rannego moczu wyszedl bladziutki, u lekarki wyszedl negatywny z popoludniowego. Teraz rano wychodzi natychmiast a i nawet z popoludniowego sa dosc wyrazne kreseczki. Czy jest mozliwosc ze hormon wzrósł ?? Mam ograniczone mozliwości, lekarz ni chciał dać mi skierowania na badanie krwi , więc sugeruję się kolorem kresek.