Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DriverkaAsia19

JAK SIĘ TANKUJE?... WAŻNE!!!!!!!! :(

Polecane posty

Gość DriverkaAsia19

Śmiejcie sie ze mnie, ale powiedzcie mi jak sie tankuje.... to nie prowo. Jestem świeżo po zdaniu prawa jazdy, za kilka dni chcę kupic auto, ale nie mam pojęcia jak się tankuje, tzn ile powinnam tankowac i np skad oni tam na stacji wiedzą za ile zatankowałam? A planuje kupic renault megane. co mam tankowac gaz, paliwo?? wogóle nie potrafię sie w tym rozeznac a nie chce wyjsc na idotkę...:( pomożecie? aha i jeszcze jaką poj. ma bak w reni megane? bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję

Gość podniose bo to wazne
jakim sposobem dali Ci prawo jazdy? :o

Gość DriverkaAsia19
normalnie. nie sprawdzali umiejętności tankowania.

Gość podniose bo to wazne
tu nie chodzi o umiejetnosc tankowania tylko o podstawowe informacje na temat tego jak auto funkcjonuje :o kiedys to na egzaminie zagladalo sie pod maske i trzeba bylo odpowiedziec na jakies pytanko

Poproś kogoś pracownika stacji, aby Ci zatankował i patrz jak to robi :P Płacąc musisz powiedzieć przy którym stanowsku tankowałaś (na każdym jest numer)

Gość DriverkaAsia19
no tak szkoda że teraz tak nie ma. pmoże mi ktoś?

spokojnie i powoli. Po pierwsze pojemność zbiornika nie jest tak ważna jak Ci sie wydaje bo zbiornik paliwa nie jest niczym innym jak zbiornikiem zapasowym. Paliwo się wlewa do bagażnika ale nie więcej niz do poziomu szyb. Jakie paliwo wlejesz to Twoja sprawa. Przy nowoczesnych silnikach nie ma znaczenia ponieważ one pracują na każdy rodzaj paliwa więc śmiało możesz wlać każdego po trochu i jeździć na tak zwaną mieszankę. Jeżeli już skończysz tankowanie to musisz opluć dystrybutor wtedy wyleci z niego gołab pocztowy i poleci do kasjerki z karteczką na której bedzie wydruk ile do zapłaty. Powodzenia

Teraz też zagląda się pod maskę. Należy wskazać to, co się wcześniej wylosowało i coś o tym powiedzieć (np jak się sprawdza poziom płynu hamulcowego itd)

Gość klklklklklklk
jaka ma pojemnosc to niewiem a to czy bedziesz tankowac diesla czy benzyna to zalezy jakie auto kupisz. a reszta to: podjezdzasz po dystrybutor, otwierasz klapke i odkrecasz korek, wybierasz rodzaj paliwa, lejesz do zbiornika naciskajac taki spust na pistolecie( czy jak to sie nazywa). jak bedzie pelno to spust sam ci odskoczy. podchodzisz do kasy, mowisz numer dystrybutora i placisz

Gość DriverkaAsia19
a ja właśnie nie chce prosic obsługi bo to siara z deka jak laska prosi o zatankowanie auta ;( a nie chce żeby do końca życia roił to moj facet. jego też mi wstyd zapytac. takie rzeczy co jak co powinno się wiedziec, ale ja niestety nie wiem i zwracam się do was o pomoc ;p

Jaka siara dziewczyno? Może nie będziesz musiała prosić, do mnie zawsze podchodzą jakieś typy zanim zdążę wysiąść i pytają co lejemy :D (tankować umiem, to na prawdę żaden wyczyn). Zaczep jednego z nich i powiedz normalnie, że dopiero co zdałaś prawko i chciałabyś aby Ci ktoś pomógł, tak na wszelki wypadek. Co w tym takiego?

Gość DriverkaAsia19
a chcę kupic renie megane.

ja jak pracowałam na stacji orlen to nikt mi nawet nie pokazał jak to sie robi a ja sama nie potrafiłam. za pierwszym razem dalam radę bez wiekszych problemów. nawet faceci chcieli, żeby im zatankować...więc cóż, musiałam iść. nie bój się nikogo poprosić bo to ich obowiązek+miła obsługa

Gość klklklklklklk
szopenowa u mnie tego nie uczyli, znajomi tez na kursie nie mieli. tankowania uczylismy sie juz na wlasnych autach ale jak widac nie wszedzie tak jest

klk... - to już zależy od instruktora. Z pierwszym tankowałam, z innym nie, ale jestem pewna, że jeśli się poprosi to na pewno przynajmniej wytłumaczą :)

Gość klklklklklklk
prawda jest tez ze jak na stacji poprosisz kogos to chetnie ci pomoga

Gość DriverkaAsia19
kpiarz- dzięki w *uj hahaha dobre ;)

Gość klklklklklklk
szopenowa pewnie tak choc przyznam sie ze nie myslalam na kursie o tankowaniu hehehe jakos wypadlo mi to z glowy. za pierwszym razem jak sama tankowalam to mialam stracha a teraz jak pomysle ile to lat temu bylo...

Gość DriverkaAsia19
a co powinnam lac ?

Gość klklklklklklk
to musisz zapytac sie przy kupnie czy to diesel czy nie

Gość DriverkaAsia19
dzięki wam. serio na gaz to tylko pracownik stacji tylko może tankowac?

Gość mamuuśka1986
tak, niestety zgodzę się z kmicicem.... chłopie, (on.44) bierz się za wolne. mężatych nie tykaj!!!! chciałbyś tak , zeby kumpel ci twoją kobietę obracał? nie wydaje mi się.... troche szacunku, chociażby dla kolegów.

Gość mamuuśka1986
oups! nie to okienko,przepraszam ;)

Gość nosleep44
kup dobry zbiornik na paliwo www.diesel-oil.pl

Gość PetroMAT
I konieczny jeszcze jest automat do tankowania np. PetroMAT zobacz na petroconsulting.pl

Gość PetroMAT
I konieczny jeszcze jest automat do tankowania np. PetroMAT zobacz na www.petroconsulting.pl