Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frgdeghdrgsz

mieszkanie 48 metrów nie za małe?

Polecane posty

Gość frgdeghdrgsz

Mamy na kredyt mieszkanie 48 metrów, jeszcze nie mamy dziecka zaczełam sie zastanawiac czy to nie za małe, jak sie dzecko pojawi, a nawet dwoje?

Gość 48 metrow
to raczej malutkie mieszkanko :-( No ale wiele ludzi w takich zyje i jakos dziecko tez wychowuja. Jak nie stac cie na wieksze to nic nie poradzisz, musicie sobie jakos poradzic.

Gość elca
ja zrobiłam tak ze teraz kupiliśmy małe 38 metrów, 2 pokoje, za około 5 lat zamienimy je na większe jak się rozmnożymy, przecież nie musisz kupować mieszkania na całe życie :)

Gość jeeeeeeee
38 metrow i dwa pokoje? :O To ile maja te pokoje? Klaustrofobi mozna w takim czyms dostac.Brrr!

Gość elca
jeden ma 16 a drugi 9 metrów, jak dla dwojga ludzi bez dzieci zupełnie wystarczające, mebli mamy mało w przedpokoju stoi wielki komandor wiec przestrzeni jest wystarczająco, oczywiście wolałabym większe mieszkanie ale to dopiero za kilka lat

Gość stanowczo za małe
będziecie sobie po odciskach deptać...

To zalezy, ja mam mieszkanie 48m2 - zawsze mieszkalam w ogromnym i marzylam o czyms bardziej przytulnym. Wlasciwie dla mnie jest za duze (ma 2 pokoje). Jesli nie masz samotniczej natury i nie chcesz miec osobnego pokoju, wszystko o.k.

Gość frgdeghdrgsz
chciałabym za pare lat wieksze ale to mieszkanie kupilismy przed slubem prawie całkowicie do remontu bo na inne nie było nas stac i teraz jest naprawde sliczne, zrobione z gustem i według moich marzen, wiec mi tego szkoda, poza tym szkoda kasy w to włozonej

Gość no coz........
moje mieszkanie ma 63m i mieszkam w nim sama. Na jedna osobe jest spoko, ale na 2 juz troche ciasne.

Gość elca
my wydaliśmy 23 tysiące na remont i wcale mi nie będzie żal kupować następnego, nie wyobrażam sobie wychowywania dziecka w takim małym mieszkaniu, a że chcę dwójkę dzieci więc potrzebujemy 4 pokojowego, ja chcę mieć swoja sypialnię i moje dzieci także będą mieć osobne pokoje sama spędziłam dzieciństwo dzieląc pokój z 2 siostrami i nie zawsze było komfortowo:/

Gość frgdeghdrgsz
a obok mnie mieszkaja 2 małżeństwa z dwójka dzieci, mieszkanko jedno obok 48 metrów, drugie mniejsze

Gość frgdeghdrgsz
tez bym chciała własnie 3 albo 4 pokoje w zaleznosci od tego ile bedzie dzieci

Gość elca
i mnie to nie przestanie zadziwiać ze ludzie produkują dzieci nie mając na to warunków, mam zresztą znajomą która planuje dziecko mając mieszkanie 28 metrowe:/

Gość bvvbbvbvbvbv
Ja mieszkam na 50m2, swojego czasu mieszkałam tu ze swoimi rodzicami oraz babcią i jakoś żyliśmy (2 pokoje) :P Nie widzę problemu w mieszkaniu 48m2 dla dwóch osób i ew. przyszłego dziecka. Oczywiście super by było, aby każdy miał własną sypialnię a do tego oddzielny salon, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :D I jeszcze raz powtarzam, to nie jest koniec świata

Gość frgdeghdrgsz
tylko ze my mamy pokój dzienny i sypialnię jak dziecko sie urodzi to władujemy łóżeczko do naszej sypialni ale potem to juz trzeba by było dziecku ta sypialnie oddac a mi sie to nie usmiec ha

Gość akuuukuu
ja mam ponad 60 m kwadr. 3 pokoje+kuchnia+łazienka+przedpokój z klatką schodową a jest nas 3 os. może być, ale jakby było większe to byłoby super

Gość bvvbbvbvbvbv
Jaka jest alternatywa?

Gość pewnie zostawila w gaciach
moja kolezanka ma mieszkanie 50m2 , ma 2 sypialnie , salon , dosc duza kuchnie i malutka lazienke... maja 2 dzieci i strasznie malo miejsca w tym domu..wszedzie walaja sie jakies graty

Gość elca
właśnie my tez mamy tak samo: sypialnia i salon, i też nie uśmiechałoby mi się oddawać mojej sypialni, wygodnego łóżka i spać na kanapie, dlatego póki mnie nie stać na większe mieszkanie nie chcę dziecka, dla jednych to jest materialistyczne podejście ale dla mnie moja sypialnia jest ważna bo zapewnia mi intymność

Gość frgdeghdrgsz
teraz mnie nie stac ale za jakis czas za pare lat bedzie mnie stac tylko ze moja mama mówi, zeby kupic wtedy dziecku kawalerke a nie wieksze mieszkanie dla nas, bo may jak pracujemy to i tak nas w domu nie ma a wieksze mieszkanie to i wieksze opłaty itp.

my wlasnie kupilismy 2 pokoje z kuchnia 56 mw. dla nas jest super ale gdy pojawi sie dziecko to przydałby sie jeszcze jeden pokoj...