Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalal

chora czy usprawiedliwiona zazdrosc?

Polecane posty

Gość lalal

Witam dziewczyny, mam pewiem problem i chcialbym sie poradzic. Jeste mz dziewczyna prawie 2 lata, bedzie pol roku jak jestesmy zareczeni. Dzis zaczel ysie dzikie awantury bo porozmawialem chwile na gg z kolezanka i powiedzialem ze inna wraca z Belgii i chce sie z nia spotkac, zapytac co u niej i ogolnie. Kazala mi spierdalac do swoich kolezaneczek itd.. ze w narzeczeństwie powinienem byc tylko dla niej bo ona nie toleruje innych bab. Sic! czy ja mam zrezygnowac ze wszystkiego? nawet na kawe mi nie wolno wyjsc i pogadac z KOLEZANKA ?! To normalne ?

Gość Extensa
hm przesadziła. porozmawiaj z nia, oppwiedz o tej znajomej,pokaz fotke. Uspokuj ja ze to tylko znajoma,......

Gość 21 mam
chora ale mezczyzni tak maja ze jak im sie pozwoli na jedno drugie to sie nie opamietaja i poplyna i moze ona tak mysli

Ależ oczywiście, że to normalne. Ile Wam jeszcze tłumaczyć trzeba, że kobitki (które mocno kochają) są chorobliwie zazdrosne?? I nie słuchaj bzdur, że jak się kocha, to się szanuje drugą osobę, bo żadna kochająca dziewczyna/kobieta nie zdzierży żadnej innej, której facet poświęca swój czas. A gadanie o tolerancji to sobie można wsadzić. Kobieta Wasze spotkanie widzi jako początek znajomości, z której może wyjść więcej. Wiesz dlaczego? Bo facet nie spotyka się z kimś, kto jest mu obojętny- nie ważne czy mowa o wyglądzie, czy o charakterze. Kobiety też nie spotykają się z facetami pierwszymi z brzegu, bo im szkoda czasu.

Gość lalal
te kobiety to kolezanki od bardzo dawna ( od 5 do 10 lat znajomosci) dawno przeszly czasy w ktorych moglbym sie z nimi spotykac z zachwytu itd... po prostu chce z nimi utrzymywac kontakt, wiedziec co u nich slychac. Tym bardziej ze wyjechala do innego kraju dawno temu i dopiero teraz wraca na chwile. Jak jej to wytlumaczyc zeby wyluzowala....

Powiedz, dlaczego chcesz z nimi utrzymywać kontakt? Bo, że chcesz to wiemy.

Gość Kaśka87
Chciałeś zakutasić - to oczywiste. Nie dziw się, że laska się wścieka.

Mój facet nie ma takich koleżanek, więc nie mam problemu :P Mówi, że ich po prostu nie potrzebuje. Przede mną też ich nie miał, więc to nie moja zasługa :) Myślę, że dziewczyna trochę przesadza, ale sama pewnie zareagowałabym podobnie, bo mam swoje powody :)

Gość zuzia123456
przeszkadza Ci to, ze az tak walczy o Ciebie ?

Gość lalal
nie przeszdza mi to ze walczy, przeszkadza mi to ze mialbym zerwac z nimi kontakt bo chce chociaz wiedziec co u nich. Nie mowie tutaj o bog wie czym, wyjsciach wieczorami czy codziennym spotykaniu sie. Nawet nie o codziennych rozmowach. Raz na jakis czas od wielkiego dzwonu "czesc, co slychac?" albo wlasnie jak przyjedzie raz na rok do PL spotkac sie i pogadac. Rozmowa to cos tak strasznego? :S

Gość Pamietaj, ze zazdrosc nigdy
nie moze byc Twoja wina, dlatego, ze jest ona powodowana przez to co TWOJA DZIEWCZYNA tworzy w swojej glowie, tworzy np. obraz zdrady, ale to tylko jej wina.

Gość zuzia123456
porozmawiaj z nia. od serduszka. nie oznajmiaj suchego faktu. bo z suchym faktem, jej domyslow tysiac. :)

Gość lalal
jak tu rozmawiac jak ona odrazu zaczyna fuczec, wygadywac bzdury i odklada sluchawke z riposta "idz sobie do tej !@#@#$@" :)

Gość zuzia123456
to moze dobra pora, zeby nauczyc sie rozmawiac z partnerem/partnerka o wszystkim ? metoda prob i bledow.

Gość Pamietaj, ze zazdrosc nigdy
jak tu rozmawiac jak ona odrazu zaczyna fuczec, wygadywac bzdury i odklada sluchawke z riposta "idz sobie do tej !@#@#$@" Ale to nie Twoja wina, ze ona uklada sobie takie filmy w glowie.

Gość lalal
juz mi zdazyla powiedziec ze albo one albo ona. Przejdzie jej..

Nadal nie odpowiedziałeś dlaczego chcesz się spotkać z tą koleżanką. Dlaczego właśnie z nią, a nie jakąś inną? Wiesz do czego zmierzam? Do tego, że przypadkiem, wyróżniłeś przy Twojej narzeczonej inną kobietę. Wyróżniłeś, bo wnioskuję, że przez pewien czas nie spotykałeś się z innymi. Właściwie jestem tego pewna. Więc trafiła się TAKA JEDNA, z którą chcesz się zobaczyć. Zobaczyć i pogadać to wbrew pozorom dużo, bo można to zrobić np. przez telefon, no nie? A Twoja dziewczyna myśli tak: skoro jest jakaś baba, z którą MÓJ NARZECZONY chce się ZOBACZYĆ, to coś musi być. Albo to tolerujesz albo nie- i szukasz innej. Ja np. nie spotykam się z facetami, którzy nic dla mnie nie znaczą, bo wolę ten czas zagospodarować na coś innego. Czy wyjście do kosmetyczki, czy poczytanie książki, a nawet odespanie gorszego dnia w pracy. Może Twoja dziewczyna ma tak, jak ja? I dlatego tego nie może zrozumieć?

Gość lalal
"Nadal nie odpowiedziałeś dlaczego chcesz się spotkać z tą koleżanką. Dlaczego właśnie z nią, a nie jakąś inną?" Bo to byly dwie z ktorymi najblizej sie trzymalem, ale byly to po prostu kolezanki. Skonczylem juz studia a jedna to wlasnie kol. ze studiow a druga to moja partnerka ze studniowki. Nie dziewczyna ale zwyczajna kolezanka, z ktora poszedlem na studniowke. Zawsze traktowalismy to jako dobre kolezenstwo i moglismy ze soba porozmawiac. dobrze wiesz ze staja na Twojej drodze ludzie z ktorymi chcesz utrzymywac kontakt albo nie, te dwie to wlasnie takie kol. z ktorymi chce bo fajnie mi sie z nimi rozmawia i chce z nimi utrzymywac kontakt, wiedziec co u nich slychac, jak sie im uklada.

Gość zuzia123456
bo wiesz... inna sprawa, gdybys spotkal sie z kolezanka, z ktora spotykales sie zazwyczaj, nawet przed rozpoczeciem owego zwiazku. byloby to dla niej raczje normalne. i z przyzwyczajeniem juz. bez obawy. pech chce, ze ta kolezanka, ktora przyjechala skads tam-jest czyms nowym. nieznanym. nic dziwnego, ze dla niej to zagrozenie.

Nie wiem, bo mnie nie interesuje życie obcych facetów. Wyjaśniłam też już sprawę wyróżnienia. Każdy człowiek ma jakieś oczekiwania i pewnych spraw nie toleruje. Jedni nie tolerują alkoholu, inni papierosów, imprez, głośnej muzyki, a Twoja dziewczyna nie toleruje Twoich spotkań z kobietami. Więc zrób sobie rachuneczek, co dla Ciebie jest ważne. Baba nie będzie Ci szła ze wszystkim na rękę i już to pokazała. Zdenerwowała się? Mogła, przecież nie zrobiła tego "tak sobie".

Gość lalal
woli zebym ja oklamywal? ze nie rozmawiam a i tak raz na rok porozmawiam? to dosyc bzdurne

Gość zuzia123456
albo zastanow sie, co jest wazniejsze.

Gość lalal
prawdziwe i tak samo beznadziejne...

Gość spotkajcie się trójke
wszyscy razem i po problemie

Gość zuzia123456
zastanawia mnie tez, czemu tak uparcie walczysz Ty o spotkanie z "kolezanka". wazniejsza ciekawosc jej zycia, czy milosc do ukochanej ?

Idź, ale licz się z tym, że ona będzie pamiętać, oj będzie. Wiesz jak to jest... Ziarenko do ziarenka... Tu koleżanka, tam coś, a potem ona przestanie w Ciebie wierzyć.

Gość lalal
czemu nikt sie nie wypowie odwrotnie niz Wy? nie stanie po mojej stronie :) widocznie macie racje...

Gość zuzia123456
a oczekiwales, ze wszyscy Cie obronia i potem w razie ataku, bedziesz usprawiedliwiony sam przed soba ? to moze sam nie czujesz w pelni, by to bylo okej ?

Panie, idź Pan spać. A jutro do babki z kwiatkiem, buzi i po kłopocie.