Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wredna matka palaczka

No i co mam zrobic?

Polecane posty

No wiec przed ciaza to palilam jak smok, po 25 do 30 fajek dziennie, w weekend to i wiecej. Odkad wiem ze jestem w ciazy skrocilam to fajczenie do 3-4 fajek dziennie palonych po pol mniej wiecej, rzadko caly na raz. No i dziewczyny, wredne matki palaczki jak to siebie nazywam, jak zrezygnowac z tych 3 ostatnich fajek na dzien? Noz kuzwa nie moge, zle sie z tym czuje, gadam do maluszka i przepraszam i winna jestem i wogole ale uzaleznienie poprostu bierze gore! Za 3 tygodnie mija mi pierwszy trymestr, przeczytalam ze jak sie totalnie rzuci fajki do konca 3 miesiaca to tak jakby sie wogole nie palilo, no to mam 3 miechy i nie wiem co robic :( wredna matka palaczka jestem :( Moze plastry tabltki? ponoc w ciazy moga szkodzic ale chyba nie bardziej niz fajki?

nikt? wszystkie rzucily z dnia na dzien? Kurde to rzeczywiscie ja tylko taka wredna :(

Gość czekając na cud
moja teściowa paliła w ciąży, mój maż to nawet się śmieje ze on już palił papierosy jak go jeszcze na świecie nie było, ale po porodach miała problemy z dziećmi z córką cały czas jeździła po lekarzach, nie wiem do końca jaka była przyczyna ze jej tak chorowała i to poważnie ale myślę ze papierosy tez się do tego przyczyniły. Ja tez jestem palaczką, ale wiem ze jak zajdę w ciąże to nie będę paliła, tylko ze ja nie palę 30 dziennie, ale 5- 7 papierosów i może łatwiej będzie mi z nich zrezygnować. pozdrawiam

Gość 521
wcale nie jesteś wredna tylko totalna egoistka, która nie dba o to co jest najważniejsze w życiu, czyli zdrowie własnego malutkiego dziecka. dla paru chwil przyjemności i dla uzależnienia jestes gotowa zafundować mu uszczerbki na zdrowiu - wredna to nie najlepsze określenie, na to co robisz. Podobno nie ma reguły - niektóre matki palą w ciąży i dzieci są niby zdrowe. Ja znam dwa przypadki, moja mama paliła z młodszą siostrą - odjęli jej 2 pkt przy porodzie, był prpblem z podjęciem oddechu i generalnie najmłodsza zawsze była bardziej chorowita z nas wszystkich. I druga żona mojego starego - jarała jak smok, a jej córeczka już pomijając fakt, że bardzo czesto chorowała, to zawsze była bardzo malutka i jest do tej pory - idzie teraz do 2 klasy sz.podst. i jest bardzo drobniutka, sięga rówieśnikom do ramion - wygląda jak przedszkolak.... :( Nigdy nie wiesz jak bardzo dotknie Twój nałóg akurat Twoje dziecko.

Gość desmond
Co masz zrobic, co masz zrobic? przestan palic po prostu a nie przepraszasz dziecko