Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowy problem

czy da sie powiekszyc pierscionek?

Polecane posty

u dobrego jubilera? planuje oswiadczyc sie swojej kobiecie, a w mojej rodzinie od chyba 4 pokolen jest pierscionek zareczynowy, wiec chcialbym, zeby to on byl symbolem. problem jednak polega na tym, ze moja mama ma raczki jak kret :P i pierscionek byl zmniejszany do rozmiaru 7, a narzeczona ma 12 (sprawdzalem z innym pierscionkiem).

Gość ale wielki paluch ona ma

Gość cksummer
da sie powiekszyc

Gość da się powiększyć
i wcale nie ma wielkiego palucha ;p

przeciez ona ma drobne raczki, zwlaszcza biorac pod uwage wzrost, to moja mama ma malusienkie ;) to dobrze, bede tylko musial znalezc jakiegos dobrego jubilera, bo boje sie, ze mi go spieprzy :O

Gość idź do jakiegoś sprawdzonego
ja sama mam 15-stkę :P

"problem jednak polega na tym, ze moja mama ma raczki jak kret " fajnie mówisz o swojej mamie, ręce jak ret :O to wcale nie jest zabawne..

wredzioszek, przeciez to bylo pieszczotliwie-zabawne, nie masz poczucia humoru? :O

pomaranczowy problem >> to zrób test, podejdź do mamy i powiedz z pieszczotliwym usmiechem, że ma rączki jak KRET :O zobaczymy jak się uśmieje :P

a myslisz, ze skad podchywcilem to okreslenie? ;)

Gość ciocia krysia
ja mam 11 ale pierscionek 12 np ze wzgledu na puchniecie palcow czy ciaze ale tez dlatego ze w jubiler powiedzial iz pierscionki z brylantami zmniejszaja zwiekszaja tylko 2 rozmiary a potem to juz nie odpowiadaja za to co sie stanie

pomaranczowy problem >> OK skoro takie teksty śmieszą Twoją mame.... to jest git Ja mam z mama zajebisty kontakt ale gdybym jej walnela o rękach kreta to byłoby jej przykro. Zreszta dla mnie moja mama jest najpiękniejsza na świecie.

ale przeciez drobne raczki sa sliczne i kobiece ;) no to mnie zmartwiliscie, przeciez jak go powieksze o 2 rozmiary, to nic nie da... a skiepscic go nie chce, przeciez ma olbrzymia wartosc niematerialna. trudno, musze zasiegnac opinii u jakiegos specjalisty, przynajmniej wiem, ze warto probowac.

skoro juz rozmiar byl zmieniany to radze sie wstrzymac - najlepiej daj go takiego jak jest, powiedz, ze jest od pokolen w rodzinie i wspolnie idziecie d jubilera na zmiane rozmiaru - wtedy on dokladnie zmierzy i bedzie znal dobry rozmiar aby pozniej znowu go nei zmiac moj kolega kupujac pierscionek zareczynowy wzial jeden swojej dziewczyny ze szkatulki i z takim poszedl do jubilera - okazalo sie, ze ona tamtego nie nosi bo jest za duzy i zareczynowy tez byl za duzy

Gość dsfsdf
mi sie podoba okreslenie"raczki jak kret" i to jest humorsytyczne a nie jakies obrazliwe:P wrzuccie na luz:P

Gość lesny dzban
Autorze znam się trochę na temacie i mogę cię zapewnić, iż pierścionki można powiększać o więcej niż 2 rozmiary, tak więc 5 rozmiarów nie powinno być problemem. Kluczową kwestię będzie tu grać model pierścionka, ilość kamieni i sposób ich umieszczenia, itp. niektóre pierścionki można prawie dowolnie zwiększać/zmniejszać a w innych przypadkach jest to prawie niemożliwe. Najlepiej wybierz się do dobrego jubilera.

Gość takaagammmmm
Autorze, można powiększyc, ale ja nie chciałabym nosic pamiątki rodzinnej na ręku. Pomyśl trochę o swojej dziewczynie - może ona wcale nie marzy o pierścionku Twojej mamy?

lesny dzban - dziekuje za wyczerpujaca i rzeczowa odpowiedz. na moj paratechniczny umysl ten akurat pierscionek bedzie sie dalo powiekszyc, bo kamienie sa 'zblokowane' wokol brylantu i maja stosunkowo niewielki punkt przyczepienia do obraczki :D takaagammmmm - dlaczego bys nie chciala? chociaz w sumie to ja nie bylem do tego poczatkowo przekonany, ale ona lubi stara bizuterie i desowe klimaty.

takaagammmmm >> ja się z Tobą nie zgodzę, pamiątka rodzinna która przechodzi z rak do rąk od pokoleń po za tym, że jest symbolem miłosci młodych ma dużą wartość sentymentalną, ja jestem za pomysłem autora :) mimo tego, że poróżniły nas łapy kreta :P :D

Gość 4qgerfwDSQA
:LD

Gość gośćciu
Nosic pierscionek po tesciowej, marzenie kazdej przyszlej panny mlodej!!!!!!! Facet nie badz dziad, kup jej nowy, stylizowany na stary - w razie, gdyby ulegl zniszczeniu w rakcie powiekszania, wina spadnie na narzeczona, nie na ciebie

Gość gość
Bez problemu da się powiększyć sama powiększałam.

Da się powiększyć, ale zrób tak jak ktoś radził. Najpierw się oświadcz z takim, jaki jest, a potem idźcie razem wziąć miarę i powiększyć. Ja mam takie ręce jak Twoja mama, autorze, tylko mówię na to "chomicze łapki" :)Od dzisiaj będę mówić krecie :D