Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlciaCK

Czy budzić?

Polecane posty

Mam pytanko, czy prawie 4 miesięczne dziecko trzeba budzić w dzień na jedzenie, moja córeczka śpi sobie w najlepsze już jakies 3 i pół godziny, nie wiem czy mam ją budzić żeby zjadła, czy poczekać aż sama wstanie...

Gość ja w swoich chodzę
nieee, nigdy!;) wybudzać trzeba noworodka, który musi jeśc regularnie. ale nie 4-miesięczne dziecko. korzystaj z tego, że ucina sobie tak długie drzemki;) naje się jak wstanie;)

dzięki dziewczyny :) Mam jeszcze takie pytanie, moja córcia urodziła się z wagą 2400g, także od początku jadła mniej niż przewidziane na opakowaniach normy, teraz wcina po 120ml, ale zdarza się że zje tylko 90ml, moje pytanie dotyczy tego czy ona nie za mało je, powinna jeść ok 6,7 razy na dobę, a ona je o 7 rano, bo wtedy wstaje, pózniej ok 10, pózniej ok 13, 14 to zależy :), później o 17 i ostanie karmienie o 20, bo wtedy ją kapę i idzie spać i spi mi do 7 rano, nie budzi sie w nocy, czyli wychodziłoby ze je za malo razy....

Gość a ile waży???
zapytaj pediatre. Ile waży? jak przybiera ok 30 g na dobe to jest ok!

Gość dkjfh
Olcia a ty jesz dokladnie tak jak radza dietetycy czy tak jak jestes glodna?? dziecko ma tak samo, widocznie ma taka potrzebe nie czuje wiecej glodu, nie karm na sile i tyle...

jeśli nie budzi się na posiłek to nic się jej nie stanie. w dzień je co 3 godziny- czyli niemal książkowo.

Gość dkjfh
30 GRAM NA DOBE TO MA PRZYBIERAC NOWORODEK A NIE 4 MIESIECZNE DZIECKO..SKAD TO WYTRZASNELAS???????

mam to samo w domu z noją miesięczna córką , w dzień je co trzy godziny , ale w nocy potrafi przespać 6-7 godzin bez jedzenia , więc tez nie je tak jak na opakowaniu pisza , nie wiem czy powinnam ją wybudzać w nocy ?? wizyte u pediatry mamy za tydzień więc nie wiem czy mała prawidłowo przybiera na wadze

moje dziecko urodziło się jako wcześniak. od początku nie budził się na karmienia. pierwsze 3 tygodnie próbowałam go wybudzać- ale praktycznie nic to nie dawało. ponieważ ładnie przybierał na wadze dałam jemu spokój. odkąd skończył miesiąc przestałam go budzić. nic się nie stało. nadal dobrze przybierał na wadze. Wasze dzieciaki są już na tyle duże , ze naprawdę nie macie się czym martwić

didi- źle doczytałam. Twoja ma dopiero miesiąc. ja bym spróbowała. jeśli z dzieckiem nic by się nie działo dałabym mu spokój i nie budziła

moja urodziła się z wagą 2340g, teraz ma 14 tygodni i jak byliśmy z nią na szczepeniu jakieś 2 tygodnie temu to ważyła 4600g, lekarka powiedziała ze waga ok...

czasem myślę że ona po prostu lubi się dobrze wyspać . kiedyś próbowałam ja obudzic w nocy , to skończyło się na wrzasku i pluciu mlekiem. mała urodziła się z wagą 4000 i mierzyła 60 cm , po dwóch tygodniach przybrała 400 gram i już wtedy nie wstawała na jedzenie w nocy. może jej wystarcza to co zjada przed spaniem (120ml)

moja wlasnie wczesniej budzila sie okolo 4 zeby zjesc, a teraz spi do 7 rano, zauwazylam ze przebudza sie rano ok 5, ale cos tam sobie pogada do siebie i idzie spac :)

wydaje mi się , zę Wazym dzieciom wystarcza to co zjedza wieczorem. ale nie znam ich a na odległośc ciężko określić więc nie biorę tego na siebie;) mój mały- jak jeszcze leżał w inkubatorze, to zjadał przed spaniem 3 razy tyle co inne dzieciaki a potem nie chciał się dobudzić. aż pielęgniarki się dziwiły co z niego za numer

a skoro już tu jestem , od kiedy wasze dzieci dostawały witaminę d3 ?? bo moja nie dostała ani w szpitalu , ani lekarka na pierwszej wizycie nic o tym nie mówiła , ani też połozna na patronażu, dodam tylko że mała je mleko modyfikowane w którym ta witamina jest , nie wiem tylko czy w odpowiednich ilościach

nie pamiętam dokładnie. ale jak zaczęłam małego dokarmiać mlekiem modyfikowanym to miał ze 4 miesiące, była akurat wiosna i lekarz kazał odstawić bo witamina jest i w mleku i na słońcu trochę złapał

ja podaje witamine d w kropelkach, nie wiem czy to d3, czy d, nam babka powiedziala ze to kupic, a dokładniej nazywa sie devikap, jedna kropelka dziennie na lyzeczce z mleczkiem :), ja podaje jej od jakiesgos 2 tygodnia zycia.