Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Witamina B17 - pestki moreli, śliwek, brzoskwiń

Polecane posty

Ostatnio bardzo głośno o tej B17 - że działa przeciwnowotworowo. . W necie można kupić takie "gorzkie" pestki moreli, więc sie zastanawiam, czy te w naszych krajowych owocach to się nie nadaja? Zaczełam zbierać pestki i jem po 1 dziennie. Gdziesz czytałam, ze mozna tylko 1 dziennie, ale gdzieś indziej, ze można nawet 30 szt (bodajże 2 szt. na 4,5 kg wagi). Hm, rozbieznosć znaczna ..... Czy ktos się orientuje, czy jedzenie takiej 1 pestki dziennie (z krajowych owoców) podczas ciązy nie szkodzi?

Gość picha picha picha
nie wiem ale ponoć nie tylko mają B17 pestki moreli ale też inne ,moreli mają największe stężenie

Gość jak Ty jesz te pestki
?Połykasz calości??przecież można się udławćc albo dostać ataku wyrostka robaczkowego prze to:oA z kolei je gryąc połamiesz sobie zęby:o

Gość jak Ty jesz te pestki
Max--->o tej farmacji w Twojej stopce to się zgadzam w 10000000%!!!!!!!!!!

Do tego głąba, co się pytał jak jem te pestki - a ty jak jesz orzechy wloskie, czy laskowe - z łupinkami?

Gość bardzo możliwe ;)
on je z łupinami :P potem te drobinki łupin przedostaja się z krwią do mózgu i.....niestety uszkadzają szare komórki nieodwracalnie :P

Jeżeli chodzi o pestki nie łykam:P.Ale te związki są w kompocie bo przechodzą z nasion do kompotu;).Oczywiście większa ilość jest w przypadku gdy owoce tam są z nasionami;).

Gość gość
Zalety leczenia terapią hipertermii onkologicznej ogólnoustrojowej: 1. Zwiększa skuteczność chemioterapii i radioterapii. 2. Redukuje negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. 3. Systematycznie uszkadza białka i nici DNA nowotworu. 4. Aktywuje układ immunologiczny do walki z rakiem. 5. Oddziałuje na guz pierwotny oraz ogniska przerzutów nowotworowych. 6. Działa przeciwbólowo. 7. Jest nietoksyczna, nieinwazyjna, bezbolesna. 8. Podnosi jakość życia chorego. 9. Obniża ryzyko powstawania przerzutów. www.BialaOnkologia.pl

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;t=156s

Gość gość
Hipertermia onkologiczna w Polsce. NOWOŚĆ na Raka w Polsce. ♥ BiałaOnkologia.pl™ _ www.bialaonkologia.pl