Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość one question

czy samobójcy idą do piekła?

Polecane posty

Kościół, czyli Księża muszą oficjalnie mówić to, co ludzie chcą usłyszeć :O Ale myślą inaczej :O KK stał się ostatnio bardzo pobłażliwy, lecz wynika to jedynie z chęci przypodobania się ludziom. KK niektóre rzeczy mówi tylko po to, by ludzie nie odchodzili z jego szeregów. Jest to jakiś rodzaj oportunizmu :O

Gość Dostojny Kawaler
ta szmata analna mnie ciagle blokuje:O no i niestety jestem pomaranczowy:( Janino dobrze prawisz o samobojcach ja wierze ze jestes katechetka madrze mowisz:)

Poza tym to nie Kościól decyduje, kto idzie do Piekla, lecz Bóg, a Bóg wyraźnie określił, że na Zbawienie samobójca nie może liczyć :O Kościól nie jest Bogiem przecież... :O :O

Widzisz, kawalerze, jacy ci ludzie są durni i myślą, że samobójca nie pójdzie do Piekła :O Większej bzdury nie czytałam :O :O Kamelia ośmieszyła mnie na swoim topiku, widziałeś? Przytoczyła moje kompromitujące wypowiedzi z szyderczym komentarzem :O :O Niektórych zablokowała, innych ośmieszyła :O Co za dzień :O :O

Gość nieprzejmujciesiejaninas
To kompletna idiotka obawiam się i wszędzie przyłazi na tej kafe. Ona normalnie jest jak zaraza . Osobiście jej nie znoszę - jest opętana przez 10 diabłów co najmniej jak dla mnie. Spowiedź też nie decyduje o wszystkim kochani. Nie dajcie się tej głupiej babie. O wszystkim decyduje najbardziej ŻAL ZA GRZECHY i tyle. Oczywiście to jest element spowiedzi - jeden z pięciu zresztą. Spowiedz - Janina też by dużo chciała. A zapytajcie sie tą wariatkę czy ona chodzi do spowiedzi to sie wam zaśmieje w żywe oczy, że ona tego nie potrzebuje, do spowiedzi każdy chodzi kto nie wierzy w Maryję, a kto wierzy w Maryję nie potrzebuje spowiedzi - może chodzić sobie do komuni ile chce. No - jak znam życie to są jej obecne, NOWOCZESNE poglądy. Chciałam też napisać wszystkim, którzy się spodziewają CZEGOKOLWIEK dobrego po Janinie ( o CZEGOKOLWIEK za dużo) , że jest to niemożliwe. Ma brata samobójcę i dlatego zawsze źle się wyraża o samobójcach. Trudno się o nich dobrze wyrażać, ale potępiać też nie należy - w sensie do piekła z nimi. No to z mordercą tym bardziej. Morderca ma czas, a samobójca nie. No i to jedyna różnica. A jej brat rzeczywiście miał zabić Janinę i tego żałować (tudzież jej matkę) i zaraz by może cos lepiej w życiu wyszło bo z taką rodziną to tylko na drzewo ( z moją też zresztą). Poza tym - pytanie do wiedżmy z kafe - kiedy wreszcie ochrzcisz swoje dziecko żywy trupie ociekający krwią. Może do grudnia się wyrobi słuchajcie, o ile nie wyżłopała całej wódki na chrzciny pod nieobecność jej męża( który obecnie mieszka z 2 gejami w Norwegii notabene). A jej kuzynka - jedyna krewna w sumie nie liczac rodziny męża, z którą żyje jak pies z kotem jak znam życie, ma 3 nieslubnych dzieci, żyje z nierządu i pojechały sobie na wakacje CARITAS wyobraźcie sobie. Wiecie co można zrobić z takim towarzystwem? Wziąć i rzucić w nich szambem. Naprawdę. Albo podpaloną zapałką. Dwie możliwości :( ps. wiecie - zanim dali jej papier teologa szkolnego to skończyła polonistykę. Jak ona tę polonistykę skończyła to ja pojęcia nie mam. Lizała komu trzeba to skończyła :( i tyle :( :classic_cool: ps. nie gorszcie sie Janiną. To żywy trup :(

Gość Dostojny Kawaler
ooo OWieczka jest:) a ja tak tesknilem za Toba:) nawet temat na kafe wlasnie zalozylem z pytaniem gdzie jest Owca:) Janino kamelia analna to jest dno poprostu i tyle:O niecierpie tej baby analnej :O:O:O syfiara chora na leb:O

[zgłoś do usunięcia] Służebnica Jania Widzisz, kawalerze, jacy ci ludzie są durni i myślą, że samobójca nie pójdzie do Piekła Większej bzdury nie czytałam Kamelia ośmieszyła mnie na swoim topiku, widziałeś? Przytoczyła moje kompromitujące wypowiedzi z szyderczym komentarzem Niektórych zablokowała, innych ośmieszyła Co za dzień heh, sama Janka się skompromitowałaś :D było głupot nie pisać, sama ukręciłaś bat na siebie :P tak się kończą próby ośmieszenia drugiej osoby, zresztą przytoczyła Twoje wypowiedzi więc co się pieklisz. :P

Patrzcie - Kamelia zablokowała Dostojnego. Bo się go boi. Oboje są z Katowic. On miał być wycięty przez moderację i zbanowany przez moderki. Może Kamelia zostanie moderacją na kafe i się polepszy trochę. To wariat. Kamelia też jest szurnięta, ale on tym bardziej. Wszystkie osoby, które z netu sie wybierają w podróż BEZ LISTÓW NA PRIVA są szurnięte - na priva też różnie bywa, ale jeszcze moim zdaniem - zalezy co kto wypisuje na priva. Ale z forum się wybierać do kogoś bez priva? Idiotyzm. Dlatego Kamelia też jest sobie winna - plus jeszcze ten jej nieszczęsny anal. :( Pozdrawiam, nieprzejmujciesiejaninas. ps. Dostojny sam jest sobie winien - ma nieslubne dziecko gdzieś w Azji - tak myślę. albo w Afryce. kanalia :( Nikomu sie nie przyznał. Było do czego - powie. No a co dał coś kobiecie? Grosika jej posłał? - Po co zaszła? - no ale wiecie... no to powiedz. Jak z takim rozmawiać. Mówię wam on ma nieślubne dziecko przez to zdurniał juz na amen :(

Gość szuszuszu
Idą według uczynkow, a nie wg samobojstwa - samobojce uznaje sie za niezdolnego do samodzielnego myslenia. Co nie oznacza, ze kiedys samobojca nie byl do tego zdolny i nie jest powiedziane, ze trafi do nieba :|

Wiecie - nie przejmujcie się Janiną bo ta idiotka idzie wprost do pieca. Nie wiem czy ona głosi swoje poglądy - którą idą logicznie jak dla mnie i teraz takie ma poglądy - Dziękuję Ci Boże przenajświętszy, że w Polsce gejów nie wpuszczają do kościoła. Bo w Norwegii tak. I weźcie zapytajcie sie ją o spowiedź na spokojnie. No to nie chodzi - kłamie , co słowo to kłamstwo. I rozsiewa choroby. Zalezy na kogo, ale sieje sobie choroby. Dla mnie ona jest cała czarna i ma czarne dziecko - w czarnym ubranku. Jest doszczętnie ograna przez diabła. Dziwicie się? :( Dlatego jest też bardzo inteligetna i jedyny grzech jaki ma to KOMPLETNE ZAKŁAMANIE, które... kocha. No ale niestety - 1 grzech za dużo. A jej bezmyślność bije wszelkie rekordy. No to są małe błędy - to inteligentna osoba pokonana przez lenistwo. Ona nie ma grzechów powie , że chce dalej rodzić - ona do piekła nie pójdzie, ta czerwona bredzi. I tyle. No to jest nieuleczalne. Umie ona krzyż wziąć do ręki? Krucyfiks? Powinna uciekać - i to jest opętanie. Albo niech się skropi wodą święconą. Nie będzie umiała. Bo jest opętana. Niech se ją leczą. Ja ją mogę kopnąć co najwyżej i tyle :( :(

za samobójcę trzeba się po prostu BARDZO DUŻO MODLIĆ, dawać na mszę(?) i modlić, modlić i jeszcze raz modlić. Za całą rodzinę a zwłaszcza za samobójcę i przebaczyć mu. Tyle. Żeby nikogo nie ograł - jeśli jest potępiony to modlitwa działa jako ochrona. A nie kosztuje nic. Krótka modlitwa za zmarłych, żeby go Bóg z czyśśca wyzwolił, żeby umiał krzywdy doznane przebaczyć albo żeby - jesli jest potępiony ostatecznie i nieodwołalnie - został w piekle gdzie jego miejsce. I można się pomodlić w tym miejscu Litanię do Wszystkich Świętych, żeby pomogli. I tyle :( Ale nie do Janiny S. bo ona jest już tak święta, że opisać się nie da. A jedyne jej zainteresowanie to...seks analny. Ale nie, żeby go uprawiać tylko...czemu ludzie to robią :( To są jej zainteresowania i rózaniec. Dajcie spokój :( A dziecko jedno ma w poprawczaku, drugie nawet wózka nie ma - miesiąc wakacji juz zleciał. To są nauczycielki polskie - banda debów ciężkich zgniłych jak but. Szkoda gadać. :( A ja też miałam pomysł - dobre uczynki na kafe :( Naprawdę :(

Gość Dostojny Kawaler
" pytanie do wiedżmy z kafe - kiedy wreszcie ochrzcisz swoje dziecko żywy trupie ociekający krwią. " OWIECZKO moja czemu tak wyzywasz Janine? Ona Cie lubi To Klejnotka chce zle dla Ciebie

Uważajcie na tego Dostojnego też - BŁAGAM WAS - on jest słusznie zablokowany. Może się laska zabiła z czasem? Kto wie? Z kim on to dziecko ma to pojęcia nie mam. Wiecie - jedynie, że tez nie wyje. Jak jego umierająca żona. Ona z bólu, a on z powodu wyrzutów sumienia i tyle :( Starszy pan z Katowic - bo tę ksywkę mam na myśli. A reszta to ściema. Ostatnie pytanie - gdzie jest poziomka? poszła. I dobrze zrobiła. Ja też idę :( Brrrr :( Dostojny - zawsze będę mieć dreszcz grozy wspominając tę ksywkę vel Skrzydło Sowy i inne takie tam podszywy :(

Gość Dostojny Kawaler
Owieczko ja nie mam zadnych dzieci! Tym bardzeij w Azji badz w Afryce!!!! Owieczko daj mi maila napisze do Ciebie, porozmawiajmy jak ludzie:) a nie na forum publicznie

Gość Dostojny Kawaler
OWCO skrzydlo sowy to inna ksywka kamelii pan z katowic to zupelnie ktos inny niz ja kiedy< Ty do raczysz pojac w koncu co?

Gość ajt
a jezus to niby kim byl jak nie samobojca?

Gość Dostojny Kawaler
a Poziomka to ma terza ksywke Klejnotka:O klejnotka to poziomka:O

Gość Dostojny Kawaler
tak moderatorka miala na mysli to, ze wyzwalem kamelie od kurw:O i slusznie wyzwalem bo zasluzyla jebana szmata ciagle mnie blokuj i bede ja wyzzywal:D

No - poziomka była mądra to poszła. I tyle. Ja tez idę - 4 miesiąc straty przez walniętą katechetkę. Nie wiemy przez kogo ułamał mi sie ząb, ale dosłownie piłam sok i mi sie ułamał. TRAGEDIA :( I tyle. Niech weżmnie odważna Janina krzyż jakiś do ręki i pokropi się wodą święconą. Kamelia to samo. Obydiwe są ograny. a Dostojny? Już nie wspomnę. On jest żenujący po prostu :( Żona przez komputer - Dostojny - Ty palancie :( Wybaczcie, ale to jedyna prawda na tym świecie - żenada górą :( Im gorsza tym...lepsza :(

Dostojny idż już stąd - dostojny ch*** i tak dalej nie? :( Boże - obym takiech w życiu nie spotkała. Skąd on się urwał słuchajcie? Wprost z łózka z pasami bezpieczenstwa. Taki pół infantylny, pół zabawny, cały ograny, a kanalia równa :( Straszne - poziomka poszła prządnie towar na pólkach ułożyć, a wy? :( A reszta? :(

Gość jania-skarbie kafeteryjny
wracaj do nas!

Gość utopiony w alkoholu
Samobójcy raczej nie idą do piekła.Tak wogule samobójstwo nic nie zmienia tylko umiera twoje ciało a dusza jest pozbawiona zbawienia i juz na wieki jest pogrążona w smutku i samotności.Życie jest darem od Pana Boga i tylko Pan Bóg może nam je sprawiedliwie odebrać.

Gość odpowiadając na tytułowe 0
a czy ofiary hitlerowców pójdą do piekła?

Gość utopiony w alkoholu
sorry do nieba hahaha

Gość utopiony w alkoholu
pójdą do nieba bo sami sobie tego życia nie odebrali fizycznie.

Gość odpowiadając na tytułowe 0
samobójca też pójdzie do nieba, bo sam sobie nie odebrał życia psychicznie!