Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość one question

czy samobójcy idą do piekła?

Polecane posty

Gość śmigła
tak jestem osobą wierzącą. jackowski też chodzi do kościoła. no może nie co niedziele. ostatnio widzieli go na jak wychodził z kościoła. mieszka w miescowości po człuchowem. nie wiem czy można podawać miejscowość bo to mała wioska. te jego książki dają wiele do myślenia. mówią o czymś czego my nie rozumiemy. czy ty jesteś świadkiem jehowy?

Gość alcia84
Miłosierdzie Boże Jest Niezmierzone. Można mieć nadzieję, że piekło jest puste. Ale pozostawmy Sąd Bogu. Judasz-ktoś powie, że najpierw zgrzeszył, sprzedając Jezusa a potem zgrzeszył popełniając samobójstwo. Z drugiej strony-może je popełnił, bo taka głęboka była jego rozpacz z powodu poprzedniego błędu... Nie wiemy, co z nim po śmierci... Niech Bóg okaże Miłosierdzie każdemu z nas! On Sądzi najlepiej-doskonale!

Gość pan white
dzięki za wiadomości bo to jest znaczące, ale też ważne jest czy jest chrześcijaninem Biblijnym, czy tylko chodzi przykładowo do Kościoła Katolickiego, Protestanckiego itp i bardziej patrzy na nauczanie kościoła(religii) która też odbiega od Biblii, choć dobrze że w ogóle są takie instytucję, bo gdyby nie one to tych prawdziwych chrześcijan zostało by o wiele mniej. W dzisiejszych świecie jest dużo ludzi którzy bawią się magią, zajmują się wszelkimi bio-energiami itp. i też chodzą do KK i są Katolikami, choć Biblia tak na prawdę wyraźnie potępia taki czyny, zaważmy, potępia takie praktyki. gdyby zajmował się innymi sprawami, pewnie bym się nim i jego książkami zainteresował, ale jakoś nie lgnę w jego stronę. Nie smigła nie jestem świadkiem jehowy :) szczerze nawet nie znam takiej społeczności osób osobiście. Mam nawet fajny fragment w książce, odnośnie takich praktyk spirytystycznych, jeśli chciałbyś przeczytać, wyślę Ci na email, tylko podaj. alcia84 przyznaję rację sąd pozostawmy Bogu, to nie nasza działka z pewnością, ale w Biblii mamy dużo opisane i powinniśmy dążyć także do poznawania tej pięknej księgi jaką jest Biblia, poznawać Słowo Boże, byśmy mogli to pojąć, wtedy jest ok, gorzej z podejściem człowieka który nie chce poznawać Słowa Bożego i ma tok rozumowania że Bóg i tak mi wybaczy wszystko, skoro jest Miłosierny itp. Być może rozpacz była b. duża no w końcu musiała być wielka, tylko że nie na tym czynie powinniśmy się skupiać, tylko na Jezusie, który miał oddać swoje życie, być ofiarą przebłagalną za nasze grzechy, bez Jezusa nie mieli byśmy zbawienia. Judasz jak by nie patrzeć, żył blisko Jezusa, wybrał drogę też świadomie, więc to się okaże w dniu sądu ostatecznego,po powtórnym przyjściu Jezusa Chrystusa, a co się stanie to wie tylko sam Jezus. "Postanowione ludziom raz umrzeć , a potem sąd." (Hbr 9,27) Tak sądzi sprawiedliwie.

Gość śmigła
CZY TY JESTEŚ SWIDKIEM JEHOWY,czy może zielonoświądkowcem czy baptystą. nic o tym nie piszesz.

Gość śmigła
już się doczytałam.ze nie jesteś.

Gość pan white
nic z tych opcji :) ja jestem chrześcijaninem, a Ty podajesz wyznanie religijne do jakiej grupy się zaliczam i się z nią identyfikuje. Ty chodzisz do KK, pewnie co?

Gość śmigła
chyba siedzisz z biblią na okrągło. widze ze masz wiedze na ten temat. tak jetem KK.

Gość śmigła
Tak chodzę do KK.

no i jak tam chrześcijanie?:) bo widzę , ze temat mocno skręcił z samobójców na ..... wszystko inne :)

Gość pan white
Tak właśnie myślałem, a czytasz śmigła Biblie?

Gość pan white

Gość pan white

Gość pan white
Tak właśnie myślałem, śmigła a czytasz Biblie?

Gość pan white
Przepraszam bardzo, ale coś nawaliło i 3 razy się wpisało, a usunąć nie idzie. Nie no bez przesady, cały czas nie, ale staram się czytać Biblie systematycznie. Dzięki że to zauważyłaś :) tak właśnie myślałem że chodzisz do KK, sam też zresztą uczęszczam do takiego kościoła, ale czytając Biblie widzę że większość spraw jest zagmatwanych, nie które w ogóle nie potrzebne, czasami też droga która powinna być wyrazista stała się mało wyrazistą itp. ale tak jak mówi allium temat skręcił, ale też się wyczerpał z tego powodu mała odskocznia w bok :) popełnienie samobójstwa nie jest szczytem by pisać o tym książki chyba co, lepiej gdy się zapobiega takim sytuacjom, a żeby ludzie nie popełniali takich głupstw potrzebna jest akceptacja, miłość, szczęście, co w pełni może dać tylko Bóg, takie przynajmniej jest moje zdanie, jak się ktoś nie zgadza to piszcie, chętnie podyskutujemy :) "no i jak tam chrześcijanie? " bardzo dobrze, nie narzekam :)

Gość śmigła
siedzioec w niej bez przerwy to nie siedzę, ale troche poczytałam. miałam w pracy koleżankę jehowa to mnie uswiadamiała. teraz jak chodzą po domach to też ich nie wyganiam troche tam pogadamy. sa w tych sprawach mądrzejsi od na bo w tym siedzą.

a czemu sama siebie nie " uświadomisz " spędzając co dizeń chwilkę na Biblią ?:)

Gość śmigła
moja bratowa kończy teologię, mój brat jest w wojsku na wysokim stanowisku. nie wiem co ich ostatnio wzięło ale w towarzystwie rozmawiają tylko o religii. przyjażnia się tylko z księżmi. ostatnio mnie uświadamiał, ze doznał wstąpienia ducha świętego,jak chciałam zmienimć temat to powiedział, że diabeł mnie kusi i to całkiem poważnie. ich 18 letnia córka na plaży wyjęła biblie do czytania.

Gość śmigła
szanuję cię ze tak robisz. ja nie mam tak silne woli.

to podobnie jak z układaniem puzli z 10 tys elementów - jak patrzysz na ilośc elementów - opadają ci ece i tracisz wiarę ,ze kiedykolwiek je ułożysz . Ale codziennie jakieś 10 elementów ... i juz zaczynasz widzieć postęp . Podobnie z Biblia - na początki - chaos , brak zrozumienia i przyswajania - ale za miesiąc , dwa - ....:)

Gość pan white
tak jak mówi allium. Ogólnie rzecz biorąc, gdy zaczniesz mieć silną relację z Bogiem, to całkowicie inaczej będziesz patrzyła na świat, Bóg stanie się na pierwszym miejscu, ta relacja pozwoli Ci czytać Biblie częściej, ponieważ będziesz pragnęła poznawać Boga. Poznasz obraz Boga prawdziwego i żywego cały czas Boga, co być może zmieni Twoje podejście do życia.

Gość rwgsg
idą do nieba !

Gość pan white
śmigła na czym polegało to wstąpienie Ducha Świętego? jak to wyglądało, może wiesz? interesuje mnie to

Gość ula ula
tak do piekła na meki wiekuiste

Gość rewgtsg
nie wiem gdzie idą ale na pewno idą w pizdu 🖐️

Gość rewgtsg
niestety , nie idą . jeteś kobietą ?

Gość jbdflkjhb
panie white doswiadczyc Ducha Swietego mozna na modlitwie i szczerym oddaniu sie Bogu i calego swojego zycia ale to Bog wybiera komu,kiedy i jak udzielac Ducha :) wazne, by nie pragnac, ale oddac sie w opieke i modlic ''Ojcze, niech sie dzieje wola Twoja'' Bog ma miec pierwsze zdanie przed Toba-to jest doskonale oddanie sie Panu

Gość i marianna nie
jbdflkjhb nie wierzę Ci

Gość jbdflkjhb
sa wyjatki od tej reguly o ktorej piszecie