Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamusia24

mleko po 8 miesiacach

Polecane posty

Gość mamamamusia24

hej mam pytaie zwiekrzy mi sie laktacja jak bede sciagac codziennie mleko mala nie chce juz piz z piersi skonczyla 8 miesiecy a ja bym chciala zeby dalej pila moje mleko powiem wam ze mleka mam malo ale chcialabym zeby bylo wiecej zeby pila jeszcze je

Podobno sciaganie wcale nie pobudza laktacji.Byc moze ,ze niedlugo skonczy ci sie mleko.

Gość dorcia jestes w bledzie
same bledne rzeczy dorcia podajesz na tym forum,jasne ze jak bedzie odciagac bedzie miec wiecej pokarmu,bo to dziala na zasadzie "wiekszy popyt,im wieksza podaz"

Gość mamamamusia24
aha bo kurcze dziewczyny ja sciagne co najmniej 60ml z dwoch piersi np rano potem popoludniu troche mniej i wieczorem

Ty jestes w bledzie.Poczytaj,ze nie zawsze to pomaga.Znam dziewczyny,ktore sciagaly ,a mimo to pokarmu bylo coraz mniej wiec nie chrzan.Kazdy organizm jest inny.

jak ściągasz i już nie będzie pokarmu w piersiach to nie przestawaj pobudzać piersi. jeszcze kilka minut odciągaj choćby nic nie leciało. nie za mocno, ale ściągaj dłużej. oczywiście to zależy od organizmu, ale nie można zakładać, że to nie pomoże. sama karmiłam dziecko pokarmem odciągniętym i nie miałam nigdy problemu z laktacją choć podobno jak tylko ściągasz to pokarm zanika. jestem żywym przykładem na to, że to nie zawsze się sprawdza :)