kompleks 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Mam problem. a właściwie zapytanie. Dużo czytałam na temat wysuniętej żuchwy, bo sama od 1,5 roku mam aparat ortodontyczny. musz eprzyznac ze z efektów jestem zadowolona ;D jak narazie przynajmniej. ale jedno mnie martwi - wysunięta żuchwaa. właściwie to narzie obie szczeki sa sobie rowne ale jak zacznie mi sie prostowac dolna to to sie zmieni drastycznie. czytałam ze mozliwa jest tylko operacja zeby wyglad i miejsce żuchwy sie zmieniło, ale pani ortodontka dala mi taki aparat. opisze go : oparcie na czoło i brode, dwa"wąsiki" na których przyczepia sie gumki do nich i do antenek na aparacie stałym. początkowo mówiła 300 złotych za niego a teraz dała mi go za darmo, a właściwie to nie wiem czy dała. to mnie zdiwiło, nosze go już chyba miesiąc FAKt, że czasem sie opuszczam mój błąd, ale efektów nicii ;<< ktoś ma coś podobnego?? możecie powiedzieć czy to działaa ?? strasznie mi zależy, bo ten aparat jest wkurzającyy .. x// PS. nie mam w nim spać ! tylko chodzić w ciągu dnia! czy moja żuchwa cofnie sie choć troche? czy konieczna operacja? POMOCYY!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach