Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulllla

czy warto kupic nosidelko?

Polecane posty

Gość kasiulllla

np cos takiego http://www.womar.com.pl/section2.php?page=produkty&;zm2=nosidelka&zm3=8 wolałabym cos takiego niz chuste, widzialam ostatnio gdzies kobiete jak tak nosila dziecko i mi sie spodobalo, ale nie wiem czy to jest wygodne dla nas i bezpieczne dla dziecka?

Gość ja mialam poźniej kupiłam chus
chuste i okazaąl sie lepsza ale to juz zalezy od upodoban i w czym komu wygodnie :) dobrze byłoby jak miałabys mozliwosc wyprobowania chusty i nosidła i wtedy zdecydowac sie

Gość kasiulllla
wlasnie nie mam jak wyprobowac....nikt ze znajomych nie mial ani tego ani tego....ja tylko widzialam teraz ostatnio kobiety z tym i od razu wydalo mi sie ze nosidelko jest dla mnie a chusta nie, ale to tylko tak na rzut oka

No w tym nosidle możesz nosić dzieci większe niż w chuście. Jest bardziej stabilne. Ja takie mam ale że żadko gdzieś ruszam się bez wózka to uzyłam może 2-3 razy tylko więc w sumie nie przydało mi sie.

nie wiem czy warto mialam ale za bardzo nie przydawalo sie i ciezko jednak sie tak chodzi moim zdaniem

Ja uważam że warto, tym bardziej że mężczyźni chyba bardziej do nosidła niż do chusty przekonani. Ale w nosidełkach z tego co wiem dopiero paromiesięczne dziecko nosisz, na pewno takie które główkę trzyma, nie wiem też czy nie powinno siedzieć samodzielnie. Odradzam sztywne nosidła dla noworodków z materacem, z tego co czytałam to niezdrowa pozycja, ale chusty przeznaczone dla noworodków są bezpieczne. W niektórych sklepach na allegro masz możliwość wypróbowania chusty i zwrócenia jej jeśli dziecku nie odpowiada. Sama co do chusty jestem pewna, nosidło też będzie tak długo jak damy radę kilkunastokilogramowe "maleństwo" nosić. Szwagierka szyje lekkie nosidła mei-tai i mogę powiedzieć że to dobry pomysł, nosidło spakujesz szybko i wygodnie do większej kieszeni nawet, do torebki bez problemu, są przewiewne. Szczerze mówiąc, ja się nad wózkiem zastanawiam, czy warto kupić :) Właściwie tylko do spacerów nad Wisłą byłby ewentualnie wykorzystywany ;)

Gość szafirowe oczęta
warto kupić!!! jak sie nie ma na co pieniędzy wydawać!!!!!!!!! użyjesz, może max 3-4 razy, albo i to nie, bo w wózku dziecku wygodniej! jak chcesz, to ci swoje sprzedam cha cha cha raz użyliśmy jak nad morze pojechaliśmy z dzieckiem, żeby wózka po piachu nie ciągac!

Gość zależy jaki się tryb życia
prowadzi - mnie się np nosidło bardziej przydawało niż wózek- którym ciężko wjechać na schody czy nierówny teren do tego zajmuje dużo miejsca w aucie... a my dużo podróżujemy - zwiedzamy np ostatnio Dubrownik - same schody i wąskie przejścia - z wózkiem byłabym "upupiona" :P aha ja mam nosidło ergonomiczne - chustę też mam ale dla mnie uciążliwe jest jej wiązanie - dlatego częściej wybieram nosidło... choć już też coraz mniej bo mały coraz pewniej chodzi...

Gość beata44
Super gondole, wyjątkowo proste w montażu mają na stronie www.minitraper.pl . Inna sprawa, że są bardzo wygodne, zapewniają dużo przestrzeni bobasowi i poczucie bezpieczeństwa.

Gość gość
moim zdaniem warto kupić, ja zakupiłam w sklepie kraina dziecka katowice i powiem ci tak - wygodne rozwiązanie :)

Gość gość
moim zdaniem to nieodzowna część, nosidełko jest ważne i potrzebne i ja je kupiłam w kraina dziecka katowice powiem wam że praktycznie codziennie go używam :)