Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czekajac na cud

Czy Luteina blokuje owulacje??

Polecane posty

tak, jest wydzielany 2-3 dni przed owu, ale w małej ilości. A jak się zaaplikuje dużą dawkę to nawet wg ulotki luteiny może zablokować owo. Sama jestem tego przykładem- kiedyś wzięłam w tym 16dc i sobie zablokowałam owu- miałam monitoring i wszystko ładnie było widać. Dopiero później lekarz wyjaśnił, jak lepiej zrobić A tu jest wszystko ładnie rozrysowane: http://28dni.pl/pomoc/fazy_cyklu_a_objawy_plodnosci czekajac na cud a miałaś kiedyś monitoring? Myślę, że za każdym razem blokujesz owu. Może poradź sie innego lekarza i warto jeden cykl poczekać na owu, bo może taka Twoja uroda (jak i moja), że jest ona później?

Gość nie jestem pewna czy blokuje
przynajmniej coś takiego gdzieś czytałam , chyba ze mi się pomyliło

monitoringu nie miałam robionego, w 10 dc byłam u lekarza który zrobił mi usg i stwierdził ze endometrium niskie czy jakoś tak i padła diagnoza niedomoga lutealna.

ale niedomoga lutealna jest związana z II fazą cyklu! Jak mógł to stwierdzić przed owulacją? Badał Ci poziom progesteronu chociaż? Nie chciałabym tu rzucać teoriami, bo moja wiedza wiąże się raczej z moimi przygodami, a ja niedomogi nie mam. Ale dla mnie takie diagnozy przed owu są bzdurą

jedyne badania jakie miałam robione to FSH i prolaktyna które wyszły ok, sama zastanawiam się nad zmianą lekarza ale u mnie w mieście ciężko o dobrego.

a jak działa castagnus, możne się orientujecie bo mam to przyjmować chyba przez 3 cykle. Słyszałam ze to jakiś wspomagacz przy planowaniu dziecka.

Gość castttt
castagnus: 1) troche obniza prolaktyne, a za wysoka prolaktyna powoduje ze nie ma owulacji 2) wspomaga 2-ga faze cyklu - jak ktos ma problemy z progesteronem np. plamienia przedmiesiaczkowe itp. Jest to lek ziolowy wiec nie ma jakiegos mocnego dzialania, ale przy drobnych zaburzeniach moze pomóc.