Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulibabka

Naleśniki czy placki

Polecane posty

Gość kulibabka

No właśnie co jest lepsze na śniadanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jorgusia
Nalesniczki z dzemem!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kulibabka
Ale jak je zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nigdy nie jadlam
nalesnikow na sniadanie tylko zawsze na obiad ale tez rzadko niestety :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maka, mleko, sol, jajko
ja jeszcze daje cukier wszystko wymieszac i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jorgusia
Narobilam sobie smakow, mniam:( a tu nie ma nic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łehehehehhe
zrób amerykańskie naleśniki, wychodzą fajne!!! przepis nigelli lawson:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łehehehehhe
a właściwie to co daje ta sól?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jorgusia
mozna dodac łyzke maki ziemniaczanej, zeby sie ladnie trzymaly w calosci, a nie rwaly i 3 lyzki oleju. Zamiast mleka mozna dac smietane - sa pyszne, takie biszkoptowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kulibabka
Zrobiłem zgodnie z przepisem. Ale się przykleiły i nie mogę ich oderwać. A obiecałem Niuni że jej zrobie. POOOOOOOMOCY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jorgusia
Sol powoduje to ze nie sa takie slodkie, daja fajny posmak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jorgusia
Bo nie dales maki ziemniaczanej i dlatego sie przykleily:) olej tez powoduje, ze ciasto nie przywiera do patelni kucharzu doskonaly!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kulibabka
A po co olej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jorgusia
Po to zeby ciasto nie przyklejalo sie do patelni. To tak samo jak z makaronem - gdy gotujesz dodajesz odrobine oleju i dzieki temu makaron sie nie skleja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kulibabka
Dziewczyny może która z was pomoże je zrobić. A ja zrobię w rewanżu wszystko co sobie zażyczycie. No prawie wszystko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jorgusia
Swoja droga wczesnie robisz to sniadanie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łehehehehhe
no zobacz se przepis nigelli lawson...amerykanskie nalesniki trudniej popsuc, niz nasze polskie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość provokejszyn j@k nic..........
nalesniki sa pyacha,a zwlaszcza ameryaknsie z syropem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kulibabka
Po taaaakiej nocy? Nie ma się co dziwić!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łehehehehhe
ale hamerykańskie można też z dżemem;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość provokejszyn j@k nic..........
amerykanskie mozna bez niczego............sa pycha.zreszta nasze polskie tez sa pycha. KOCHAAAM NALESNIKI! 😍 😘 😍

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łehehehehhe
no ale napisze czego trzeba do hamerykańskich 1 i 1\4 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki 1 łyzka proszku do pieczenia 2 łyzki masła troszku soli, cukru 2 jaja zmiksowac i smazyc na maśle łatwiej sie je przekręca, bo nie przylegają i sa grubsze;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość provokejszyn j@k nic..........
a te amerykanskie to ciasto jest gestsze od polskich? ba ciasto na oko robie......... mozna do nich dac smietna zamiast mleka jak ktos tu zasugerowal?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość provokejszyn j@k nic..........
ja kupuje je w sklepie,smam amerykasnkich jeszcze nigdy nie robilam....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łehehehehhe
ciasto jest bardzo gęste:) a czy smietane to nie wiem, nigdy nie próbowałam natomiast jak byłam młodsza to chciałam zrobić z mąki ziemniaczanej :classic_cool: i stworzyłam własną gumę do żucia :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łehehehehhe
provo ===> zrób sama, są proste...:) z tym, że z tych ilości skadników, ktore podałam, wychodzi tak ich z 8 przy dobrych wiatrach...moze mam za dużą patelnię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×