Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierhajj

Aborcja - poddała sie któraś z Was?

Polecane posty

Gość cierhajj

Nie jestem w ciazy i nawet gdybym wpadla to raczej bym tego nie zrobila ale coraz czesciej slysze o dziewczynach ktore idą na zabieg bez większych skrupułów :O Mnie kojarzy sie to z czyms brutalnym, okrutnym, strasznym i bolesnym. A jak to jest naprawde? Co sie czuje? Narkoza/znieczulenie? Ile to trwa i jakie jest naprawde ze staje sie taką codziennością?

Też bym chyba nie miałą skrupulów. Zależy od sumienia, dla mnie to juz stalo sie normalne i w Polsce niedługo też bedzie. Ludzie powoli p[rzestaja wierzyc i zaczynaja dazyc do swojego celu kosztem innych. Jak narazie nie widze w tym nic zlego.

Gość cierhajj
no dobrze no ale powie mi ktos jak to tak naprawde wygląda? co sie czuje? nie potrafie sobie tego wyobrazic

Gość Sardynia
Dziś nie ma miejsca dla dziecka. Młodzi ludzie mają ważniejsze rzeczy na głowie. Przecież muszą skończyć studia. Sex w miedzy czasie by było fajnie. Jak coś tam wyskoczy to z żonką za rączkę, albo dziewczyną do gina i po sprawie. Dalej układają swój niezakłócony plan. Potem domek, super praca, auto, niezalerzność, powoli może pomyślimy-tak mówią. A kiedy już mają swój stereotyp szczęścia płaczą, że czegoś im brak, że już pokoik dla dziecka mają, że to Bóg taki niedobry... Wszystko było by dobrze, jednak aborcja była przecież wtedy jedynym rozwiązaniem rozwiązaniem.... ABORCJA-TO ZABÓJSTWO!!! Nie ma wytłumaczenia. Nie chcesz dziecka to nie wskakuj do łóżka. Dorośli to dzieci.

Gość ewelina gggggggg
Nie wiem jak to jest ale ja poroniłam w 16 tyg. :o Wiem jak to jest kiedy musisz iść na zabieg to jest gorsze od własnej śmierci tak uważam bo to wyrywanie ci własanego serca, szczęścia,największej radości. To jest coś najgorszego w życiu. Płakałam strasznie, szłam na to łóżko cała trzęsąc sie i trzymając za brzuch. Miny pielęgniarek były smutne. Patrzyły na mnie z litością i z żalem i ta pustka po tego się nie da opisać. :( Nigdy nie zrozumie jak ktoś moze tak bez niczego poddać sie aborcji nigdy! I takim osobom życzę jak najgorzej bo na to zasługują

Gość cierhajj
ewelina - bardzo współczuje :(

Gość anonimowa pomarańczka
moja koleżanka usunęła nie mam do niej szacunku już, zrobiła to dla faceta który ją zostawił później a teraz jest załamana i leczy się u lekarza psychiatry więc nie zaciekawię:o Ja nie umie sie z nią już przyjaźnić nie po tym co zrobiła sory ale jestem wierząca to może dlatego.

Gość cierhajj
ja nie zycze źle nokomu, nie wtrącam sie w cudze decyzje - nie mam prawa. zwyczajnie cjcialam dowiedziec sie czegos, jak wygląda to ze strony osób ktore przez to przeszly. chcialabym zrozumiec dlaczego staje sie to codziennoscia, czy jademonizuje ten zabieg? chyba gdyby bylo to cos tak strasznego i brutalnego jak sobie wyobrazam chyba tak wiele kobiet nie robiloby tego :(

''NAJWIEKSZYM NIEBEZPIECZENSTWEM ZAGRAZAJACYM POKOJOWI JEST DZISIAJ ABORCJA. JESLI MATCE WOLNO Z A B I C WLASNE DZIECKOCOZ MOZE POWSTRZYMAC CIEBIE I MNIE, BYSMY SIE NAWZAJEM NIE POZABIJALI?''

Gość to jest normalne legalne
MORDERSTWO. Myslisz ze czemu matce nie pokazuje sie tych malych abortowanych plodow? Pewnie taka matka puscila by belta i nie zasnela do konca zycia spokojnie, co jest czeste nawet gdy matka nie zobaczy swego zabitego dziecka 🖐️

Gość wolnoć tomku w swoim domku
każdego sprawa co robi z własnym życiem i ciałem, ludzie to są w stanie krytykować wszystko jak nie znajdzie się temat aborcji to będą krytykować że jakaś tam rodzina ma ich za dużo i nie są w stanie utrzymać i jak tak mogą.Zajmijcie się własnymi problemami czy ich nie macie?:P

Gość katiess83
A ja myslę,że jest to decyzja każdej osoby indywidualna....A pokazywanie swojej prostackiej natury i wyzywanie kogos od kurw jest malo taktowne i nie namiejscu-ale to juz swiadczy o osobie piszacej w taki a nie inny sposob...Nie nam jest oceniac uczynki innych bo na swiecie dzieje sie wiele zla o ktorym nawet nie mamy pojecia...Z tego co wiem,to sa jakies srodki przeciw bolowe-nie ma narkozy-no i wyglada to jak zabiego przy poronieniu...Zawsze mozesz wpisac w google i dowiesz sie wiecej na ten temat...Bo tutaj wiekszosc osob nie udzieli Ci konkretnej odpiwiedzi..Beda sie obrazac i wyzywac a przeciez o to nie pytasz.

Gość cierhajj
no wlasnie widze ze bedzie ciezko sioe czegos dowiedziec. glupio zabrzmi ale boje sie wpisywac w google :O boje sie ze trafie na jakies zdjecia, albo cos czego nie chce widziec... chcialam tak po prostu pogadac, popytac

Gość wolnoć tomku w swoim domku
nie wierzę że ot tak ciekawość Cię tylko gryzie i chcesz się dowiedzieć tych rzeczy tylko dla jej zaspokojenia.

Gość cierhajj
no tak ale mi nie chodzi o to zeby poczytac podrecznikowe opowiastki co i jak. chcialam dowiedziec sie jak to wygląda od strony kobiet ktore poddały sie zabiegowi dlatego zalozylam temat

wolnosc tomku w woim... prawa? a dziecko to praw nie ma?

Gość katiess83
Ach,jej sprawa dlaczego chce wiedziec, na necie jest sporo materialow na ten temat ze zdjeciami i bez zdjec.I są dostępne dla wszystkich więc można poszukać,poczytać...

Gość cierhajj
wolnoc tomku - to nie wierz, Twoja rzecz

Gość katiess83
Kazdy ma jakies prawa,my-dorosli,dzieci...jednak są one na codzień łamane i nie tylko w sferze aborcji,ale na całym świecie dzieci są zabijane,molestowane....W krajach trzeciego świata chorują na aids-glodują-nie ma sprawiedliwości i nigdy nie będzie a prawa są i będa łamane...Także jak ktoś chce to usunie ciąże jak ktoś nie chce to tego nie zrobi czy będzie to legalnie czy też nie.Życie.

Gość katiess83
Na kaffe bylo bardzo dużo tematów na ten temat wpisz w google aborcja-kaffeteria a pewnie coś Ci się pokaże-i będziesz wiedziała jak wyglada to ze strony kobiet. Jednak takimi opowiastkami nie ma co sie sugerowac kazdy czlowiek jest inny ,kazdy ma inna psychike itd itp

katies nie do konca sie zgodze z toba..... uwierz mi ze wiele kobiet udalo sie odwiesc od tej mysli tuz przed samym szpitalem czy klinika...wiele z nich nie wiedzialo nic o aborcji czy o tabletkach wczesnoporonnych, bo one baly sie zaczerpnac jakich kolwiek informacji na ten temat....tyrzeba kobiety o tym informowac

Gość katiess83
Dlatego podalam link :) I na necie są ogolnie dostepne stronki z informacjami dotyczacymi aborcji,skutków...A autorka chce dowiedziec się opini kobiet,ktore przeszły aborcję-dlatego napisalam,że każda kobieta przechodzi to inaczej,każda kobieta ma inny organizm,psychike więc nie mozna jednoznacznie stwierdzic ,że jest Tak-czy Tak po aborcji...No chyba,że wypowie się ktoś kto jest po wtedy ciekawośc autorki będzie zaspokojona...A ,że udalo się odwieśc kobiety od aborcji-moze tak nie wiem,ale czesto kobietki pod wplywem chwili,strachu,moze namowy ze strony osob trezcich podejmuja zbyt pochopna decyzje..A bywa tez tak ze decydują sie na aborcje w sposob swiadomy,przemyslany.Roznie jest.

Gość poddaje sie jej średnio
co 2-3 miesiące :o

Ja miałam dwie.... Jedną jak miałam 16 lat, spotykałam się z 30latkiem i jemu nie pasowało dziecko ze mną, tym bardziej ze z poprzedniego związku miał już syna :o Więc dał mi kasę i wsio poszło... Drugi raz pół roku temu, byłam w układzie z zajętym kolegą - i wpadliśmy, w sumie głupio wpadliśmy, ale niestety :/ I też nie chciał żeby się jego dziewczyna dowiedziała, ja go nie kochałam, bylo nam dobrze tylko w łóżku, więc złożyliśmy się po połowie i poszłam. W sumie to nic nie czułam, ani jakiegoś żalu większego ani nic, ni lubię dzieci, a przy aborcji to nawet dziecko nie jest, a zapłodniona komórka jajowa. Nie miałabym oporów isć jeszcze raz, nie mówcie że myślącą i żyjącą istotę zabiłam, bo przecież poza moim organizmem by to nie żyło, a dla mnie życie zaczyna się od momentu jak coś może żyć samo a nie pasożytować na mnie :)

Jeszcze jak raz to robi kobieta, jest to do przejścia, bo człowiek to jest w stanie zrozumieć, zwłaszcza młoda kobieta (co nie zmienia faktu, że jest morderczynią). Ale jeśli robi to drugi raz, powinna pójść siedzieć albo pod krzesło elektryczne.

Zasada jest bardzo prosta - prawo do życia jest ponad prawem do wolności. Nikt od dziecka się nie dowie, czy chce żyć czy nie. Niedługo będziemy mordować 5 letnie dzieci, bo "rozrabiają" i nie będę się nadawać do życia w "Nowym, wspaniałym świecie".