Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2 miesięcznej śmieszki

Problem z kupką

Polecane posty

Gość mama 2 miesięcznej śmieszki

karmie moja 2 miesięczną córkę piersią i co jakiś czas ok 2 razy w tygodniu daje jej mleko modyfikowane bebilon 1 na kolkę i zaparcia. Od jakiegoś czasu wypróżnia się co 4 dni i jej kupki są bardzo gęste Konsystencji budyniu.. Ma problemy w wypróżnianiem, stęka i pręży się a nawet płacze. Wkładam jej wtedy termometr do pupy żeby tak nie cierpiała.ja nie jem żadnych niezdrowych rzeczy. Co powinnam zrobić? Udać się do lekarza a może coś kobitki zaradzicie? Dodam ze te problemy zaczęły się po tym jak dosypałam jej zagęszczacza do mleka przeciw ulewaniu. Po nim miała biegunkę wiec odstawiłam.

zmień dietę- jedz więcej owoców, błonnika. i nie pomagaj jej więcej tym termometrem bo więcej z tego moze być szkody niż pożytku

Gość wkurzona położna
i podawaj jej dużo picia - albo często pierś, żeby sobie popiła (pierwsze mleko jest rzadkie), albo dopajaj: przegotowaną wodą, lub zaparz zwykły koperek, bo te granulowane herbatki są dosładzane nie bardzo sie nadają! koniecznie po jedzeniu połóz dziecko na ramieniu i pomasuj plecki, żeby się odbiło. i kilka razy dziennie rób małej masaż brzuszka - unikniesz kolek i nie będzie dziecko cierpiało! a tak z ciekawości? jak masz pokarm swój, to po co podajesz butelke???????????? matki mleko jest najzdrowsze