Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polunia

ciąża a infekcja grzybiczna

Polecane posty

Gość polunia

jestem w 10 tygodniu ciąży. w 56 tygodniu dostałam nystatyne dopochwowo i infekcja przeszła jak ręką odjął teraz wszystko wróciło ze zdowjona siła. czy czekać do wizyty u lekarza (równo za tydzień) czy iść wczesniej? to groźne dla dziecka?

Gość polunia
oczywiście miało byc w 5-6 tygodniu:)

ja bym poszła, szczególnie jeśli jest to bardzo uciążliwe. Miałam tak na początku ciąży i poleciałam szybko, bo sama nie mogłam wytrzymać

Gość polunia
no jest uciążliwe trochę. czekam tez na wyniki cytologii, będa właśnie za tydzień u mojego lekarza. wiec nie wiem czy sie nie wstrzymam, a pójde do apteki po cos łagodnego bez recepty żeby chociaż objawy lekko zeszły

Gość maggggdalenka
ja juz mialam 2 razy....i teraz wlasnie mam znowu :( a juz mam 34tc...tez szukam gina bo moj na urlopie bo juz wytrzymac nie moge

Gość polunia
to jest jakaś straszna masakra

bez recepty to tylko clotrimazolum w kremie, a on działa tylko zewnętrznie. Warto też zainwestować w lactacyd ale płyn ginekologiczny o pH 3,5 , podobno tantum rosa do podmywania też jest ok. Ja stosuję od wyleczenia grzybicy i odpukać nie nawróciła

Gość polunia
kurcze to moze jednak pojde wczesniej bo to pewnie nic nie pomoże - chodzi mi o te srodki bez recepty tylko zastanawiam się czy wynik cytologii może spowodowac ze lekarz przepisze mi inne leki? czy to są dwie niezalezne rzeczy, bo juz się nie łapie