Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globulka anty

Moja siostra wciska sprzęgło na zakrętach i kłóci się ze mną że to dobrze

Polecane posty

Gość globulka anty

Ja mówię że to błąd bo to jakby jazda bez biegu - kto ma racje?

tez czasami wciskam .. bo boje sie z emnie trzepnie albo zgasnie :) bo obrociki spadaja bardzo szybko.. np jak jest zakrec 90stopni ale to jest nieprawidlowe... na egzaminie tez mozna nie zdać przez wcisniete sprzegło na zakrecie

Gość mnie instruktor uczył
że nie powinno się na sprzęgle, bo ma się wtedy mniejszą władzę nad samochodem. poza tym jakim cudem ci zgaśnie, nikt nie hamuje do 10 ^^ ja zawsze przed zakrętem zmniejszam prędkość do ok 24, redukcja biegu i bez sprzęgła skręcam.

Gość globulka anty
no wlasnie ciekawi mnie co to wlasciwie przeszkadza, czy jest niebezpieczne czy co? no bo do glowy mam natłuczone ze tak nie wolno ale czemu to pojecia nie mam...

napisałam CI, że wtedy masz mniejszą władzę nad autem.

Gość globulka anty
ale jakto mam mniejszą wladze - jedzie tak samo przeciez :O

Gość Aneckaaaaaa
i dziwić się że wszyscy mówią że baby nie powinny jeździć autem... przez to że jestem kobietą tez mnie tak postrzegają, tak jak każdą inną babę

ja mam mniejsza wladze nad autem jak skrecam bez sprzegla.. po1 po 2 to wiele osob wraz z moim narzeczonym mowi ze jak skrecamy i musimy bardzo przyhamować to na polsprzegle :) a czemu sie nie powinno wciskac sprzegla na zakretaqch ? bo skrecamy ciagle.. a sprzeglo sie spala.. i nie malo kosztuje

Gość leeeeeoooo
was pogieło chcecie kogos zabić , sciagnij noge z gazu

Aneckaa co ma sprzeglo na skrecie do jezdzenia? moj facet widzac jak jezdze przestal juz sie smiac z kobiet.. za to czasami ja nawet nie wytrzymuje i krzycze ze pewnie baba :D

Gość globulka anty
Aneckaaaa no to podziel się z nami swoją wiedzą cudowny kierowco :D

lorika jak np jedziesz na 3 i juz obroty sa wysoko musisz zmienic na 4 to auto Ci hamuje.. a jak wcisniesz sprzegło to robi sie luzno i auto nie hamuje :) ale ja mam po prostu takie wrazenie ze jest niepewne jak mam bez sprzegla :D

jezeli zwalnia i chce zmienic bieg na nizszy np na 2 to ok ale jak bez powodu to tylko samochod psuje, sprzeglo sie wciska tylko przy zmianie biegow albo jak chcesz zatrzymac samchod jak chcesz przyhamowac wystaczy sam hamulec:)

Gość pewnie ze zly nawyk
Co do wchodzenia w zakret ze sprzeglem , zly nawyk samochod szybiej jedzie i tak na prawde chce zredukowac bieg , a tego nie robi nie puszczajac sprzegla po zalaczeniu 2 biegu .Zarzyna sie silnik w ten sposob.

Gość afti_0000
Hamowanie biegami i noga zawsze obok sprzęgła nigdy nad, żeby was nie korciło :) A w zakręt nie wchodzi się na sprzęgle np dlatego, że w zimie można wpaść w poślizg np jeśli zakręt jest przy zjeździe z wiaduktu :) Zawsze hamujemy biegami, a nie jedziemy 60 i przed rondem hampel do dechy... A np po to co by klocków i tarcz i opon niepotrzebnie nie zużywać a do tego paliwka też mniej weźmie ;) Jak widzę baby za kierownicą to... eh :) dobrze, że ja miałam dobrego instruktora i jestem kobietą za kierownicą, która może uczyć facetów ekonomicznej co oznacza dynamicznej a rozsądnej jazdy ;)

Gość Prażynka_87
spalacie sprzęgło!;) autka tego nie lubią , portfele też.

Gość oo hehhe tyle lat jezdze
a jak zaczelam sie zastanawiac, czy tak robie to ciezko powiedziec;P wydaje mi sie to jednak dziwna praktyka;P, raczej zdejmuje noge z gazu przed zakretem i pozwalam silnikowi hamowac;P wkurwia mnie jak ktos histerycznie hamuje na zakrecie hamulcem, nie no jednak im dlzuej mysle tym bardziej pomysl wydaje mi sie egzotyczny;P, po co wciskac to sprzeglo? z niczym mi sie nie klei;P moze siostra niech zamiast wciskac sprzeglo zredukuje bieg przed zakretem i wtedy nie bedzie jje szarpac samochod;P hehe.

Gość globulka anty
no i wreszcie rozumiem, dzieki ;)

Gość Aneckaaaaaa
a chociaż redukujecie bieg na 3 czy 2 przed tymi zakrętami ?

dokladnie :D nie tyle co autka co portfele :) A czy mi sie zdaje czy twoja ekonomiczna jazda hamujaca biegami nie spala Ci wiecej paliwka ?:) wole co jakis czas wymienic tarcze i klocki niz placic wiecej za paliwo

Jazda na sprzegle to zmniejszenie kontroli nad pojazdem - nie dobrze.

Gość sghj
nie moze cie za to oblac ja tak jechalanm na egzaminie ! jedynie jak jedziesz na sprzegle to wydluza sie droga chamowania bez szybciej zachamujesz

Gość globulka anty
przedmowco - oni teraz za wszystko oblewają, a skoro instruktorzy uczą że to błąd to egzaminator tymbardziej tak to potraktuje :O

Gość globulka anty
a to jeszcze z ciekawosci sie dopytam z innej mańki - jak to jest z autami z automatyczną skrzynią biegów? tzn chodzi mi konkretnie o zatrzymywanie samochodu - skoro nie ma sprzegla to rozumiem ze samym hamulcem i co nie zgasnie? czyli auto gasimy tylko przekrecając kluczyk? :D

ale baby durne jesteście. nie dziwota, że mówi się "baba za kierownicą"

Gość globulka anty
no to genialna sprawa - nie ma co sie spalic :P