Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba tata

jak sprawdzić ojcostwo?

Polecane posty

Gość chyba tata

mam pytanie, mam nadzieje ze znajdzie sie tu ktos kto choc troche bedzie mogł mi pomóc. 13 loat temu dowiedziałem się od swojej dziewczyny, że zostane ojcem. Niestety w tym czasie nie układało mam się i miałem podejrzenia, że to nie tylko ja mogę być sprawcą, jednak byłem młody, nic nie wiedziałem, nie znałm swoich praw i na sprawie o uznaniu ojcostwa przyznałęm się, że jestem ojcem. Miałem wyznaczone godziny odwiedzin, lecz mama córki robiła wszystko żebym się z małą nie widywał, dziecko cierpiało kiedy mnie widziało więc dla dobra dziecka przestałem się z nią widywać. Matka na sprawie pwoeidziała ze powie dziecku ze ojciec dziecka nie żyje. Przez 13 lat płacę alimenty. Jednak bardzo bym chciał wiedziec czy to naprawdę ja jestem ojcem dziecka. Nie wiem jak się za to zabrać, jak sprawdzić, czy to ja. Wiem, że są badanie które mogę zrobić na własną rękę, ale potrzebny materił generyczny (włos, guma do żucia itd) ale skąd to wziąć skoro nie mam kontaktu z dzieckim, ani z jego matką. Nie chcę wejść w życie dziecka po tylu latach z buciorami bo nawet nie wiem co ona wie na moj temat, nawet nie wiem czy mysli ze zyję i czy nie mysli ze ten Pan ktory ją wychowuje jest jej ojcem (bo i matka córki założyłą rodzine i ja, mam żonę i troje dzieci, już z małzeństwa). Może miał ktoś podobn ą sytuację i coś mi poradzi.

Gość eh Gamoniu Gamoniu
dziewczynki zawsze podobne są do ojców , to chyba możesz sprawdzić czy np. przypomina choć trochę ciebie z dawnych lat?

jesli matka dziecka nie pozwala ci widywac corki Przemawia to do mnie ze ona wie ze nie jestes ojcem dziecka tylko jeleniem co bedzie placil ....

Gość chyba tata
no własnie podobieństwa nie ma i niestety tez mi sie wydaje ze płacę nie na swoje tylko jak to sprawdzic. byłem u prawnika tory piwiedział mi ze po 13 latach nie mam zadnych praw i mam placic nie ma mozliwości tego sprawdzic nawet przez sąd

Gość chyba tata
Czy jest ktoś jeszcze kto by mi coś doradził, będe wdzięczny za każdą informację

Gość chyba tata
jw

Gość też ojciec
proszę jeszcze o jakieś porady