Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania1234566843363213

myślicie ,że to realne?

Polecane posty

studiuję prawo , właśnie zaczynam 3 rok. moim marzeniem jest zamieszkać we Włoszech lub Grecji. problem w tym ,że tam jest inne prawodastwo i nie mogłabym pracować tam w swoim zawodzie. ale naprawdę poważnie myślę żeby tam zamieszkać po studiach. myślicie ,że warto? czy po prawie nie ma sensu i lepiej zostać w Polsce?

Gość a zamieszkać
teraz w Grecji jest sens?

Gość w Polsce prawników będzie
wkrótce więcej niż marketingowców i zarzadzających,więc ciężko może być się odnalezc w zawodzie,chyba,że jesteś bardzo wybitna lub odziedziczysz po kimś renomowaną kancelarię.

Gość dfdgfbgfh
jezeli tam jest inne prawo to pewnie bedziesz musiala tam zrobic dodatkowe szkolenia... ale kto wie czy to nie za malo i czy nie bedziesz musiala na nowo zrobic szkole tam...

Teraz nie. Ale może za parę lat... poza tym biorę pod uwagę też Włochy. bo duszę się w tej Polsce. Polska jest taka smutna i szara w porównaniu do państw południowych

ale myślę ,że jeżeli nie jako prawnik może mogłabym tak pracować w jakiejś firmie np..w ogóle czasem się zastanawiam czy to nie było bez sensu ,że poszłam na to prawo bo moi rodzice mają znajomości co prawda ,ale prawnikami nie są

Szczerze mówiąc czasem mam mętlik w głowie co mam robić.. bo szkoda mi rzucić studia ,a marzenia mam trochę inne niż kariera prawnicza

Ja skonczyłem prawo,konczę aplikację sądową ( we wrześniu mam egzamin ) a,że perspektywy pracy nie sa jakieś rewelacyjne ( chociaż nienajgorsze ) mam zamiar się dalej uczyć i zdawać na roczną aplikację dyplomatyczno konsularną w MSZ , i wyjechać kiedyś na placówkę do dalekiego egzotycznego razem z moją Boginią Miłości,którą mam nadzieję,że kiedyś poznam.

I klekać przed nią codziennie,zdejmować jej szpilki z nóg i masować zmęczone stopy.

No i ogólnie ją wielbić.

Gość Bogini milosci hebe
Ale fajnie. Jestem za:-):-):-)