Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1 sierpnia weszła w życie

Co sądzicie o tej nowej ustawie o przemocy w rodzinie???

Polecane posty

Gość sfdgs
tak potem odbierzmy tym co mają za mało kasy a potem wprowadźmy pozwolenie na dziecko będzie decydować: pani socjalna, milicjant, pan doktor,pan z US(dochody) i przedstawiciel komitetu blokowego

Gość janusz palikot
moja mama dostalaby dozywocie,jakby ta ustawa zostala wprowadzona w moim dziecinstwie

Gość jestem ogólnie rzecz biorąc za
Pozwolenie na dziecko? Wystarczyłoby pozwolenie na niemanie dziecka.

Gość powinni odebrac osobom chorym
nic by nie dostała, winne jest spoleczenstwo... jak się rodzice znęcają nad dziećmi, to i tak jest wina dzieci zdaniem "ludzkiego" społeczeństwa.

Gość sfdgs
tyz prowda winna jest mamusia społeczeństwo a dzieciaczki to aniołki i nigdy nie kłamią

kpij sobie z ofiar przemocy oby ciebie tez to dotknelo, sdf...

Gość teresa trzepiecińska
sfdgs dzieci są takie jacy są rodzice;)

Gość taka jedna ze $lunska
Wiem ze wydaje sie nieprawdopodobne,ale mowie prawde.Bo jaki mialabym cel wymyslac histyryjki? ;/ Brat z kolega przyszli do domu,i jak im o tym powiedzialam ze policja moze dzis przyjechac to sie smiali ze mnie ze zamkna mnie w wiezieniu,a mi nie bylo do smiechu ;/ Jeszcze tego dnia corka miala sporego siniaka na nodze i pare zadrapan..to by powiedzieli ze ja maltretuje i niewiadomo co.A przeciez kazde dziecko jest ciekawskie,nieostrozne i moze sie przewrocic czy uderzyc. Wtedy mialam stracha jak nigdy w zyciu

Gość janusz palikot
trzeba najpierw byc w takiej rodzinie,gdzie jest przemoc psychiczna i cielesna i zobaczyc jak to sie potem odbija na calym zyciu,zeby sie wypowiadac,w koncu jakas normalna ustawa

pare faktow? Hiszpania 2009 - zabrano z domu dziecko, bo matka przekarmiala chlopca Szwecja 1) zabrano z domu dziecko, bo uwazano ze matka jest nadopiekuncza. Dziecko mialo padaczke. dziecko dano do...alkoholika, ktory nie umial sie dzieckiem zajac. Dziecko zmarlo 2) zabrano z domu dziewczyne, ktora byla zla na ojca, bo ten postanowil uspic nowo narodzone koty, na ktore nie mial w domu miejsca. Zglosila gwalt. Ojciec wyladowal w wiezieniu, matce odebrano prawa rodzicielskie, bo nie uwiezyla corce. Po 3 m-cach w rodzinie zastepczej zmiekla i przyznala sie do klamstwa. Nie uwiezono jej. Dalej jest w rodzinie zastepczej a ojciec w wiezieniu 3) Kuzyn wciekly za jakas sprawe rodzinna naklamal, ze dzieci sa wykorzystywane. Dzieci zabrano z domu. Rodzicow zaaresztowano. Po dlugim procesie okazalo sie, ze byli niewinni, ale socjalka mimo wyroku nie zgadzala sie na oddanie dzieci. Dopiero po roku walki z socjalka mimo wyroku pozytywnego udalo im sie zabrac dzieci z rodzin zastepczych (dzieci rozdzielono!!!!) Jest wiecej takich, chcecie

Gość sfdgs
nie kpie z ofiar kpie z chorego państwa które traktuje obywateli jak bydło do orania i wydojenia a ofiary były są i będą ale to margines którego nie wyeliminuje prawo które wylewa dziecko z kąpielą które zrównuje zwyrodnialców z marginesu z normalnymi ludźmi (przysłowiowy klaps) które nadaje jednym grupom przywileje kosztem innych

Gość janusz palikot
zawsze sa jakies minusy w kazdej ustawie,ale napewno dobrze to zrobi w tym chorym spoleczenstwie

Gość sfdgs
janusz palikot kolejny zwolennik teorii mniejszego zła witamy

a ofiary były są i będą przy takich "cudownych" typkach jak ty niestety tak :o uwazaj zeby los cie nie pokaral za twoje chore myslenie 🖐️

Gość sfdgs
tak napierdolmy gównianych cudownych ustaw i stwórzmy nowy wspaniały świat w którym nie będzie można pierdnąć bez zezwolenia tylko dlatego że akurat ciebie mamusia nie kochała

Gość sfdgs
zakażmy ustawowo nadmiernych opadów deszczu upałów i przestępstw wtedy nie będzie ofiar

Gość do liwiany
mialas 20 lat zaledwie jak bachora zrobilas to ci matka go wychowala pewnie, dupcyc sie chcialo tak wczesnie? ale patologia

Gość do sfdgs
lecz się, dziewcznyo

"do liwiany mialas 20 lat zaledwie jak bachora zrobilas to ci matka go wychowala pewnie, dupcyc sie chcialo tak wczesnie? ale patologia" Dupczyłam się wcześniej skarbie ;) moja doopa moja sprawa ;) I jeszcze jedno dziecko urodziłam o dziwo mam drugie dziecko z tym samym facetem co pierwsze :) A jakbym była patologia to powinni mi dzieci zabrać i faktycznie mojej mamie dać wychowywać.

Gość kat idotek jak
@liwiana to ciebie nie tylko rozum ale i los doświadczył. Rozumu do tej pory szukasz z rózeńcem w dłoni w zagajniku nawy koscielnej. Zas los dał ci dwa stosunki skoro masz tylko dwoje dzieci czyli 20 lat pierwsze za osiem lat drugie suma sumarum to doopa nie katoliczka.

no dobra , jak to się ma w krajach gdzie zakaz bicia jest ? czy się zmniejszyła przemoc wobec dzieci ? znacie jakieś statystyki ? bo wszystkie te mądre ustawy i reformy przychodzą do nas jak już świat obiegły dawno temu i świat się ocknął że coś nie teges , to Polska je adoptuje ( te ustawy mam na mysli )

Gość kirinn
Kk powoduje przemoc wobec kobiet