Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pseudonim nie istotny :[

JAK PRZEKONAĆ MAMĘ-moja historia

Polecane posty

Mam siostre , mężatka wychowują z szwagrem syna..Problem Mój ,a raczej Mojej Mamy jest taki że nie potrafi niczego siostrze odmówić. Odkąd pamietam zawsze na Niej żeruje,wesele oczywiście Mama placiła za wszytsko ,dodam że Mama jest wdową.Zaraz po ślubie siostra przestała pracowac ,szwagier tez rzucil robote ,a że mieszkali z Mamą to korzystali ze wszytsko za nic nie płacąc, przyszła zima ,Mama kupowała kutrki,płaszcze,czapki ,buty,itd..bo Oni biedni nie mają za co....Mama prosiła by w końcu poszli do pracy ,ale jeszcze dużo czasu mineło zanim to zrobili...w tym czasie siostra urodziła syna, oczywiście całą wyprawke i inne rzeczy kupowała mama, w tym meble czy pomoc finansowa przy rozbudowie domu.Mimo iż poszli obydwoje do pracy wiecznie biorą Mamę na litośc że Ich na nic nie stać ,ze są biedni ,a Mama jak to Mama pomaga ile może.Rachunki za wodę ,prąd itd..zupełnie ich nie obchodzą ,dopiero jak Mama zaczyna się upominać to rzyca z 200zł i jeszcze trzeba się cieszyć ze w ogole dali.Siostra to typ pasozyta..zawsze nie zadowolona ,zawsze z pretensjami ,zawsze jej źle itd... Mama wpadła w dlugi pożyczka ,za pozyczką by jakoś utrzymać dom ,opłacic rachunki itd..Proszę ,błagam Mame nie dawaj jej pieniedzy bo Ona nawet nie powie dziękuje ,to typ osoby której wszytsko się nalezy:O:O Mama jak to mama mówi że to jej córka i nie może odmówić ,ale Oni obydwoje pracują, dupy wożą autem do pracy i z pracy autem do sklepu też ...wydaje mi się że ciągną od Mamy ile mogą...a wcale nie jest im tak źle Dziś usłyszałam od siostry o tym jak Mama mogła się tak zadłużyć że chyba jest głupia... itd...Ja mówie no mogła bo przeciez wychwuje Nas od lat sama na dodatek pomaga Tobie i mi ,a Ona skoczyła że Ona w życiu nic od Niej nie dostała, ze jedyne co robi to opiekuje się jej dzieckiem a tak to na wszytsko sama zapracowała... Normalnie łzy mi w oczach staneły.... Pomóżcie jakimi argumentami przekonac Mame by nie dała się już wiecej nabrac na to co Mowi siostra i ograniczyła pomoc finansową :O

Gość co polecaccccieeee
sprowoku siostre i nagraj i pokaz mamie

Gość Agabag
wiesz czasem tacy rodzice maja klapki na oczach,. mam podobny problem z miom bratem, wiecznie na nich żeruje, ale ja juz dałam sobie spokój z tym, bo radze sobie sama i nie poterzebuje pomocy

Gość mikaaaaaaaaaa
Najlepsze wyjście_______________WYNOCHA Z DOMU.Są dorośli niech sobie radzą---------pasozyty

Wszytsko było by ok ,gdyby nie to że teraz Mama ma poważnie kłopoty finansowe...właśnie przez tą pomoc... Naprawde jeżeli wiedziałabym że faktycznie im źle czy cieżko i siostra docenia tą pomoc nie odezwałabym się ,ale Oni ją wykorzytsali do maxiumum... Niewiem co robić już nie raz prosiłam Mame by ograniczyła swoja pomoc,ale mówi że jak Siostra przychodzi i mówi że nie mają co jest (W co nie wierze) to wyciaga to 50zł to 20zł ile może ,ale to jest tak często że z takich małych sum robią się duże,a o faktycznej takiej dużej pomocy nawet nie wspomne..a Ona potrafiła dziś powiedziec ze Jej Mama w niczym nie pomogła i nigdy nie dała jej pieniedzy :(

Oni wyremonotowali,a raczej Mama wyremontowala im poddasze więc się nie wyniosą, ja już myślałam by odciąć im liczniki tylko też jakoś tak glupio,ale to są ludzie po 30ste i oni nie wiedzą ze są rachunki i tzreba za nie płacic ;(