Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

jestem w 20 tygodniu ciąży. usg miałam robione dopochwowo zeby stwierdzić ciąze (w 6 tygodniu). czy to normalne że ginekolog nie bada przez usg mojego maleństwa? ciągle się denerwuje czy prawidłowo się rozwija itp.

nie to nie jest normalne zmien lekarza powinnas miec jeszcze jedno ok 13-14 tyg i polowkowe ok 20-23 tyg.

Gość ujujujujujuujj
teraz\ to i tak za późno, ale powinnaś mieć genetyczne ok 12 -14 tygodnia. Teraz za późno, żeby badać fałd karkowy i kość nosową. Teraz czeka Cię połówkowe, jeśli lekarz Cię nie bada to sama się zapisz prywatnie

Gość to usg tzw genetyczne wcale
nie jest obowiązkowym badaniem.

usg genetyczne polowkowe nie sa to oibowiazkowe badania. a na nfz robia tylko 3 usg podczas całej ciazy.

Naprawde zmien lekarza wszystko rozumiem nfz i takie tam ale nie wszyscy lekarze maja taki zlew poszukaj w necie lekarza w twoim miescie zawsze sa tam opinie i miejsce pracy lekarza nie tylko prywatne a jak nie idz do szpitala powiedz ze siemartwisz i powinni Ci zrobic.

Gość a ja napisze tak...
nie stac sie na prywatnego lekarza a na dziecko masz?

Gość jaśmina123
Przyjdziesz teraz na wizytę, to pewnie sam Ci zaproponuje USG. Na NFZ tak jest i koniec, jak lekarz ma ochotę to wyśle na USG, a jak nie widzi powodów to nie wysyła, chociaż masz prawo do 3 w ciągu całej ciązy (więc jak sam nie zaproponuje to możesz się upomnieć). I nie ma co się bulwersować, bo z braku USG się nie umiera.

zrobisz jeszcze genetyczne to po 20 tyg jest bardziej dokladne niz to pierwsze badz dobrej mysli i nie czytaj za duzo bo to zle wplywa na Ciebie i malenstwo:) ja od tygodnia wiem ze jestem w ciazy i juz zdazylam sie zestresowac ze cos bedzie nie tak tylko spokoj nam pomaga.Trzymaj sie!

Gość ciezarowkaa25
na nfz tak bywa - 3 usg na ciąże i tyle - ja chodze prywatnie i mam usg co miesiąc - wizyta 60 zł - można sobie odmowić czegoś i zapłacić

Gość Antena1985
Ja też chodzę prywatnie i USG mam co wizytę.Dzięki temu już w 20 tc znałam płec dziecka.Ponadto mialam połówkowe w 22tc.

Gość postaram się byc kulturalna
a ja napisze tak- kobieto policz sobie ile by kosztowała ją prywatna wizyta co miesiąc, pod koniec częściej plus co najmniej 3 usg i wszystkie badania- nie każdego na to stać zwłaszcza w okresie gdy kompletuje się wyposażenie dla malucha.