Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeden wielki kompleks

czuje sie brzydka

Polecane posty

Należe do dziewczyn, które nie maja olśniewającej urody. Nie jestem tez bardzo brzydka ()choc to kwestia gustu). Ludzie daja mi do zrozumienia ze jestem ladna i im sie podobam - ale mysle ze kazdy miewa takie sytuacje. Otoz ja czuje sie brzydka a najbardziej w porownaniu z moimi kolezankami. One sa ladne, zgrabne usmiechniete - ja tez jestem zgrabna ale nie mam takiej "ponetnej" figury i jestem raczej spokojna. Gdy mialam chlopaka zawsze myslalam ze nie ejstem dla niego piekna i ze moje kolezanki bardziej mu sie podobaja. Ze gdyby mial okazje to wybralby ktoras z nich... nie czuje sie pelnowartosciowa kobieta. czuje ze te kompleksy mnie zniszcza:( Tez tak macie ze na tle swoich kolezanek wypadacie marnie? Ja mam wrazenie ze im nie dorastam do piet:(

foty nie dam. Pewnie byście mnie zjechali z góry na dół:P A chłopaka ja rzuciłam:P

Gość Uda mi się !
Daj fotke. Nikt Cię tu nie zjedzie. POdniesiemy cię na duchu :):*

niska? myśle że jest cholernie niska...jak tak dalej pójdzie to zostane sama do końca życia bo zawsze będę uważała że facet mnie zostawi prędzej czy później dla innej, że jestem nijaka. Ale najdziwniejsze jest to że w sytuacjach gdy jestem w jakims innym towarzystwie to czuje sie całkiem atrakcyjna i widze zainteresowanie innych moja osobą, nabieram więcej pewności siebie. Natomiast gdy jestem w towarzystwie tych moich koleżanek stoje automatycznie na przegranej pozycji. Zastanawia mnie to czemu tak jest...

Gość Lekkoatleta
Wiesz że płeć przeciwnla zniechęca się do ludzi z niską samooceną? Lepiej mieć taką normalną, zdrowe podejście do siebie i życia :)

Doskonale zdaje sobie z tego sprawe...Dlatego przed swoim facetem starałam sie robic dobrą mine ale on chyba i tak wyczuwał że mam sie za gorsza. Ale powiedzcie jak miec normalna samoocene kiedy na ulicy tyle pieknych dziewczyn, szalonych, i kiedy czujesz że inni w towarzystwie czuja się lepsi ...:(

Gość Lekkoatleta
To widzę, że przed Tobą tylko zakon :D no chyba, że przestaniesz marudzić i weźmiesz się w garść!

zakon? nie... ja lubie grzeszyc:P chce sie wziąc w garsc ale jak juz jest coraz lepiej to spotykam sie z tymi znajomymi i znowu czuje sie gorsza:/ Jestem blondynka i czuje sie gorsza od brunetek:P jestem spokojna i czuje sie gorsza od tych szalonych. Kuźwa naprawde cos ze mna nie tak..

Nie ma innego wyjścia z tej patowej sytuacji, jak tylko podwyższyć samoocenę.

jakieś wskazówki praktyczne jak tego dzieła dokonać?

Gość Lekkoatleta
Widzę,że mam podwójną dyskusję:) ja tam nie wiem, mnie nie ciągnie do blondynek:P lubię szatynki, a tak na serio to wygląd przy charakterze,jak już jest się ponoć dojrzałym niema aż takiego znaczenia, trzeba tylko osobowością kogoś zainteresować

Gość ech co za zycie...
tez mialam kompleksy na punkcie swojego wygladu teraz juz mi troche przeszlo chociaz nie do konca uczepilam sie strasznie swojego charakteru.... nawet nie potrafie wymienic 3 cech na plus za to cala lista negatywow.....niesmialosc, malomownosc,brak pewnosci siebie,niewiele zainteresowan,nerwowosc,niezdecydowanie itd....juz widze ze w zyciu bede miala pod gorke z takimi cechami;(

Polecam afirmacje: "Kocham i szanuję siebie" "Jestem cennym i wartościowym człowiekiem" Poszukaj w necie, jest tego mnóstwo i nie poddawaj się.

Mysle że głupiutka blondyna nie jestem... może troszkę ciemną :D jesli chodzi o kolor oczywiście:P Nie chce zebyscie pomysleli ze jestem tak powierzchowna ze chodzi mi tylko o wyglad - zeby sie podobac fizycznie. To tez ale chcialabym byc osoba bardzej przebojowa, charyzmatyczna. A nie jestem i wiem ze tego nie mozna sie nauczyc. Czy na ogol spokojna dziewczyna, nie wyrozniajaca sie z tlumu moze kogos zafascynowac swoja osoba i byc obiektem czyjejs wielkiej milosci?. Byli tacy ktorzy mowili ze kochaja ale juz ich nie ma wiec to raczej pic na wode byl:P

ech co za zycie... a moze skorzystamy z rad tego milego pana ktory nam podrzucil pomysl z afirmacjami?:) w zasadzie nic nie tracimy:P mozemy tylko zyskac...

tylko ze ja uwazam ze jestem wartosciowym czlowiekiem ale to nie jest w cenie teraz:P

Sądzę, iż problemem jest to, że nie czujesz się kochana. Rada: pokochaj samą siebie, bądź dla siebie najlepszą przyjaciółką, wszak to ze sobą jesteś 24h/dobę.

czasem to siebie nienawidzę:(

Gość Lekkoatleta
Jeśli masz niska samoocenę, to tylko na tym tracisz :P

wiem że tracę. Często mam tego dowody. Ale trudno mi to zmienić. Mam jedeno okreslony schemat osobowości, wyglądu ktory uwazam za atrakcyjny i ja nie odpowiadajac temu schematowi czuje sie gorsza. Czasem mam wrazenie ze gdybym stala sie pewna siebie inni zaraz by mnie sprowadzili na ziemie i mysleli "z czym do ludzi"...

stanik puch up. biodrówki które podkreślą pośladki i delikatny make up i na pewno ładniej się poczujesz. Mega kompleksy odstraszają normalnych facetów...

Gość Lekkoatleta
I tu się zgodzę z chmurką:) dobrze jest zadbać o siebie, ja lubię jak laski o siebie dbają:D A nie, że same na siebie jadą i nic z sobą nie chcą zrobić

jestem zadbana. Ludzie chwala moj gust jesli chodzi o ubior, moja figure, nie jestem fleja. To co moglabym zmienic to moze zaczac nosic buty na obcasie i zmienic fryzure. ale czy to zmieni moje podejscie do tematu? twarz dalej bedzie jaka jest i charakter tez:P dodam ze wygladam mlodziej - na nastolatke a mam ponad 20 lat. To tez moj kompleks.

jak juz chcecie jej doradzac, to nie mowcie jej, ze ma nakladac te machiny tortur do masakrowania piersi, którym sa puszupy, bo tego badziewa, to nawet stanikiem nazwac nie mozna. Uwierz w siebie i tyle. No i przestan sie porównywac do kolezanek.

Gość caryca z kuniem
z mojego ekranu źle wyglądasz;) masz nadwagę brzydkie zaniedbane włosy ;) ubierasz się jak Twoja babcia;) no fatalnie :D a reszta należy do Ciebie:D:D:D:D:D:D

Monikucha dzieki za ostrzezenie:D ale mimo ze piersi nie mam jak pamela push upy omijam szerokim lukiem bo moim celem nie jest swiecenie biustem po oczach:P

Gość MalusienkaPineska
fryzury i buty na obcasie zmienia twoja wartosc? Tu problem tkwi w twojej glowce, w tym jak postrzegasz siebie a nie jak wygladasz. Z tego co piszesz jestes atrakcyjna i fajna dziewczyna,potrzebujesz pomocy psychologa