Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darciuchaaaa

Dylemacik. Co dalej ze soba zrobić?

Polecane posty

Gość darciuchaaaa

Sprawa wyglląda mniej więcej tak: Mam tytuł licencjata, kierunek administracja (dyplom odbieram pod koniec sierpnia). Waham się pomiędzy: 1.pójściem na mgr na uniwerek a 2.pójściem na mgr na prywatną uczelnie. Tryb studiów: zaoczne Ad 1. a) zalety -uniwerek lepiej wygląda w CV -mam szansę więc dlaczego jej nie wykorzystać. Zawsze szłam po najmniejszej linii oporu ale wypadałoby w końcu zabrać się za siebie b) wady -będę musiała poświęcić więcej czasu na naukę niż na uczelni prywatnej a kierunek mam taki że to czego uczę się w pierwszym semestrze ulega zmianie już na drugim roku. Także to mi sie delikatnie mówiąc nie opłaca. -nie znam uczelni, nie wiem czy są jakieś problemy z opłatami itd Ad 2. a) zalety -uzyskam dyplom mgr wkładając w to mniej wysiłku niż na uniwerku -znam już ta uczelnie i mniej więcej wiem jaki reprezentuje poziom i czego wymagają wykładowcy. No i wiem jak postępować z ludźmi w dziekanacie (uśmiech i zrozumienie nie działają, wszystko załatwia się krzykiem i żądaniem rozmowy z kierownikiem) b) wady -mniejszy prestiż -uczelnia robi problemy, przeszkadza w rozwoju studentów i ciągnie kase ile wlezie Może wy dorzucicie swoje trzy grosze, może ktoś wie coś o czym ja nie wiem a jest ważne z mojego punktu widzenia. W sumie to mogłabym iść na UŚ i przyłożyć sie do nauki bo nie szukam na razie pracy, chcę wzbogacić swoje cv w jakies praktyki, kursy (PS. nie wiecie jakie są stawki na płatnych praktykach? nie chodzi mi o takie które odbywa się obowiązkowo na studiach. jakie wtedy podpisuje sie umowy? o prace? umowa zlecenie?)Z drugiej jednak strony administracja nie jest moją pasją i niw chcę siedzieć non stop w ksiązkach:O Pomóżcie:)

Gość darciuchaaaa
:)

Gość darciuchaaaa
tiru riru