Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona.

Czy coś jest ze mną nie tak?

Polecane posty

Gość Przestraszona.

Witam. Biorę tabletki antykoncepcyjne od grudnia 2009 roku. Czyli już dośc długo. Nie zauważyłam u siebie żadnych skutków ubocznych. Aż do wczoraj. Wzięłam wczoraj normalnie o stałej porze tabletkę antykoncepcyjną. Była to 3 tabletka z blistra. Dzisiaj rano, kiedy byłam w toalecie zauważyłam delikatne krwawienie. Nie było to takie zwykłe brązowe plamienie, tylko delikatne krwawienie, niewielkie. Co to może oznaczać? Czy mogę być w ciąży? Czy może to oznaczać, że moje tabletki przestały działać? Dodam jeszcze, że wczoraj lekarz przepisał mi antybiotyk na zapalenie gardła. Proszę o szybkie odpowiedzi. Bardzo się martwię.

Gość Przestraszona.
Czy ktoś mi poradzi? Naprawdę się martwię...

Gość to moze byc po tym
antybiotyku, nie martw sie tylko w razie sexu zabezpiecz sie dodatkowo jakas antykoncepcja:)

Gość rere2r2r2
myslisz ze tu sa lekarze czy co?? idz do gina jak sie boisz, nie ma tu wrozki, ktora ci odpowie, czy jestes w ciazy;/

Gość Przestraszona.
Zapytałam się grzecznie i liczyłam na grzeczne odpowiedzi. Myślałam, że ktoś już miał taką sytuację. A to, że piszę na tym forum, nie znaczy, że do ginekologa się nie wybieram. Pozdrawiam.

Gość antybiotyk osłabil
działanie antykoncepcji. Stąd krwawienie. Zabezpieczaj sie w trakcie kuracji i 7 dni po jej zakonczeniu.

Gość zuzkajjjjjjj
po tabsach to normalne ze mozna miec krwawienie, kolezanka krwalila 20 dni przy 3 opakowaniu. wiesz ze przy tabsach nie bardzo zeby stosowac antybiotyki. bo bardzo bardzo zmniejszaja skutecznosc

Gość Przestraszona.
Przy moim stanie zdrowia nie obeszlo sie bez antybiotyku. Wiem, ze przy pierwszych opakowaniach mozna krwawic, niemniej jednak ja jestem juz przy 9 opakowaniu, dlatego się martwie.

Gość Przestraszona.
A myślicie, że powinnam wziąć kolejne opakowanie bez przerwy na krwawienie? Słyszałam, że powinno tak się zrobić w momencie zażycia antybiotyku. Znaczy czytałam na innych forach, przed założeniem tego wątku. Mam jakiś mętlik w głowie przez te cholerne antybiotyki...

Gość Przestraszona.
Poradzi mi ktoś?

Gość Przestraszona.
Naprawdę nikt nie ma pojęcia, co lepiej zrobić?

Gość Przestraszona.
Pomoże ktoś?

Plamienia przy tabletkach, jeśli są jednorazowe można uznać za niegroźne. Do tego przy antybiotykach może tak się zdarzyć - sama tak miałam. Nie radzę Ci, nie robić tej przerwy. Też miałam taką stuację z antybiotykiem i postanowiłam nie robić przerwy, niestety krwawienie i tak się pojawiło (zdarza się tak, że krawienie mimo braku przerwy występuje i nie jest to patologia) i przez całe opakowanie miałam plamienia nieprzyjemne. Nigdy już nie połącze dwóch opakowań.

hej mam pewien problem. plamie przy kazdych tabletkach. jedne bralam 1.5roku i dopiero po tym czasie zaczelam plamic pozniej nastepne po roku mialam plamienie a teraz to przy kazdych tabletkach plamie. czy przy plastrach bedzie tak samo? w gumki nie wierze juz nie raz nam pekla a panicznie boje sie ciazy...