Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ORLLA

Czy NAGLE ustanie WSZYTSKICH objawow ciazy oznacza obumarcie plodu?????????????

Polecane posty

Prosze o rade,moze ktoras kobietka miala tak w pierwszych tyg,ciazy,bo ja sie obawiam najgorszego.Mieszkam ,za granica i nie mam jak tak z marszu udac sie na USG tu to inaczej dziala :(.

Może oznaczać ale nie musi.......Jak mi płód obumarł to jedno co najbardziej czułam to....zimno........po kilku dniach doszły jeszcze dreszcze. Ale to zimno było przejmujące............

Gość gość
Raczej nie ale wybierz się do lekarza Co do usg wiem że tam jakoś dopiero w 13 chyba tygodniu robią :)

A ja wlasnie z poniedzialku na wtorek czulam dziwne zimno,a przeciez na codzien mi cieplo.. i spalam nawet w nocy w grubej bluzie... kurde :( to chyba faktycznie koniec :(

Gość kobieto nie panikuj
zwariowałas, co Ty sobie wmawiasz? nie ma żadnej reguly, ciążę obumierają i kobiety dalej mają objawy i to dlugi czas, naprawdę to nic nie znaczy. Może zrób sobie badanie krwi, jeśli masz taką możliwość

ORLLA, nie denerwuj się tylko idź prywatnie... Jak Cię to ma uspokajać, powtarzaj test ciążowy. Ja też mam czasem uderzenia gorąca, nie ma takich upałów więc mdłości przeszły prawie, a na usg wszystko ok mimo brązowego śluzu. Jeszcze doczekamy marca, spokojnie ;)

Gość gość
Hormon ciążowy występuje nawet miesiąc po poronieniu, więc test tutaj nic nie da, jedynie badanie z krwi czy beta mocno rośnie :) aczkolwiek przy martwych ciążach także się podnosi.. najlepiej to idź do lekarza prywatnego niech Ci zrobi usg :)

Mialam ostatnio baaadzo stresujace dni,i moze to zaszkodzilo dziecku?? Poszla bym na usg ale tu gdzie jestem,za granica nie ma tak latwo z dostaniem sie do takiego lekarza :( trzeba czekac na wyznaczony termin

Gość schudnac ale jak
a ktory to tydzien?

a co jesli sie nie ma objawow??? nie wmawiaj sobie bo to Ci moze zaszkodzic. Poza tym hormony nagle nie wyparuja z ciala ze objawy zanikna robisz sobie jazde ale tak nie mozna.

PAULINKA tylko,ze na taLINUX chwile nie mam w rece karty medycznej,ma mi przyjsc poczta :(i to mnie tylko powstrzymuje przed wizyta u lekarza ehh... POporstu czuje sie jak bym nie byla w ciazy.Chyba jak beta rosnie to powinnam czuc zmiany !! a ucichlo.Objawy mialam jakies 10 dni potem wszystko odeszlo :(

Orlla, Możesz pojechać bez karty medycznej... tyle że potem dostaniesz rachunek 100 euro i masz podany termin na jego uregulowanie. W sumie w polskiej klinice zapłacisz za USG jakieś 80 euro i będzie bardzo dokładne i dobrej jakości. Tyle tylko że tam są terminy i czasem cieżko coś szybko znaleźć... Niestety innego sposobu nie masz żeby sprawdzić. Chyba że masz dobrą relację ze swoim GP... no ale on w sumie nie ma zazwyczaj USG a jak ci da skierowanie do szpitala to bez karty medycznej i tak będziesz musiała płacić. Sama nie wiem co ci poradzić. Wiesz z jednej strony niby nie powinno być tak że wszystkie objawy zanikają. Z drugiej jednak ja miałam taką koleżankę w pracy która raz na poczatku ciąży poczuła się słabo a tak to nie miała totalnie zadnych objawów i ma zdrowego synka... A że tak brzydko zapytam masz tkliwe piersi? Czy choć trochę cię bolą pod dotykiem.

Paulinka mialam bolace piersi przez 11 dni razem z bolem krzyza,brzucha(jak na okres),wzdeciami,teraz nie mam totalnie nic i to 3ci dzien.Czuje sie zdrowa jak ,,kon,, :(.Nie stac mnie na to zeby wyrzucic tyle pieniedzy w bloto,a jesli plod obumarl to i tak potraktuja mnie obojetnia,dla nich taka wczesna ciaza to zlepek komorek a nie dziecko arte zachodu :(.

Gość jestem w 12 t i 4 d
i objawow nie mialam wcale, a bylam na pierwszym usg. tez mieszkam za granica, wiec mialam 12 tyg i dziecko zyje, serce bije, pieknie sie rusza i wszystko z nim ok. Piersi bolaly mnie tydzien, nei wymiotowalam, nie bylo mi nieodbrze, jedynie starcilam apetyt na pewne produkty, kilka dni bolala mnei glowa i to na tyle. Nie jestem i nei bylam za bardzospiaca, zmeczona. Czekaj cierpliwie. Ja tu mieszkam i pracuje 6 latponad wiec opieke medyczna mam normalnie panstwowa?? a Ty praujesz?? czemu nei mozesz isc na legalu?

Ehhh wlalas mi otuche w serducho :) moze faktydznie z moja kruszynka jest dobrze,tak bym chciala zeby byla zdrowa.Tak pracuje tutaj w Irlandii od kilku lat,mialam stara karte medyczna ze starym adresem i musialam wymienic na nowa z nowym adresem i czekam od poniedzialku na nia,ale jak tylko dostane zapisze sie do lekarza.

Gość jaśmina123
a w którym tygodniu jesteś?

LIczac tradycyjnie od okresu dzis zaczal by sie 8 tydzien...

Gość orlla 8 tydz to zn?
8 tygodni i 1 dzień czy 7 tyg i 1 dzień?

Gość xxxxxxyyy
Orlla wiesz kazdy inaczej znosi ciaze, znam sporo dziewczyn, w tym moja przyjaciolke ktora trojke urodzila, bez zadnych ciazowych sensacji oraz siostre , ktora tez zadnymi dramatycznymi objawami nie mogla sie pochwalic - u niej to az smieszne bylo, bo z natury jest troche hipochondryczna a tu ciaza a ona w doskonalej formie jak mlody byczek na polu, a byla juz cala nastawiona na mlodsci, omdlenia i wymioty oraz szereg innych niespotykanych sensacji , tak wiec to ze nie masz objawow o niczym nie swiadczy. Nie stresuj sie , nie czytaj jak to innych bylo, nie wkrecaja sobie jakis problemow, skoro nic sie nie dzieje, nie krwawisz to zamiast b iegac po lekarzach poczekaj spokojnie na kolejna wizyte i usg - bedzie dobrze. Wiesz ja tez w UK rodzilam i w sumie jestem z tego zadowolona, bo ciaza byla prowadzona fizjologicznie, bez stresu - karte mialam zalozona dopiero w 10 tyg, usg 14, zadnego badania ginekologicznego , pracowalam do ostatniego dnia przed porodem i dziecko urodzilo sie zdrowiutkie - za to jak sluchalam opowiesci kolezanek o ich ciazach w Polsce - leki, lezenie, co chwila usg, tysiace badan to by mi sie chyba tej ciazy odechcialo. Uszy do gory bedzie dobrze:):)

Gość jaśmina123
Nie wiem, jakich ty objawów oczekujesz, ale za niedługo powinien zacząć się okres mdłości trwający do 13-15 tygodnia. A teraz generalnie jest taka przerwa bezobjawowa. Najpierw były pewnie wzdęcia, obolałe piersi, a teraz wszystko się normuje. Oczywiście nie każda kobieta ma te mdłości, ale świadczą one o tym, że dobrze rozwija się łożysko.

Gość ja też nie miałam i się
zamartwiałam. A dziś otworzyłam lodówkę i zwymiotowałam na pół kuchni. I teraz chciałabym znów nie mieć objawów :) Mój mąż też by chciał żebym nie miała bo on to sprzątał, bo ja za kżdą próbą tylko pogarszałam sprawę.

:D ale osmialam z tymi wymiotami w kuchni :D oj to faktycznie musial byc widok... neiciekawy ,mam nadzieje,ze nie bedzie Cie za bardzo meczylo!! AGAWO :D wybacz moje schizy!!!! ja panikara jestem,a ze nie wiem na czym stoje to mam urojenia ze cos nie tak!!! SIedze jak na szpilach i czekam az co sie bedzie dzialo.MAM SKONCZONE 7 TYG,idzis 1 dzien 8 tyg ;).

Orlla, Ja też twierdzę że się za bardzo zamartwiasz i mam nadzieję ze wszystko jest ok. Jeżeli jednak pojedziesz do szpitala to gwarantuję ci że nie zlekceważą twoich objawów i jeżeli dobrze pościemniasz to mają obowiązek zrobić ci USG. Ja u polskiego lekarza widziałam serduszko mojego dziecka w 7 tyg ciąży - tak że jest szansa że ty też coś byś już zobaczyła. A co do kosztów to z jednej strony cie rozumiem... bo rzeczywiście nie jest to tania sprawa z drugiej jednak nie powinnaś tak myśleć bo nie ma nic ważniejszego niż zdrowie Twoje i dziecka. A tak w ogóle to dziecko to ogromniasty koszt i pieniądze topnieją w oczach. Moja malutka w 8 tygodniu dostała grypy żołądkowej i odwodniona wylądowała w szpitalu - koszt pobytu 700 euro + 700 euro specjalistyczne mleko + 300 euro leki!!!! Miałam ubezpieczenie zdrowotne więc pokryli mi leczenie a na leki i mleko załatwiłam sobie dofinansowanie od państwa. Tak że wydaje mi sie że tak czy inaczej powinnaś załatwić sobie medical card.

zamartwiasz sie a to ci w niczym nie pomoże .. ja też tak miałam najpierw bóle brzucha pleców jak na @ i latałam do łazienki sprawdzac czy nie plamie bo sie tak czułam ... potem przyzwyczaiłam sie do tego i nagle spokuj i wszystko przeszło a za jakis czas jak zaczełam wymiotować to o mało nie padłam do końca ciąży wiec głowa do góry to że nie masz objawów jeszcze nic nie znaczy...

:) Daj Boze zeby sie wszystko u mnie tez tak szczesliwie ulozylo jak u WAS,chciala bym uslyszec bicie malego serduszka :)

Gość ksjbcsncjc n cmcanm;k
skoro mieszkasz w irlandi to powinnas wiedziec ze lekarza i szpital masz za darmo przez calom ciaze Te koszty pokrywa panstwo za ciebie

orlla ja obie ciaze mialam bez jakichkolwiek objawow dzieci zdrowe:) teraz zaczynam 6 tydzien i mdlosci mialam ze3 dni uspokuj sie wszystko jest ok naprawde.

ORLLA idz do zwyklego lekarza on sprawdzi czy wszystko ok a jak cos wysle na usg poza tym karta sie nie przejmuj tu w irlandi pomoc lekarska dla ciężarnych jest bezpłatna!!!