Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qazxswedcvfr

yyy, chyba właśnie pierwszy raz poczułam ruchy dziecka....

Polecane posty

co prawda to koncówka 13 tyg, alee wlasnie jak siedziałam poczułam w dole przucha gwautowne kopnięcie, które słabło... tak w środku... podobne do ruchu jelit ale inne... czy to to????????

w tak wczesnej ciąży trudno ruchy wyczuć... ja stawiam u ciebie na jakąś niestrwaność albo co. Pierwsze ruchy poczujesz kołó 18 -20 tygodnia (pierwsza ciąża) i będa to takie bąbelki.

tzn, moja siostra poczuła w 16 tc, druga w 17 a moja mam w 17, dodam ze jestem bardzo szczupla i juz mam troche brzucha... nie wiem, to było takie gwałtowne i jednorazowe....

Gość ja poczulam w
ja poczulam w 15tc...u mnie to bylo "trytanie" :) ale ja poczulam pierwsze ruchy to juz praktycznie kazdego dnia ze mna byly:)

Gość ala ma kotaa
Pierwsze ruchy czuć najszybciej w 16tc(ale wiadomo nie ma reguły) Ja jestem w 15tc i wydaje mi się , że czuję , to takie głuche delikatne "pukanie" , "puknie" dwa razy i koniec . Jelita to nie są na pewno ;) Przed ciążą dużo ćwiczyłam na brzuch i wydaje mi się, że to "to" . W 12-13 to czułam faktycznie przelewanie się w jelitach :)

hehe po prostu już nie mogę się doczekać, no jutro 14 tc bedzie.... ahhh, no takie dziwne uczucie.... takie jakby mi ktoś palca od srodka włożył i szybko popukał, może to nerw jakiś, ale śmieszne uczucie...

nie obrażaj mnie po prostu jestem w szoku i taki mam styl pisania.... a lat mam 25 kochana... ale w sumie nie dziwie sie, wkoncu to kafeteria...

Gość gość
Ja jestem w 14 tygodniu i 2 dniu ciąży ruchów jeszcze nie poczułam :) Każda z Nas czuje inaczej ale pojawiają się zwykle 15-16 tydzień :)

Ja się też nie mogłam doczekać. A teraz w 32 tygodniu mam obite żebra, skopany żołądek i częste wrażenie, że mi skóra pęknie na brzuchu. I nie mogę się dla odmiany doczekać, kiedy dzidzia się urodzi :)

ja poczułam w 14tc bulgotanie, na usg okazało się, że dokładnie tam leży dzidzia i to jest TO :) teraz mam 21tc i już jest problem, bo dostaję solidne kopniaki :) czasami spać nie mogę, a to dopiero półmetek

Gość lil221422
ja poczulam w 16 takie pekajace bombelki takie bulgotanie

Ja pierwszego kopniaka poczułam (tak bez wątpliwości) ok 21 tc. Teraz maluch wierci się i rozdaje kopniaki bardzo intensywnie :) Kiedyś czytałam, że to jest niemożliwe żeby w tak wczesnej ciąży jak Twoja czuć ruchy, aczkolwiek ja uważam, że z organizmem ludzkim nie ma rzeczy niemożliwych.