Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronia151

krwawienie = problem

Polecane posty

Gość weronia151

Witam, a wiec tak wczoraj byłam u gin i okazało sie ze jestem w ciazy zdziwilam sie poniewaz w tym cyklu dostalam miesiaczke a po niej nie kochalam sie juz z chlopakiem pani gin. powiedziała mi ze to nie mozliwe zebym miala krwawienie w dniu miesiaczki i zaczela mi wmawiac ze musialam uprawiac sex po niej ale przeciez wiem ze tak nie było nie moge byc na poczatku ciazy poniewaz mam juz lekko powiekszony brzuch i obrzmiale gruczoly piersiowe a nawet zaczela uwidaczniac sie ciemna linia od pepka do spojenia lonowego wiem ze szybko ale jestem mulatka czy kazdy gin mi tak powie czy lepiej udac sie do innego ? przeciez gdyby ta pani prowadzila moja ciaze porob bylby przewidziany w pozniejszym terminie i traktowali by moje dziecko jako wczesniaka? tak jest czy moze cos mi sie pomylilo?

Gość weronia151
jest tu ktos?

Gość weronia151
czy ktos tez byl w takiej sytuacji, czekam na sensowna odpowiedz ,

Gość sztuczny
napisz kiedy mialas miesiaczke (ta po ktorej sie kochalas) i na jakiej podstawie gin stwierdzila ciaze?

Gość weronia151
miesiaczke mialam 6 cykl 28 dni powinnam wiec jak narazie jej nie dostalam gin stwierdzila ciaze poprzez wynik badania krwi i sprawdzeniu szyjki macicy usg zadne nie bylo zrobione

Gość weronia151
oj przepraszam zle przeczytałam ta miesiaczke po ktorej sie kochalam miałam jakos 4 czerwca

Gość weronia151
a ostatnia 6 lipca

Gość tajasne
to niech Ci zrobi USG. USG pokaże dokadny wiek dziecka i przewidywany temrin porodu, wiec nie bój sie, dziecko nie zostanie uznane za wczesniaka.

Gość weronia151
a wiecie moze co to krwawienie moglo oznaczac? nie było to zadne plamienie byl mniej obfita @ ale w 1 dzien krew byla! nastepne 2 dni to tylko sluz wygladajacy na plodny zabarwiony krwia

Gość weronia151
tez o tym slyszalam ze wiele kobiet tak miało. tylko ze ja tego nie rozumiem jak mozna miec miesiaczke skoro doszło do zapłodnienia ? przeciez w czasie ciazy jajniki niby nie pracuja nie ma normalnego cyklu ?

Gość weronia151
zawsze smieszylo mnie jak ktos mi takie cos opowiadał a teraz mi sie to przytrafilo, boje sie ze z dzieckiem bedzie cos nie tak

też miałam krwawienia na początku ciąży, przez pierwsze 2 mce zrób usg. a te wyniki krwi to bete Ci zrobiła?

bo to nie jest miesiączka ale plamienie. Niektóre kobiety tak maja ale jezeli jestes pewna że jesteś w ciąży to jeśli krwawienie lub plamienie pojawi sie ponownie to jak najszybciej idź do lekarza albo do szpitala bo może to być oznaką np poronienia. A co do wieku dziecka to na pierwszym USG będzie wiadomo który to tydzień ciąży więc spokojnie

To chyba jakaś dziwna ta pani gin, bo ja juz dawno słyszałam, ze zdarzaja się przypadki, ze podczas pierwszego miesiąca moze wystąpić krwawienie. Jak długo trwało to Twoje ostatnie krwawienie? Wygląało jak normallna miesiączka? Ja miałam ostatni okres 1 czerwca, a potem 18 czerwca przez 2 dni miałam plamienia - myslałam, że mam przyspieszony okres (bo ostanio mi wychodzilo co 21 dni) , ale plamienia po 2 dniach ustały i "normalna" krew nie luchnęła. Zdziwiłam się, bo nie wiedziałam czy to był wiec okres czy nie. Ale olałam to. Miesiac później okazało sie, że jestem w ciazy i doczytałam w ksiazce, że kilka dni po zapłodnieniu, jak jajeczko zagnieżdża sie w macicy to może dojsc do małych krwawień - czyli u mnei to było właśnie to. Czasowo mi sie wszystko zgadza. Moze Ty po prostu miałaś też coś takiego?

agawa agawa miałam podobnie. okres 6 grudnia, plamienie 2 stycznia jednodniowe, a potem kolejne krwawienie 10 stycznia gdyby mnie mąż nie zmusił do zrobienia testu 9ego to bym pomyślała że to skąpa miesiączka po alkoholowym sylwestrze ;-) aż dziwne że facet wyczuł ciążę a ja nie :-)

Gość tajasne
"weronia151 - tez o tym slyszalam ze wiele kobiet tak miało. tylko ze ja tego nie rozumiem jak mozna miec miesiaczke skoro doszło do zapłodnienia ? przeciez w czasie ciazy jajniki niby nie pracuja nie ma normalnego cyklu ?" miesiączka to oczyszczanie sie macicy z przerośniętej śluzówki a nie sprawka jajników.