Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Regina_

Emocjonalność i poczucie wartości

Polecane posty

Gość Regina_

Czy powinnam się martwić taką osobą: Wyglądam na nieśmiałą, spokojną, małomówną, sympatyczną osobę. Tak naprawdę jestem nerwowa, gdy mam dobry humor potrafię dużo paplać, ale najgorsze jest moje przejmowanie się najmniejszymi nawet drobiazgami i podchodzenie do wszystkiego zbyt emocjonalnie! :O To bardzo męczące, np skończyłam niedawno kurs na prawo jazdy, teraz nic, tylko zapisać się na egzamin. Do każdej lekcji podchodziłam zbyt entuzjastycznie, żyłam tylko tym kursem, pochłaniałam jak gąbka, dzięki czemu nie mam problemów z samochodem, teraz odczuwam dosłownie żal, że już skończyłam jeździć, zamiast potraktować to jak zwykły kurs, ja to traktuje jak coś bardzo ważnego dla mnie... po prostu wciąż o tym myślę i się przejmuję, np "co z tego, że byłam kulturalna i sympatyczna, wyszłam na jakąś taką małomowną, jak dziwadło!" :O Dodam, że mam niską samoocenę i niskie poczucie wartości. Jak sobie z tym poradzić? Do tego egzaminu chcę podejść z dystansem, chcę się cieszyć życiem i gdy wychodzę do ludzi, nie myślec o tym, co o mnie pomyślą. No i nie emocjonować się tak wszystkim.

Gość Regina_
super :O