Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawi mnie cos:P

Ile znacie języków ? Ja chyba jestem do tyłu :(

Polecane posty

Gość taa niedobra pupa
cztery 1. angielski - bardzo dobrze 2. rosyjski - podstawowo 3.łacina - podstawowo - miałam na studiach ale sporo wyleciało 4. łacina podwórkowa - biegle

Gość ja tez chyba w tyle jestem
ale za to bardzo bardzo podoba mi sie hiszpanski :)

pewnie,ze tak angielski-ze szkoly i kursow,teraz studiuje po angielsku niemiecki-jestem ze slaska i do tego polniemka rosyjski-ze szkoly,ale babka niezla kosa byla,naprawde duzo nas nauczyla holenderski-mieszkam w NL historia mojego zycia sprawila,ze znam te jezyki,ale chcialabym jeszcze cos z poldunia europy,moze hiszpanski albo wloski

Gość brad pittttt
dobre :D a w centrum Wawy nieraz można spotkac cudzoziemca - pyta o droge po angielsku polowa ludzi ucieka i udaje,ze nie slyszy :classic_cool: a jak ktos jest z innego kraju ? niemcy,francja? hahahaha :D wtedy nikt nic nie wie... o to i wasza znajomośc językow ja znam tylko angielski i rozumiem ruski ,ale sam bym sie nie dogadał ..tyle:)

Gość kiszka slepa
ja znam język pawełka , tomusia i kubusia :classic_cool: wiem troche malo 😭

ja nie znam zadnego." e tam na kaffe możesz znać ( zobacz ile ja znam) do tego możesz nawet zarabiać sobie tutaj 15.000 tysi na/miesiac :D tylko nie dopisuj że pracujesz w Biedronce czy innym Lidlu :P

Gość perfekcyjnie francuski
dogadam sie po angielsku i z trudem po wlosku. Z rosyjskiego pamietam ledwo alfabet i pare wyrazen. Liznelam troche laciny..

Gość kupa na maśle
ostatnio w tv ogladalam jak ktos sie podal za cudzoziemca i pytal polaka o droge i bylo tylko "left iiiiii..... cały czas prosto " :D

Gość calineczka z deczka
brad mnie jak kto o droge pyta to spindalam byle jak najdalej u mnie gdzie mieszkam slowo-droga-znaczy narkotyki wiec ja tam wole udac ze nic nie rozumie haha

Gość ja tez chyba w tyle jestem
ja to znowu podziwiam osoby mowiace i kochajace jezyk francuski no niestety ja naleze do tych zacofanych ludzi :D

ja generalnie nie mam problemow z dogadaniem..jedyna szkola zycia byl wyjazd do kolezanki z wymiany erasmus do wloch-wlosi mowia naprawde tylko po wlosku,nawet ci mlodzi.masakra jak nic

Gość brad pittttt
to pojedz do Francji tam nikt nie zna nic poza francuskim , a jak ktos zna - to sie nie przyzna ! są wyczuleni na punkcie wlasnego jezyka ;/

Gość calineczka z deczka
Do-tak szczerze-a gdzie bylas-les we wloszech? jesli to nie sekret,najgozej jest ze oni co miasto to inna gwara mowia tak zwanym dialektem i czesto czlowiek watpi w swoja znajomosc tego jezyka

Gość i ja odpowiem
biegle znam rosyjski, kirgiski, ukraiński, angielski i podstawy francuskiego i niemieckiego

pamietam jak ona przyjechala,to znala tylko angieski pisany i nie rozumiala co sie do niej mowilo,muslielsimy wszystko pisac na kartce:P niezle czasy.teraz juz smiga,nauczyla sie nawet pisac raporty:) ale z jej znajomymi i rodzina niewiele pogadalam.slyszlaam tylko mandżare,czy cos w tym stylu,ze mam jesc:P

biegle znam rosyjski, kirgiski, ukraiński" no i gdzie jest ta pani co uznała by że to te same języki ? :D

ja bylam w okolicach L'aquila, tam gdzie rok temu bylo to trzesienie ziemi...ale ja w ogole wloskiego nie znam...tylko grazie,prego i ti amo :P

Gość calineczka z deczka
Ta od l,glila bylam wtedy jakies 100 kil. u mnie odczowalo sie tylko drgawki,teraz jestem 1600 kil.od tamtych stron mangiare to znaczy jesc hehe oni tylko znaja slowa na codzien-manggiare,caccare,pisiare dormire-jesc,kupka,siusiu i spac to u nich na topie ciagle hehe

Gość malajamalutka
ang biegle (rozumiem zarowno ame, br jak i austr, w mowie glownie brytyjski ale wiadomo zanieczyszczony amerykanizmami), niemiecki komunikatywnie, lepiej w rozumieniu i pisaniu niz mowie, francuski i hiszpanski - potrafie sie jakos dogadac, rozumiem b. dużo, ale już niewiele pamietam jesli chodzi o 'produkcje':p. Oprocz tego podstawy laciny no i chyba tyle :) no i Flamandzki rozumiem (czy jak to sie tam pisze;p) bo spedzilam sporo czasu w Belgii i nieźle sie osluchalam (zwlaszcza ze znam ang, fr i niem to 'zalapanie' w rozumieniu nie bylo zbyt trudne)

Gość ja się wypowiem ja
ja znam łacine uliczną gware Poznańską

Gość forumowiczka roku
Ja znam angielski na dogadanie się, natomiast mój facet mi ostatnio powiedział, że jestem zajebista we francuskim, więc ten język piszę na pierwszym miejscu w cv :P

Gość calineczka z deczka
e no ta lacine uliczna to i ja znam jak polska tak i wloska hahaha

Gość a ja tezzzzzz
ja jestem biegła we francuskim :D mój mąz jest zadowolony :classic_cool: jezyk miedzynarodowy haha :d

Gość lody czekoladowe najlepsze:P
ja znam angielski- biegle:) rosyjski- podstawy- coś tam mówię (uczę się niecały rok) niemiecki- podstawy- ale dogadać to bym się nie dogadała- już ruski znam lepiej:P

Gość angielski i finski biegle
lacine i rosyjski srednio

Gość lody czekoladowe najlepsze:P
łacine też miałam na studiach także coś wiem:P

Gość hej hej hej ale spotkanko
Ola, ktora niedawno skonczyla (albo i nie) prawo na UMK? Czy to Ty moja niewiasto, co dwoma bielge sie posluguje?

calineczka-no ona niestety mieszka w Pianoli i jej dom nie przeszedl proby..jest lekko okrecony i wystaje na 1cm,nie mozna w nim mieszkac.pokazala mi L'aquile...az sie wierzyc nie chce,ze wszedzie zolnierze pilnuja,zeby nikt nie wlazil do budynkow.najbardziej wstrzasajace sa te klucze przyczepione do ogrodzen,w sumie po co one komu...syf i same konstrukcje podtrzymujace,a zero akcji.widzialam moze dwie koparki,a cale miasto w gruzach.cholerna mafia!jeszcze gorzej niz w PL

Gość uuczennica
Ja na razie znam angielski na wysokim poziomie i niemiecki też na wysokim. Na podstawowym francuski, ale mam dopiero 16 lat, więc jeszcze wszystko przede mną :)