Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamarrrrrrraaaa

CO WYBRAC- ZAWÓD KSIĘGOWEJ CZY PIELEGNIARKI???

Polecane posty

Gość tamarrrrrrraaaa

Kształcić się w kierunku rachunkowości i księgowości czy isc na licencjackie pielegniarstwo? dodam,ze dobrze się uczę, mam tez certyfikaty z 2 języków. Z jednej strony podoba mi się temetyka medyczna i pomoc ludziom, a z drugiej praca "w papierach" tez mnie interesuje, lubię cyferki, PIT-y, bilanse itp..

Gość ja się wypowiem ja
idz na politechnike dobrze Ci radze

Gość Jestes bity przez zone???
Nie radzę iśc na rachunkowowść - po kilku latach pracy bedziesz ponurą,smutną babą.

a po pielęgniarstwie będziesz ''miasteczko'' z innymi strajkującymi tworzyć

Gość tamarrrrrrraaaa
to jednak zostanę ksiegowa:)

Gość najpierw zrób coś dla kasy
a potem to, co cię interesuje.

Gość Qin-Qon
a co wolisz podcierać dupy czy liczyć pieniądze???

po księgowości możesz np otworzyć własne biuro obrachunkowe i być sobie sterem, okrętem, żeglarzem :-) a jako pielęgniarka będziesz musieć myć chorych, wymieniać baseny itd.

Gość Yach
Księgowi to sztywniaki jakich mało .

Gość a jjaaaa
Księgowa i pielęgniarka to zawody tak różne od siebie że aż dziw bierze że pytasz o to na kafe Proponuję łopatologię

Gość Yach
Dobra pielęgniara i jeszcze ze zdolnością do obciągu nie jest zła

Gość Arrie
Lepiej jest być ponurą babą 9 w co nie wierzę , że taka będziesz :) " nisz podcierać doope starym ludziom :O

Gość dupa lala huzi bobo
sama decyduj a nie radź sie na kafe :P

Gość a jjaaaa
Arrie ---- też będziesz stara/y i ktoś będzie musiał podetrzeć Ci dupę tylko kwestia jest tego czy będzie miał kto . A znając złośliwość i przewrotność losu śmiem już dziś twierdzić że ''nie''

Gość obydwa zawody ciezkie i rozne
i sa za i przeciw ksiegowosc - praca czysta, siedzaca, biurowa, dokladna, trzeba byc caly czas skupionym i duzo sie zapieprza, terminy gonia. wiem, bo moja mama jest ksiegowa i caly czas zabiera prace do domu, zostaje po godzinach. mam zle skojarzenia. pielegniarstwo - jestes tylko pielegniarka, niestety, lekarze traktuja Cie z gory, baby sa strasznie klotliwe, praca - w gownach, smrodzie - bedziesz musiala myc pacjentow, podcierac itp. praca cierzka fizycznie, bo na ciezszych oddzialach, gdzie pacjenci sa lezacy - trzeba ich przenosic, prowadzic, dzwigac. pacjenci czesto roszczeniowi, klotliwi. ale plus jest taki, ze mozesz sobie dorobic prywatnie - pilnujac chore , starsze osoby, wychodzisz z pracy i masz ja z glowy. no i najlepsze jest to, ze prace masz zmianowa - jak masz noce, to dwa nastepne dni wolne, nie chodzisz coedziennie do pracy. nie jestem pielegniarka, ale pracuje w szpitalu aa, jak trafisz na lzejszy oddzial, to praca marzenie - zrobic zastrzyk, opatrunek, a pacjenci sami sie zalatwia, umyja, wiec nie trzeba przy nich robic. noce tez mozna przespac, bo to nie jest tak, ze non stop jest sie na chodzie.

Gość obydwa zawody ciezkie i rozne
cieżka*