Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koncepcja ale niedobra

Czy można przekarmić rybki w akwarium?

Polecane posty

Może ktoś się na tym zna? Moi znajomi wyjechali na wakacje, a mnie powierzyli karmienie rybek. Rybki są śliczne, ale wydaje mi się, że jedzenie co drugi dzień, to może za rzadko? Karmię zgodnie z przykazaniami ( co drugi dzień), ale mam wyrzuty sumienia czy nie głodzę rybek? Napiszcie, proszę, bo się zadręczę na śmierć!

Gość można przekarmić :-)
Rybki karmi się co 2 dzień, nie martw się o nie

Dziękuję! Ale dlaczego tak rzadko jedzą? karmię je takimi mrożonymi robakami, rzucają się na nie i one znikają błyskawicznie, dlatego te rybki wydają mi się wyjątkowo wygłodzone.

Gość każdy zwierzak jak mu dasz
to będzie żarł.

Wrzuć im udziec cielęcy. Jak długo można jeść robaki ? :classic_cool:

A może możecie mi dać link sprawdzony do jakiejś strony o rybkach? Zainteresowało mnie to bardzo, bo w sumie, jak już je nakarmię i siądę przed tym akwarium, to nie mogę oczu oderwać, tak miło się na nie patrzy! Mają piękne, duże akwarium i same też są piękne, a najpiękniejsza jest rybka, która nazywa się (chyba) "duch Amazonki"

Klon - palnij się tym udźcem w łeb, po co wchodzisz na temat, skoro nie umiesz napisać nic mądrego? Wydaje Ci się, że jesteś dowcipny? Chyba tylko we własnych oczach!

syp ile ci powiedzial kolega przed wyjazdem, jak bedziesz sypal wiecej to mu woda splesnieje od nadmiaru pokarmu a to tylko tak wyglada na poczatku ze za malo sypiesz a wdoa zrobi sie zolta i smierdzaca. raz na jakis czas odpal im pompke a jak pojechali na dlugo to mozesz w tej pompce gompke filtrujaca wyplukac pod kranem z resztek jedzenia i reszty shitu.

a co jakis czas mozesz szklanke wody dolac do akwarium, teraz jest cieplo to zeby nie musial potem z soli duzo czyscic akwarium

Gość mi brat przekarmil rybki
:( a mialam piekne brzanki rekinie duuuze,ducha tez mialam :( i wyjechalam na urlop......filtr sie zatkal woda zmetniala i rybki sie udusily :(

czasem tak jest, jakies 15 lat temu braciak za goraca wode wlal do akwarium nie odczekal az dojdzie do temperatury pokojowej i wpuscil rybki po paru godzinach zauwazyl ze zostalo ze 2 a z 30 padlo.

Dzięki za wszystkie rady! Nie odważę się na żadne czyszczenie filtra, co to, to nie ! :) Poszukałam w necie i znalazłam mnóstwo ciekawych stron o akwarystyce. Na szczęście właściciele rybek wracają już we wtorek, więc raczej nic się nie wydarzy. Rybki mają się bardzo dobrze. Akwarium jest bardzo duże (na oko chyba ponad 100 l), filtr działa, światło działa automatycznie, włącza się i wyłącza samo, to samo grzałka, woda jest czysta. Pojutrze następne karmienie:)

no jak we wtorek to luzz nic nie powinno sie stac ale jak by na dluzej wyjechali to filtr trzeba by bylo oczyscic z resztek jedzenia itp. heh moje rybki zawsze leca jak sie swiatlo zapali bo kojarza odrazu z jedzeniem :P no ale one sa glupie w koncu gupiki :P kiedys mialem molinezje welony brzanki glonojady slimaki wodne bojowniczka skalary ale najlepiej i najmniej opieki gupiki potrzebuja i zbiegiem czasu to one przejely kontrole :D nad akwarium, potem nie dokupowalem rybek i tak zostalo bo szkoda oddac albo zlikwidowac jak same sobie oprucz dokarmiania radza.