Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bosswoman

do kobiet znających się na owulacji-proszę pomóżcie

Polecane posty

Gość bosswoman

mam wkładkę mirena w związku z czym mogę mieć nieregularne cykle. w dniu kiedy powinnam być ok miesiączki miałam robione usg i na jajnikach maiłam pęcherzyki z czego jeden miał 14 mm-był największy. 1.Czy w związku z tym byłam jeszcze przed dniami płodnymi??????? Bo okres mi się spóżnia już długo, ale gdyby to były moje dni owulacyjne4 to wygląda na to, że cykle mi się rozchwiał 2.A czy jajniki przed miesiączką też mają takie pęcherzyki czy już nie??? Próbuję ustalić czy wtedy na usg byłam przed owulacją bo już wtedy powinnam mieć miesiączkę a nie mam jej do dziś czyli 3 tyg. prawie i piersi mnie bolą jak w ciąży. Dodam, że stosuję mirenę i prezerwatywy w związku z tym ciąża powinna być mało prawdopodobna, prawda?????

nie wiem, jak jest z wkładką, ale: -pęcherzyki rosną od początku cyklu do owulacji, a następnie pękają przy wielkości około 22mm(rosną około 2mm na dobę) - jeśli miał 14mm to teoretycznie za kilka dni powinien pęknąć( w okolicach 22mm) - jak pękną to nie będą widoczne na usg więc usg było przed owu

Gość moketeee
dziękuję za odpowiedz. Czyli jajniki nie mają takich pęcherzyków przed miesiączką czyli już po owulacji one znikają? I czy jest możliwe żebym była w ciąży przy wkładce i przezerwatywie? Bo czuję się ciążowo, ale mogę sobie to nakręcać stresem.

Gość SanSanSan
przyej wkladce to byloby mozliwe, znam takie przypadki ale spirala i prezerwatywa, to raczej niemozliwe :) wg mnie bylas przed owulacja dla pewnosc zrob test ciazowy, w sumie nie ma rzeczy niemozliwych...

nie wiem, jak działa wkładka? Rozumiem, że nie hamuje owulacji? w czasie usg w każdym razie byłaś przed owu, więc jeśli miałoby dojść do zapłodnienia to dopiero po kilku dniach albo nawet tygodniu od tego usg. Po owulacji nie ma pęcherzyków na jajnikach, chyba że są przerośnięte, ale to są już torbiele

Gość moketeee
Dziękuję. ale skoro to usg miałam 20.07 i byłam przed owulacją to owulacja powinna wystąpić ok 25.07. A więc jeśli okres powinnam mieć ok. 14.07, a 20.07 nie byłam jeszcze nawet po owulacji to @ ma prawo mis się spóżniać, prawda ?????? Jestem tak przerażona, bo nie chcę być w ciąży. Mam już dzieci i bardzo je kocham, ale na następne sobie pozwolić nie mogę.