Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlkaDD1

ropa przy paznokciu

Polecane posty

Gość OlkaDD1

Chyba zbytnio wycielam sobie skorki przy duzym paznokciu u stopy i teraz zrobilo sie chyba zakazenie i zbiera sie ropa, boli do tego i czuje takie pulsowanie, wydaje mi sie ze ropa zbiera sie gdzies glebiej. Oprocz lekarza (jak nie bedzie popracy) co zrobic? Mozna cos stosowac na to (oprocz masci ichtiolowej)? dzieki Olka

Gość OlkaDD1
no pomocze we wrzatku jak bede chciala sie pozbyc palca a co innego?

ja mówię poważnie! :o nalej sobie do szklanki wrzątku z czainika i maczaj na jedna sek palca. nie poparzysz się. bol bedziesz czula kilka sek.

Gość OlkaDD1
no ok, ten sposob bedzie ostatecznoscia ;) a cos innego ktos proponuje? ropa sie zbiera ale jej jeszcze nie ma, czy czekac czy isc do lekarza? jakies rumianki sie sprawdza?

wpisz sobie w google zanokcica albo zastrzał palca. na forach radza maczac we wrządku. no i po sobie wiem, ze pomaga.

ostatecznosc? przeciez to nie boli, aż tak? nie wsadzilas nigdy niechcacy palca do goracej herbaty? wsadz 3 razy na sek i jutro masz problem z glowy

Gość rumianki nie.
pomysł z gorącą wodą jest sprawdzony, ja rozpuszczałam w tej wodzie szare mydło.pomogło.

Gość madziattttttttttttttttttttt
Okład na noc z Rivanolu,mozna kupić gotowy w płynie.w ciągu dnia smaruj maścią Tribiotic,z antybiotykiem.

Gość OlkaDD1
wielkie dzieki ten Rivanol brzmi calkiem sensownie :)

Gość on ma racje
Husky ma racje - wrzatek pomaga !!!! Ja miałam rop od klucza , po prostu kluczem zahaczyłam , zaczełą sie zbierac ropa , bół ogromny! Moja mam tez sie wrzatkiem wyleczyła , z tym ze to dla mocnych , woda moze byc bardzo goraca , niekoniecznie sam wrzatek Mozesz zrtobic tak jak ja zrobiłam ( sposób tesciowej ) Zalej siemie lniane mielone wrzatkiem i maczaj palca lub nakładaj to gorące siemie na palec i zawijaj Rób co jakuis czas , kilka- kilkanascie razy na dzień Ropa musi się wydostac na zewntątrz I to nie sciema co pisze Husky Wrzatek naprawde leczy , brzmi drastycznie ,ale pomaga nie dopusc zebyu zakazenie poszło dalej

Gość on ma racje
* sorki za błędy ;-) A ten wrzatek nie boli tak jak zakazony palec

Gość gość
A co z karmieniem piersią przy tej przypadłości ? Dziś chirurg oczyścił mi palec, bo niestety wszystkie metody zawiodły, może mam ogólnie osłabiony organizm, jestem tydzień po porodzie. Dostałam antybiotyk, przy którym mogę karmić, ale czy ta ropa nie przenika jakos do pokarmu ?

Ja używałam jakiś czas klamry, ale problem wrócił po kilku tygodniach jak palec zaczął odrastać, więc poszłam do kosmetyczki. Tu kolejne fiasko. Nie polecam w sumie takich rozwiązań bo to krótkoterminowe rozwiązania. Od pół roku mam już jest okej po tym jak byłam na zabiegu w Clinica Dermatologica u dr Michajłowskiego :)