Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniszeksf

sex po ślubie

Polecane posty

Gość mniszeksf

jakbyście zareagowały jeśli mężczyzna, którego kochacie powiedział wam że sex dopiero po ślubie, bo np przestrzega przykazań?

Gość mniszeksf
up

Gość mniszeksf
ale chyba jak by się zakochała to by przecież się powstrzymała do ślubu?

Gość niestety tak, graał
Nie, nie podobało by mi się to, choć czyjeś pogląduy trzeba szanować. Ale w związku bym takim nie wytrzymała. Po raz drugi nie popełniłabym tego błedu, choć powody były nieco inne niż religijne. Chore jest to, że dwoje ludzi, którzy się kochają i mają swoje lata - nie mówię tu o 18 - 20 latkach !- odstawiają takie szopki . Dla mnie jest to troszeczkę nienormalne , ale kieruję się jedynie własnymi doświadczeniami w tej materii i przykładami znajomych. Żaden taki związek, gdzie 2 osoby oczekiwały czegoś innego nie przetrwał.

Gość niestety tak, graał
powstrzymałaby się i byłoby ok - gdyby miała taki sam światopogląd. Wszystko możliwe, tylko musisz taką znaleźć. Mając 18-20 lat masz szanse. Mając 25-30 Twoje szanse są bliskkie zeru

Gość mniszeksf
"wszystkich ? czcij ojca? .. nie pozadaj.. ?" o co ci chodzi?

Gość mniszeksf
no jest "nie cudzołóż" - skąd mam wiedzieć że taka kobieta jest wolna może ukrywa że ma męża. Z kolei 10 przykazanie mówi "nie pożądaj żony bliźniego swego, ani jego dziewki (panny) tak więc nie mam nigdy pewności że ta kobieta jest wolna i czy ona nie cudzołoży ze mną a ja z nią dlatego sex przedmałżeński jest nie wskazany a poza jest przyczyną dzieciobójstwa i rozpadów małżeństw. W Bibli jest kilka zmianek na ten temat więc nie musi się wszystko mieścić w przykazaniach. Trzeba studiować całą Biblie "rozważajcie Pisma".

ja bym kota w worku nie kupowala. w ogole bym nie byla z gorliwym katolikiem to raz, a dwa ze seks tez musi sie ukladac w zwiazku bo sie wszystko posypie.

Gość mniszeksf
Nie czyń grzechu nieczystego prócz urzędu małżeńskiego.

wkoorwiłabym sie nie miłosiernie , że ukrywał przede mną swój fanatyczny katolicyzm, chyba że byłabym na tyle zdesperowana żęby być z kimolwiek , a że jestem wieć 😴🖐️ ))

Gość janusz palikot
dalabym sobie spokoj z nim

Gość mniszeksf
a jakby byl bardzo przystojny, nadziany, z dużym poczuciem, no poprostu jakby był takim "towarem" co się trafia jeden na sto, to też byście zrezygnowały?

Gość ....Maćka....
Pytanie: kiedy miałby być ten ślub. Moja kumpela wyznająca zasadę "seks po ślubie" znalazła sobie faceta wyznającego tą samą zasadę. Są ze sobą rok, ślub w październiku a ją już skręca:D

Gość lalalilala
Ja bym poczekala jesli naprawde bym go kochala. A tak poza tym zalezy co on by rozumial przez sex, czy wogole nici, spania w jednym lozku, nagosci i miziania czy jakiestam formy bliskosci wchodza w rachube. Bo jesli chodzi tylko i wylacznie o sex jako stosunek to ok, gorzej jak chodzi o wszystko.

Gość ....Maćka....
"A tak poza tym zalezy co on by rozumial przez sex, czy wogole nici, spania w jednym lozku, nagosci i miziania czy jakiestam formy bliskosci wchodza w rachube. Bo jesli chodzi tylko i wylacznie o sex jako stosunek to ok, gorzej jak chodzi o wszystko." taaa a w praktyce wyglądałoby to tak że robicie ze sobą wszystko oprócz penetracji;) Mnie tam raczej nie przeszkadzałoby jeśli chciałby seksu dopiero po ślubie.Znakiem tego szanuje mnie i nie traktuje mnie jak "wibratora". Jest szansa że związek będzie oparty na solidnych fundamentach: przyjaźni i szacunku.

Gość jaaaaaa.
uszanowałabym,a jakże. Sama mam taki zamiar i dobrze byłoby na taką osobę trafić:).Jest to dobry sprawdzian przed przyszłymi małzonkami -co ich naprawde łączy,żądza cielesna czy relacje oparte na zrozumieniu i zaufaniu? Przynajmniej wiadomo czego się można spodziewać... a Ci co piszą"poszukałabym innego faceta", ja pierdziele nie macie w zyciu nic do roboty tylko seks? świadczy to o was samych.może podrośnijcie?