Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vectorija

Rozstanie i pewne sprawy do rozwiązania - podpowiedzcie

Polecane posty

Gość vectorija

Otóż chcę rozstać się ze swoim partnerem, po 3 latach związku. Mieszkamy razem i do tej pory rachunki wszystkie płaciliśmy na połowę. Mam taki dylemat, choć może nie powinnam o tym myśleć, ale czy powinnam powiedzieć partnerowi, żeby dał mi połowę pieniędzy za rachunek za prąd, który przyjdzie do płacenia na następne pół roku? Może to wydać wam się śmieszne, ale mi niewiele na życie zostanie, właściwie to nic, a jestem taka że myślę do przodu o rachunkach przede wszystkim. Dać sobie spokój i nie mówić mu o tym, czy jednak zapytać, bo korzystał przecież z tego?

Ciekawe, jakimi argumentami przekonasz go, żeby 6 mies. płacił za mieszkanie, w którym nie mieszka.

Gość vectorija
Przeniosłam do uczuciowego ;)

Gość ta co nie chciała niemca
Chyba cię pogieło. Puszczasz faceta w trąbe i każesz mu płacic bo sobie rady nie dasz finansowo. To z nim byłaś dla sponsoringu.

Gość vectorija
Chodzi o to ze rachunki za prad przychodza za poprzednie pol roku. Czyli mieszkal i korzystal z tego w tym czasie i za to powinien chyba zaplacic. Moze sie myle?

Gość giergi
rzuć, że z rachunkami będziecie się rozliczać w miarę ich napływania - jak przyjdzie podeślesz, żeby połowę wpłacił

Gość vectorija
Nie chce od niego pieniedzy za rachunki, ktore nie powinny go dotyczyc, ale mysle ze za ten prad powinien sie dolozyc, w koncu go uzywal wiecej niz ja

Rachunki za prąd przychodzą nie za poprzednie pół roku, ale za następne 6 miesięcy wyliczone na podstawie zużycia za okres ubiegły.