Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tracerka

45 letnia Monica Bellucci ma córeczkę

Polecane posty

Gość Tracerka

Jej wolno, ona jest sławna. Każdy jej gratuluje i się cieszy z jej szczęścia. Ja mam 40 lat, bardzo bym chciała być mamą. Niestety, nie mogę nawet pomarzyć, bo byłabym nieodpowiedzialną, wyrodną matką. Społeczeństwo gotowe byłoby powiesić mnie na suchej gałęzi.Wyglądam na conajmniej 10 lat młodziej niż mam, jestem zdrowa, szczupła. Czasami muszę wyciągać dowód, bo ludzie nie wierzą mi, gdy mówię, że mam już 40 lat. Nie warto czekać na miłość. Ja tak zrobiłam, czekałam latami aż znalazłam ... i przegrałam życie.

Nie możesz mieć ze względów zdrowotnych, czy ze względu na społeczeństwo? Jeśli ze względu na zdrowie to współczuję, jeśli ze względu na czyjeś gadanie to tez współczuję, ale już czego innego.

Gość tajasne
no nie żartuj sobie :) chcesz miec dziecko, jestes zdrowa - działaj! co Cie obchodzi co ludzie powiedzą??... przez ludzkie gadanie chcesz poświęcić swoje szczęsci i swoje marzenia?... no daj spokój :)

Gość a dlaczego nie mozesz?
nie specjalnie rozumiem. Znajoma ma 39 i właśnie urodziła w maju drugiego synka. Pierwszy ma 3 latka. Znajoma rodziców ma 42 i dwie dorosłe córki (20 i 18) i jest w ciąży z synkiem. Wygląda kwitnąco. Wmawiasz coś sobie i tyle.

Gość Tracerka
Nic mi nie dolega, jestem zdrowa. Tylko wszyscy mi mówią, łącznie z moim partnerem, że jestem za stara.

Gość ta jasne kup sobie
laskę i weź partnera na spacer po cmentarzu. Powiedz mu, ze trzeba by już pomyśleć o jakiejś wygodnej posesji. To może odechce mu się pieprzyć takie głupoty.

Gość tajasne
"ta jasne kup sobie - laskę i weź partnera na spacer po cmentarzu. Powiedz mu, ze trzeba by już pomyśleć o jakiejś wygodnej posesji. To może odechce mu się pieprzyć takie głupoty." dobre :D to nie Ty jestes za stara, tylko widać Twój partner. nie chce mu sie juz męczyć z dzieckiem.

Gość Tracerka
Mój partner powtarza mi już od dwóch lat, że jest już dla mnie za późno. On nie rozumie jak mi smutno, bo on jest spełniony w tacierzyństwie. Ma dwoje dzieci.

Gość tajasne
no to coś nie halo ten partner. przykro mi.

Gość karola29
ty chyba żartujesz autorko tematu! działaj jeśli chcesz mieć dizecko bo to ostatni dzownek ale nie jesteś za stara! kto ci takich głupot naopowiadał? moja sąsiadka miała 47 lat jak urodziła synka, całe życie się starali i wyszło jak zaczęła wkraczać w menopauzę :) powodzenia :) i owocnych starań

Gość przesadzasz
moja mama 30 lat temu urodziła mnie w twoim wieku i jakoś nikt jej nie powiesił :P mimo że społeczeństwo było znacznie bardziej zacofane! ...ja jako dorosła osoba takiej dojrzałej mamy - moge powiedzieć tak - nie polecam i sama nigdy bym sie nie zdecydowała świadomie na późne macierzyństwo- ale też nie jest to jakaś tragedia - ta sie wychować dziecko rodząc w tym wieku - czego jestem żywym przykładem!

Musisz sobie odpowiedzieć na parę pytań i przede wszystkim porozmawiać jeszcze raz z partnerem. Czy on kocha Cie na tyle, że jeśli zajdziesz w ciążę, to zostanie z Tobą? Czy jak każe usunąć, to zrobisz to? Czy jeśli odejdzie, to dasz radę sama wychować dziecko? Co zrobisz jeśli ze względu na niego nie zdecydujesz się na dziecko, a on i tak pójdzie w sina dal, bo znajdzie inną - prawdopodobnie młodszą? Późne macierzyństwo same w sobie nie jest złe, znam kupę dzieci które urodziły się gdy rodzice byli grubo po czterdziestce, każde z nich jest oczkiem w głowie swoich rodziców, są mądre i wykształcone. Jest to za poważny temat i zbyt poważna decyzja by Ci doradzić, bo to Twoje życie i nie może być zależne od opinii jakiś anonimowych osób z forum, ale wydaje mi się, że chyba za dużo przejmujesz się tym co ludzie o Tobie powiedzą - a oni za Ciebie życia nie przeżyją...

Gość Tracerka
Dziękuję za wasze opinie.

Ja mam 45 urodziłam w tym roku czwarte, zdrowe dziecko i ktoś ma mnie powiesić? To jest Twoje życie i Twój wygląd nie ma nic do rzeczy.

Ale to wyraznie widac, ze partner nie chce dziecka. Wolno mu. Ma juz swoje dzieci z poprzedniego zwiazku. Jesli ty chcialas dziecko, to powinniscie z partnerem to ustalic na poczatku waszego zwiazku. Wcale nie jestes za stara, zeby miec dzieci, pytanie tylko czy z obecnym partnerem???

Do dziela autorko i nie martw sie ludzmi jak pragniesz dziecka to je miej! Teraz nie jest za pozno, a potem mozesz zalowac ze sie nie zdecydowalas! Wszystkie jestesmy z Toba i zawsze lepiej pozno niz wcale! Powodzenia i zdrowka zycze! A z partnerem powaznie porozmawiaj jak kocha to zrozumie i sie zgodzi na dziecko!

Gość dwwefwe
Tracerka, sądzisz że Monica Bellucci prosiła społeczeństwo o opinię i akceptację swojej decyzji?