Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_ona

Jak szybko zorganizowac wesele?

Polecane posty

Gość ciekawska_ona

Witam! Proszę o informację w jakim czasie udało Wam się zorganizować fajne wesele? Rzeczywiście musi trwać to ponad rok, dwa? Udało się komuś dokonać tego w ciągu np 2,3 miesięcy?

Gość też jestem tego ciekawa ale
to chyba wymaga czasu(chodiz głównie o sale,które trzeba rezerwowac co najmniej rok wczesniej bo potem wszytsko jest zajęte)Z kosciolem i ciuchami na wesle klopotu nie ma,zawsze sie cos znajdzie...no i jeszze orkiestra:O

Gość ciekawska_ona
Nie wydaje mi się, żeby tak wszystko co fajne było zajęte, no może nie uwzględniając tych najbardziej popularnych miesięcy jak czerwiec, lipiec, sierpień i wrzesień... Ale w październiku... Jest jeszcze ładna pogoda, no i chyba frekwencja mniejsza... Może ktoś zorganizował ślub, wesele w krótkim czasie... :)

Gość ciekawska_ona
Nie ma dziewczyn na forum, które nie poświęciły całego roku na organizacje wesela? ;)

Gość pot
zajdz szybko w ciąże

Gość ciekawska_ona
Nie chodzi mi o powód do ślubu :P Tylko o możliwość zorganizowania fajnego wesela z orkiestrą, fotografem, kamerzystą, w ładnym lokalu itp.

Gość ciekawska_ona
w krótkim czasie :) Jakieś max 3 miesiące!

Gość aabbc
Hej, ja zorganizowalam wlasnie w 3 miechy, da sie. Uwazam, ze gdybym miala organizowac to prrzez rok albo i wiecej, z pewnoscia by mi odechcialo tego wesela.

Gość ciekawska_ona
Mnie też szkoda czasu na organizowanie wesele przez rok... Chyba, że z boku to tylko tak wygląda łatwo a w rzeczywistości to jest tak absorbujące zajęcie...

Gość żona kazika kontra hedora
udało. wystarczy poczytać ogłoszenia "oddam sale na wesele"

Gość ciekawska_ona
A od czego zaczęłyście organizację? Sala? Kościół?

Gość zalezy od terminu
jak wybierzesz listopad - grudzień lub ślub w tygodniu - to uda sie w 2-3 miesiące... ja jestem z branzy i sama hajtałam się w swięta bożego narodzenia - przygotowania zaczęliśmy w październiku i ze wszystkim zdażyliśmy

Gość aabbc
Przede wszystkim sala, Kościól to mniejszy problem. Orkiestra, zespól, DJ, to tez nie lada wyzwanie. Ale nie do nieogarniecia. Po wyborze wzoru zaproszenia- po 3-4 dniach masz je gotowe do odbioru. Ja robiłam w piatek- w lipcu, nie bylo problemu z orkiestra i fotografem. Sukienke tez znajdziesz, kwiaty tez nie problem. powodzenia

sala, orkiestra, kamerzysta jak to masz zaklepane to reszte i w 2 tygodnie dasz rade zorganizowac kosciol to chyba 3 miechy wczensiej tylko z tego powodu ze zapowiedzi, jakies katechezy i spowiedzi przedslubne - ale na pewno to sie da przyspieszyc wiec na dobra sprawe i miesiac sie da ;)

Gość taka jedna mama ;)
ja z mężem wszystko 'ogarneliśmy' w 2 miesiące. ale bralismy slub w zimę więc zmienia to postać rzeczy :)

Moja koleżanka chciała maksymalnie przyspieszyć, ale nie udało się w kościele, bo załatwienie formalności, zapowiedzi itp trwały ok. 3 m-ce, zdecydowali się na ślub cywilny i w miesiąc wszystko załatwili, z tym, że brali ślub w lutym, a to mało oblegany miesiąc. Tutaj gdzie mieszkam salę rezerwuję się z 2 letnim wyprzedzeniem, ale tylko w przypadku ślubu w czerwcu, lipcu czy sierpniu, inne miesiące nie są tak oblegane i zawsze jakiś termin się znajdzie. My robimy wesele w małej restauracji, a nie na sali, więc wolnych terminów było aż nadto. :-P

Gość ciekawska_ona
Z tego co słyszałam też są długie terminy na szycie sukienki... Nie wiem czy to też dotyczy kwestii tych obleganych miesięcy...

Gość gość
Są jeszcze dostępne strony, gdzie można wszystko zorganizować (od listy gości, przez wyliczenia kosztów i wskazówki dojazdu), najlepszą jest chyba darmowa http://organizatorslubu.pl/ Jako dodatek do całości

Gość marylane
Można zatrudnić organizatora, albo samemu się zająć. Mogę polecić ładne miejsce na wesele http://www.dworek-tryumf.pl/ niedaleko Białegostoku. Urocza okolica i do tego ładna i duża sala :)

Gość marylane
Można zatrudnić organizatora, albo samemu się zająć. Mogę polecić ładne miejsce na wesele http://www.dworek-tryumf.pl/ niedaleko Białegostoku. Urocza okolica i do tego ładna i duża sala :)

Gość gość
Ja w Krakowie na pewno mogę tez polecić bardzo ciekawe miejsce - restauracje http://www.trzejkucharze.com/new/ Tutaj na pewno bedziecie bardzo zadowoleni jesli chodzi o każdą organizacje czy to wesela czy przyjęcia.

Gość gość
zeby szybko z organizowac to najlepiej mieć polecone różne miejsca, restauracje itp. Mi koleżanka z pracy poleciła http://www.rcc.pl i tam zorganizowałam , poza tym kontakty do kosmetyczek itp tez mialam podrzucone, więc wszystko poszło szybko i sprawnie.

Gość gość
jesli chcesz szybko, to nie ma sie co rozdrabniać, zaprosić tylko najwazniejsze osoby, nie zastanawiać się nad wyborem sali sto lat i w ogole podejmować szybkie i konkretne decyzje. Jesli chodzi o salę, to my z męzem wybraliśmy http://www.zakatek-smaku.pl/ .

Gość Anita_ch
Jeśli chodzi o szybką organizację to w zasadzie pozostaje tylko restauracja, która ma fajne miejsce, bazę noclegową i na przykład własną kuchnię – nie catering. Moja znajoma ostatnio tak organizowała przyjęcie w restauracji nova w hotelu kamena w Chełmie. Byłam, widziałam, było bardzo przyjemnie.

Gość gość
Witam :) Od wielu lat jestem specjalizuje się w dziedzinie tańca towarzyskiego. Mogę pomóc każdej młodej parze w rejonie Śląska w zorganizowaniu ich pierwszego tańca :) Zawsze pozostawiam dowolność w wyborze piosenki chociaż służe również własnymi propozyjami. Mam możliwość udostępnienia sali treningowej lub dojazdu do domu :) Oferuje również profesjonalnie przygotowane pokazy taneczne w tematyce wybranej przez parę młodą. Jestem ogromnym pasjonatem tańca we wszystkich dziedzinach więc dla mnie to głownie przyjemność :) Wszelkie informacje można uzyskać pod numerem telefonu 696179931

Gość gość
To musze powiedzieć prawde, ze dołaczyła do mojej mapy kolejna restauracja i musze koniecznie ją dowiedzić i sprawdzić jak sie w niej je :)

Gość gość
Książka ślubna Bridelle jest genialna! Znajdziesz jej ofertę sprzedaży na stronach serwisu pod adresem shop.bridellestyle.pl. Ja zaczerpnęłam z niej inspiracji do aranżacji mojego ślubu i wszystko wyszło wspaniale. Goście byli zachwyceni a ten najważniejszy w moim życiu dzień na długo pozostawi wiele wspomnień!