Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasinka

moja mama kradnie!

Polecane posty

Gość jasinka

już mnie to denerwuje i nie wiem co z tym zrobić. kradnie mi ciagle ksiazki i podbiera i sobie sama je czyta;/ ostatnio kupilam sobie 1 ksiazke i w bibliotece pozyczylam dwie, wyszlam na chwile a ona juz zaczyna czytać i to wlasnie kupioną;/ zawsze mowi ze szkoda kasy na ksiazki ale jak ja kupie to juz zadnego problemu nie robi! pomozcie mi cos z tym zrobic bo ja kupuje a ona na tym zeruje i na dodatek czasem próbuje mi opowiedzieć o czym to było zanim ja zaczęłam czytac

Gość jasinka
a znasz jakiś tytuł???

Gość burza nad warszawa
nie rozumiem. ja kupuje sobie ksiazki i sama daje mamie do przeczytania. zachecam ja do tego. co w tym zlego? tyle rzeczy ci mama kupowala jak bylas mala a ty zalujesz jej ksoiazek? ja swojej sama daje jak sobie kupie zeby przeczytala bo fajna. nie rozumiem cie. ja bylabym zadowolona ze mama ma fajny gust i czyta takie fajne ksiazki. bo sa fajne skoro ty je czytasz. naprawde nie widze problemu a raczej ty go masz.

Gość jasinka
o to chodzi że zawsze jest marudzenie że ksiazki sa drogie i lepiej bys powiedzmy chleb kupila. a;e nie samym chlebem zyje czlowiek;p

Wypożycz mamie książke (minimum 800 stron) z biblioteki i powiedz jej ze ma to przeczytać bo jest fantastyczna. Minimum tydzien do dwóch wolny :) Potem znowu wypożycz xD

Dziwne jak dla mnie określenie (kradnie) , A czy ty pracujesz i sama się utrzymujesz ,bo rozumiem że mieszkasz z mamą ?

Gość jasinka
nie pracuje. studiuje.

Gość jasinka
ona czyta kiedy mnie nie ma w domu a ksiazki sa ciagle w innych miejscach.

Gość Złam sobie nos
Wyprowadź się to cię mama nie będzie denerwować, gówniaro :o a i tak wiem że to prowo bo nie dałabyś takiego tytułu

Gość jasinka
tytuł jest taki sam jak treść. denerwuje mnie to

Gość oirfipweg
kradnie??? ty w ogole znasz zanczenie slowa "kradziez"? Glupia gowniara.

No ale po cześci sie POWINNAŚ cieszyć. Ja np. niemam zadnego kontaktu z rodzicami. Matki nie mam, a z ojcem prawie wogóle nie rozmawiam (a mam pokój zaraz za ścianą). Zazdroszcze Ci ze w jakiś sposób masz coś wspólnego z mama czy tatą.. chociazby te same lektury. TO NIE PROBLEM! :) pozdrawiam ;)

Gość jasinka
kij tam w tytuł... dopuszcza sie kradziezy intelektualnej, o;/ i co mam jej powiedziec

Gość jasinka
oj blazenek ja tez mam niefajnie z ojcem, on sie najbardziej darł jak mama kupila nam (o dziwo) encyklopedie, a pozniej sam czyta i tez zabiera wszystkie lepsze ksiazki i nie odnosi ich na miejsce tylko załózmy obiad na nich je i pozniej nie dosc ze musze ich szukac w jego balaganie, to sa jeszcze naciapkane maslem czy czymś tam. i ja wcale nie klamie

Kradzież intelektualna byłaby jakbyś wymyśliła nowy, genialny przepis na kopytka a Twoja mama opisałaby go na kafe jako własny :D A Ty jej worki na śmieci, miotłę i płyn do naczyń, o papierze toaletowym nie mówiąc pewnie też kradniesz? I przyprawy, i chlebek z masełkiem rano... A już prąd na pewno :D Skąd kasę na książki masz?

Ja bym na Twoim miejscu zrobił im małego psikusa. Zakup (czy tez wypożycz) sobie ksiązke o dość specyficznej tematyce...np. poradnik "Jak zostac lesbijką", "10 sposóbów na grupowy sex", albo stare a dobre "Młoda Mama-poradnik dla cieżarnych" :) *nazwy czysto fikcyjne...ale napewno jak poszukasz to znajdziesz cos podobnego :)

Gość jasinka
kasę mam uzbieraną od dawien dawna, stypendium czasem napływa

Gość jasinka
kasę mam uzbieraną od dawien dawna, stypendium czasem napływa ale ja najbardziej lubię horrory i fantasy, a tam ciężko cos znalezc o seksie, ciąży czy lesbijkach:/

FANTAZY ! Moja krew ;] No ale racja takiej typowo fantazy o sexie nie ma...hmm.. moze Wiedźmin Sapkowskiego. Niby duzo jest o chędożeniu sie... no ale raczej nie o to Ci chodzi

Gość jasinka
sapkowski jest nudny. tej jego Ciri to zniesc nie moglam. nie wiem... moze Conan barbarzyńca trafiał na jakies burdele.. czytał ktoś?

Ale najlepszy sposób na oduczenie ich pozyczania i gubienia.. jest nastepujacy: 'pozycz' cos od taty, coś od mamy, a nastepnie gdzieś to ładnie "zgub". Jak sie beda pytac to powiedz ze gdzies to miałas ale nie pamietasz gdzie zostawiłąs. oczywiscie nie chowaj powedzmy narzedzi ojca, czy tez brytfanek matki do szafy :) Ale powiedzmy okulary mamy ładnie przykryj gazeta nad barkiem czy coś. A jak sie beda pytać to z sarkazmem odpowiadaj ze nie amsz pojecai gdzie są. daj im do zrozumienai ze tak samo jak oni sie beda wkurzać, tak samo Ty sie denerwujesz za kazdym razem jak biorą Twoje rzeczy. Tylko Złotko, rób to z wyczuciem :)

Gość jasinka
z wyczuciem... to oni z wyczuciem dadzą mi do zrozumienia, że ich okulary sa duzo wazniejsze niz moje ksiazki. ojciec ma hopla na punkcie komunizmu kiedy to byly lata jego mlodosci i zaraz mi powie ze w domu sa złodziejuchy

Mieszkacie przecież w jednym mieszkaniu , nie widzę w czym problem ,a dlaczego ma nie przeczytać książki którą ty kupiłaś czy wypożyczyłaś, może zapisz mamę do biblioteki albo jak będziesz coś wybierać dla siebie to weź więcej z myślą o mamie i po problemie.,

To jedynym wyjściem jest chowanie książek pod łóżkiem czy tez w szafie. A tata to anty-komuch rozumiem? Bo jak tak to załatw sobie jakies ksiazki o tematyce pro rosyjskiej /komunistycznej :p

Gość jasinka
ale karte w bibliotece na jej imie i nazwisko mam tylko w odzdziale dzieciecym, a swoja dla doroslych:/ myslicie że ucieszy sie z przygod o tomku wilmowskim?

Gość jasinka
antykomunista i to tak zapalczywy, ze wszyscy z ktorymi dawniej pil wódke, dzis są szujami złodziejami i donosicielami. to takie starsze pokolenie JP i to na 200%.

No to jazda. Idx wypozycz sobie ksiazke typu: Biografie Jaruzelski, czy w ogóle zwiazana z Komunistyczną Partia Polski :) Ciśnienie mu skoczy;P