Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukuje ksiązki

poszukuje wartej przeczytania książki ;p

Polecane posty

Gość poszukuje ksiązki

Poleccie mi ksiązkę która was ujeła , wzruszyła którą bardzo chetnie przeczytacie jeszcze raz.

Gość Ja_znam
Arnhild Lauveng "Byłam po drugiej stronie lustra"

Gość lkhjkguygjggvhgvgfcgff
ps kocham Cię

Gość Kennika
Jaka tematyka?

Gość Jose Mourinho
Coelho - Weronika postanawia umrzeć

Gość poszukuje ksiązki
tematyka ... każda ;p

Gość o cho cho
dzikie róże

Gość kropka__
sage georga martina - boska

Gość NB orange
obecnie jestem w trakcie "Gry Anioła" i polecam, choć trochę inna niż "Cień wiatru" :)

Gość Moja Wojna
Joe Heydeckera, wspomnienia żołnierza Wermachtu,który zbytnio chęcią walki za Fuhrera.

Gość kropka__
gra aniola przy cieniu wiatru wypada słabiej ale marina to juz w ogole...nie znalazlam w nich tego za co polubilam Zafona a co bylo w cieniu wiatru a wielka szkoda czytalo sie wspaniale

Gość Moja Wojna
Kontrola Wiktora Suworowa,o 20 letniej dziewczynie,która zaczyna karierę w służbach specjalnych w najbliższym otoczeniu J.Stalina.

Gość o cho cho
Kathleen Tessaro - Niewinność .. Kończy sie inaczej niz bym chcialam ale i tak kocham tak samo jak dzikie róże

ach bym zapomniala Samotnosc w sieci jest cudowna , a jak ktos juz pisal ps. kocham Cie tez fajna ;)

Gość najciekawsza
"Jezdziec miedziany" ;-) ! watek milosny+ 1930-1945r Rosja

ciekawy temat - chętnie skorzystam również z Waszych rad, tylko nie wiem, która książka o czym opowiada - jeśli możecie - napiszcie w kilku słowach o czym ona jest :)

Gość kropka__
george Martin - pieśń lodu i ognia - fantasy - historia rodu królewskiego, akcja umiejscowiona jak by w średniowieczu wiec damy rycerze, honor, walka o tron i władzę jest motywem przewodnim więc i spiski. Magia i czary są tylko tłem dla wydarzeń gdyż jest jej niewiele. Plusy: - bardzo szybkie tempo, zwroty akcji, nie możliwe przewidzenie kolejnych wydarzeń, - brak czarno-białych bohaterów, - każdy bohater to odrębna postać, dobrze zbudowana, charakterystyczna, nie sposób ich nie rozróżniać czy mylić, - mistrzostwem jest budowa i prowadzenie akcji - każdy rozdział opowiadany z perspektywy innego bohatera (na początku jest ich 6) przez co czytelnik podtrzymywany jest w pełnym napięciu i ciekawości - nie można się oderwać, wciąga niesamowicie miłej lektury, ebooki powszechnie dostępne, niestety w wersji papierowej drogie. Chętnie posłucham innych opinii na temat tej sagi.

James Patterson i John Grisham- super kryminały Robin Cook- Thrillery medyczne też świetne oczywiście Dan Brown-Kod Leonarda da Vinci Jonathan Kellermann- super. Jak ktoś lubi romansidła to Danielle Stell

Oj, duzo masz juz tych postow, ale i tak pewnie nie przeczytasz wszystkich, bo wybierzesz sobie tylko kilka. Ja bat=rdzo lubie czytac ksiazki, podam ci te ktore bym jeszce raz przeczytala. Otz, wszystkie czesci adriana Mole'a jest ich okolo 6. I 'Falszywa tozsamosc'. No i do tego moze 'stawiam na tolka banana'/ 'podroz za jeden usmiech'.

Gość JEŹDZIEC MIEDZIANY
"Jeździec miedziany" i pozostałe jej części autorstwa Paulliny Simons. Przeczytałam wiele książek w życiu, ale ta jest moją ulubioną i nigdy ich nikomu nie pożyczam, są święte :) Po 600 stron, które można przeczytać w ciągu 24h, są tak piękne... http://ksiazki.wp.pl/bid,21401,eid,58400,tytul,Jezdziec-miedziany,ksiazka.html?ticaid=1aa87