Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helołłłłłłłłłłłłł

taki mały problemik.......:(

Polecane posty

Gość helołłłłłłłłłłłłł

mam taki mał problemik z sąsiadami a raczej ich dziecmi,...hmmm a wiec moj syn ma 3,5 roku dzieci sasiadów syn 5 i córka 9 i od pewnego czasu nie chca sie wogóle bawic z moim synem.gdy podjezdzamy po dom oni uciekają, on jest jeszcze mały i nie widzi tego gdy wchodzi do nich na podworko to potrafia go weypchnąc za bramke- ja mu wtedy kaze przyjsc do domu a on ryczy i jest zły...tylko nie na nich a na mnie....nieprzejmowałabym sie tym ale to mała ulica w poblizu nie ma za wielu dzieci. sa jeszcze jedni sasiedzi, którzy mają 3 synów 4 lata, 5 i 9 i ci chłopcy bawuią sie raczej ze sobą no i teraz jeszcze skumali sie z tamtą dwójką i zostali namówieni zeby nie bawic sie z moim. wiem ze mój jest jeszcze mały, ze moze poprostu dla nich to gówniarz ale jest tak w nich wpatrzony ze szok....a co najlepsze jak teraz tej trójki nie było to syn tych sąsiadów przychodził do mojego i sie z nim bawił ale zawsze chciał u nas w domu zabawki zobaczył mały zgred i wykorzystuje mojego małego... nie wiem jak to rozwiązac a mi sie synio stresuje przez te bachory.....

Gość helołłłłłłłłłłłłł
moj jest bardzo żywy i towarzyski, uwielbia dzieci i szkoda mi go, jezdze z nim na plac zabaw i organizuje czas tak by jak najmniej czasu spedzał w domu, ale jestem w 9 mcu ciazy i niedługo nie bede miala tyle czasu dla niego no i wogóle nie po to domek budowalismy zeby teraz całe dni poza nim spedzac...ehhh

ty chcesz żeby sie 3 latek z 9 latkiem bawił ??? zapomnij to całkiem inny świat ...znajdż dziecku kolegów w jego wieku

Gość martuuulka
syn 5 .

Gość helołłłłłłłłłłłłł
no własnie syn 5 nie 9, a w tej drugiej rodzinie 4 i 5 wiec chyba roznica nie duza....

tylko jak z tymi młodszymi bawią sie 9 latki to one tam wioda prym i ze swoimi maluchami musza sie bawic .. a z twoim juz nie ... i pewnie buntują młodszych ...:(

moze po prostu zapraszaj młodsze dzieciaki do siebie do domu i jak sie juz zakumpluja tak lepiej to nie bedzie miec rodzensto wpływu

Przyke to co piszesz. Moimm zdaniem powinnas zaprosic te dzieciaki do swojego domu dac im cos smacznego do jedzenia, pogadac... Np. moj znajomy robi frytki dla swoich dzieci i dzieci sasiadow... :) i wszyscy ich wrecz uwielbiaja.

Tak to już jest z dziećmi :) Mają swój świat -jednego kolegę wykluczą z niego,innego przygarną... Na moim osiedlu są sami nastolatkowie.I nie rozpaczam.Codziennie jesteśmy na plaży,placu zabaw gdzie są inne dzieci i rodzą się miedzy nimi przyjaźnie.Dodatkowo chodzi do przedszkola (na okres wakacji nie posyłam). Więc jak nie te dzieci to będą inne ;)

No właśnie! Super pomysł doradziły Tobie dziewczyny ;) Zaproś inne dzieci! Jak masz ogród to jeszcze lepiej :D Niech będą smakołyki,coś do picia,gry i zabawy.

2 lata to duża różnica. Nawet bardzo. Nie próbuj znaleść mu kolegów na siłę i przekupić ich jedzeniem... bo co w przyszłości przekupisz prezentami i kasą? nie tędy droga.

Gość helołłłłłłłłłłłłł
no mój na szczescie idzie od wrzesnia do przedszkola wiec pozna nowych kolegów dzieki bogu....a propos tego co piszecie to nie raz dawałam mu w reke gumy czy inne smakołykli i zaprowadzałam do dzieciaków i wtedy jakos tam dochodzili do porozumienia ale bez przesady nie chcem tez ich przekupywac zeby sie bawili z moim, poza tym wydaje mi sie ze problemem jest ten cały 5 latek, on sobie wybiera z kim chce sie bawic a z kim nie i nie chce chyba zeby mój skumał sie z tym trzema bracmi...jutro wezme małego i pojde z nim do tej trojki, powiem ze jak chca moga perzyjsc do nas, zobaczymy jaka bedzie reakcja

Moim zdaniem narzucasz się, 9 latek bawi się ze swoimi braćmi i to normalne u rodzeństwa alez Twoim synem nie mają obowiązku się bawić, skoro się zżyli to ktoś nowy to intruz i tak nigdy go szczerze nie polubią.

Gość helołłłłłłłłłłłłł
nie próbuje na siłe, po prostu mieszkamy na przeciwko siebie wiec to normalne ze jak jestesmy w ogrodzie to dziecko ciagnie do innych dzieci, zreszta ja sama mu wymyslam jakies zajecia bo wiem ze tamte za nim nie przepadaja i nie chce ich zmuszac zeby sie zim bawiły, ale to chore zeby w dzieciach było tyle zawisci i samolubnosci, zreszta jaj pisałam oni mają 5 i 9 lat a pozostała trojka 4,5,9 a moj 3,5 wiec nie jest taka spora ta roznica chyba

ale wiesz nie wszystkie dzieci musza sie lubić i moze faktycznie spróbuj go skumplowac tamtą trujka ... wiesz to nie chodzi o to aby przekupywac bo napewno nie tedy droga ale zeby znalazł fajnych kumpli wiesz moze problem to te 9 latki ktore bawia sie z mlodszymi bo musza i im rozkazuja a twoj nie jest az tak posłuszny czy jakos im przeszkadza ....

Gość helołłłłłłłłłłłłł
up

Gość twoj to synio
a tamte dzieci to zgredy i bachory. moze lepiej bedzie jak sie beda bawic w swojej grupie. nie daj Bog cos twojemu syniowi niechcacy zdrobia, zle odloza zabawke.... strach pomyslec co zrobisz tym zgredom i bachorom by bronic synia

Gość helołłłłłłłłłłłłł
he he jak pisałam ten syn sąsiadów juz nie raz sie bawił u mnie w domu i zapewniam cie ze bałagan był po tym taki ze głowa mała, jednak mi to WOGÓLE nie przeszkadza- dzieci to tylko dzieci, ostatnio pobił miske, takze spoko nie bój sie:) poza tym zastanawiam sie tylko czy jakos zareagowac czy zostawic tą sytuacje tak jak jest...moze wszystko sie samo unormuje...

Gość helołłłłłłłłłł
up up