Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K********

MAM SIĘ BAĆ ? POMOCY

Polecane posty

Gość K********

jak myślicie ? pomozcie mi dziewczyny . Szczegolnie te ktore byly , bądź są w ciąży . Jak mysliscie moge byc w ciąży ? Kochalam się z chlopakiem 3 lipca , dzisiaj jest 6 sierpnia. Bez zabezpieczenia ale nie skonczyl we mnie. Okres mialam dostac 23 lipca. Dostalam, z czego bardzo się ucieszylam. Byl taki jak zwykle .. obfity , mial te "skrzepy" i taki jak mam zazwyczaj. 6cio dniowy, tzn byl dzien przerwy , kiedy myslalam ze mi się skonczyl ale na drugi dzien znow mnie "wylalo" a czesto tak mam ;P nie wiem czemu ;P nie wazne. Gdybym byla w ciąży, to czy mogla bym czuć juz jakies objawy ? to w sumie 6 tydzien juz zaczyna lecieć ;P a ja czuje sie w sumie normalnie, zadnych bólow piersi, częstszego siusiana, brak apetytu czy jego nadmiar . Brzuch mnie boli ale to mozliwe że ze stresu poniewaz caly czas o tym myślę, nie chce być w ciąży , nie teraz :( wiem, napiszecie zeby zrobić test ale tchorzylam za kazdym razem kiedy po niego szlam, nie wiem czemu, boje się , bo gdyby AKURAT pojawily się te dwie kreski (tfu,tfu) .. :( pomożcie ,!!! :(

W sumie jestem w podobnej sytuacji do Twojej bo też miałam okres a schizuję, że jednak..;) no ale ja zrobiłam po okresie test i negatywny aleeee dalej schizuję !:D a mój okres wyglądał IDENTYCZNIE jak Twój :) no i na zdrowy rozsądek.. normalny okres nie występuję w ciąży ;) dziewczyny piszą, że plamienie, a my nie miałyśmy plamienia tak ?:D znaczy ja nie miałam, Ty z tego co piszesz też nie a dodatkowo podobno wtedy nie ma skrzepów, my miałyśmy no i długość.. 6 dni to sporo, dziewczyny piszą, że 3 maksymalnie 4 ;) więc spokojnie:P

Gość a wlasnie ze mylne myslenie
jest mnostwo przypadkow ze w ciazy okres takze moze sie zdarzyc !!!!

Wyjdź jeśli łaska. Poczytaj trochę o zapłodnieniu i tym podobnych. OKRESU w ciąży nie ma, przynajmniej nie z nazwy, no ale jak ktoś nie wie co to OKRES no to cóż ;) Jest plamienie. Krwawienie. Ale nie okres.

Gość K********
no wlasnie dlatego pytam te dziewcyzny ktore byly lub są w ciazy , bo akurat slyszalam duzo takich przypadkow ze dziewczyny będąc w ciazy mialy normalne okresy ! a nie to plamienie i mialy nawet do 5ciu miesiecy , a dowiadywaly się ze sa w ciazy przez przypadek . Wiem co to miesiączka , tego akurat nie musisz mi tlumaczyc, tylko mi wytlumacz czemu one tak mialy hmm ? dlatego się boję !!!

Tragedia. Miesiączka w ciązy zdarza się rzadko, więc bez paniki. Pewnie bardzo młoda jesteś, ale nie moja sprawa. Następnym razem się pilnuj i nie dopuszczaj do takiej sytuacji. I po co pisać na forum takie głupoty, żeby ludzie zgadywali czy jesteś czy nie jesteś. Nikt tu prorokiem nie jest i Ci nie zgadnie, zrób test to rozwiejesz wszytskie wątpliwości.

Gość Agggggggggga
Mi się wydaję że jak jest się w ciąży to nie będziesz miała obfitego okresu ,tylko plamienia. a Ty miałaś obfity , czyli nie jesteś w ciąży

Gość K********
przykladowo , siostra kolegi. 3 miesiące normalny okres.

Gość K********
przykladowo , siostra kolegi. 3 miesiące normalny okres.

Ale ja teraz nie pisałam do Ciebie tylko do tego kogoś niżej ;) Znasz dużo takich przypadków skąd ? Z internetu ? Raczej marne źródło informacji ;) Od wieków przyjęło się, że objawem pierwszym ciąży jest zatrzymanie miesiączki i nikt cyrków nie robił. Nie ma miesiączki jest ciąża ( aczkolwiek niekoniecznie ;) ) jest miesiączka, ciąży nie ma. Zrób test może tak jak ja to zrobiłam po miesiączce ?:) Myślę, że kobiety które mówią że miały miesiaczkę w ciąży po prostu nie znają swojej fizjologii i nie widzą, że to KRWAWIENIE jest jakieś inne niż zwykle.

Gość Agggggggggga
no właśnie jak jest ciąża to nie ma obfitej miesiączki tylko plamienia lub brak tej miesiączki

Gość Agggggggggga
no właśnie

Gość K********
MAM WIELKĄ NADZIEJĘ :( :)

To mamy ją razem :) Bo wiesz teorię znam a w praktyce też się boję :) ale jak na zimno o tym pomyślę to wiem, że to po porostu niemozliwe i już :) A nie wiesz czy w tym mies. miałaś dni płodne? Np. po śluzie czy tego nie poznałaś ? Bo ja po śluzie poznałam, że mam, wystąpil on wtedy kiedy kalendarzyk też wyliczył, że będą :) no a jak wiesz w ciąży nie ma dni płodnych :)

Gość K********
szczerze to ja nie wiem jak to się oblicza te dni plodne i nie wiem kiedy u mnie występują hehe :)

Aha no ok :) kalendarzykiem możesz :) google ->kalendarz dni plodnych. Niby ludzie mówią, żeby tak nie robić, ale mi zawsze śluz płodny (przezroczysty, rozciągliwy, " białko jaja kurzego " ) występuje akurat w dniach w których wyliczy to kalendarzyk, więc chyba nie jest taki zły :)

Gość K********
aha no to nie wiem, w sumie nigdy nie przyglądalam się temu "śluzowi" i nie wiedzialam ze to ma jakies znaczenie. Slyszaalam o tym kalendarzu dni plodnych i nie plodnych ale nie przywiązywalam do tego większej wagi bo slyszalam wiele opnii zeby się nim nie stosować bo czasami zawodzi . Więc jestem zielona w tym temacie :D

Gość K********
KTOŚ JESZCZE ?

Gość mokateeee
nie jesteś w ciąży, nie schizuj. na 100%. miałaś normalny okres, prawda?. okresy się zdarzają w ciąży, ale nie są to takie okresy jak zawsze, są słabsze, są inne. dlaczego się denerwujesz? jak ktoś nie chce być w ciąży to cieszy się z okresu, a tobie to jeszcze nie wystarcza. na pewno nie jeste ś w ciąży. już się nie zadręczaj!!!! a na przyszłość się zabezpiecz, bo tak będzie najrozsądniej. pozdrawiam.

Gość hhhhhkkkk
UpPPP

Gość H********
wlasnie, jak to jest ???? mam podobna sytuacje !

Gość lalllllkaass
podbijam

Gość haneczkaa788774
podbijam

Gość eeeeeddeeekk
UUUp UUUp