Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załaamaanaa

problemy z koncentracją i pamięcią-HELP!!!

Polecane posty

Gość załaamaanaa

Mam 36 lat i tak jak napisałam w temacie nie potrafię się skoncentrować i wciąż zapominam o wszystkim zapominam, albo kładę rzeczy tam , gdzie nie powinny leżeć, np. chleb do lodówki. Wstydzę się iść do lekarza, bo przecież mam dopiero 36 lat i nie czas chyba jeszcze na sklerozę. Wciąż mam uczucie lęku, że czegoś nie zrobiła, albo coś zgubiłam. NIeraz zapominam prostych słów (a znam 2 języki obce) albo gadam jakieś głupoty, tak jakbym nie myślała nad tym co mówię, bo mylą mi się słowa. Zawsze byłam trochę zakręcona, ale kiedyś jak te głupoty zdarzały mi się rzadziej, to było nawet śmieszne. ALe teraz mam już dość samej siebie, bo to jest strasznie denerwujące, jak nie pamiętam, gdzie odłożyłam jakiś przedmiot 5 minut wcześniej. Miał ktoś tak? Proszę tylko darować sobie złośliwe komentarze, bo wcale nie jest mi wesoło.

Witaj. Powiem Ci tak: Miałam podobne objawy. Przyczyną okazał się przewlekły, wieloletni stres. Pomógł mi lekarz psychiatra. Dostałam leki antydepresyjne, nasenne i dużą dawkę magnezu z vit.B6. Wierz mi, szczera rozmowa z doktorem, uzmysłowienie sobie, że nie jestem jedyna z takimi objawami i kilkumiesięczne branie leków. Pomogło. :) Od dawna nie znajduję już pilota w lodówce, komórki w szufladzie z bielizną, a kluczy w pojemniku na chleb. Nie muszę wracac do domu, żeby sprawdzic czy na pewno zamknęłam drzwi. Nie muszę przeżywac wstydu w sklepie, bo zapomniałam po co przyszłam. Stres jest tym, co nas zjada wewnętrznie i niszczy nam radosc życia. Nie pozwól mu na to. Pozdrawiam i mam nadzieję, że przeczytasz i weźmiesz sobie do serca moje słowa.

Gość nie doktorka
to moze byc halas, niedosypianie, stres. Mi pomaga dieta bezglutenowa i nisko mleczna, duzo warzyw, owocow i ryb szczegolnie losos.

Gość załaamaanaa
Dzięki, wybiorę się jednak do lekarza. Coś muszę zrobić, bo tak dalej nie da się żyć.