Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie nasniadanie

co ugotowac 11 miesiecznej corce na obiad????????????

Polecane posty

Gość Pytanie nasniadanie

juz nie mam pomyslow... ciagle pomidorowa albo krupnik na ryzu:/ Mam dzis na obiad leczo ale jej nie dam bo chyba za wczesnie? Gdzies czytalam ze dziecko moze juz w tym wieku jesc to co dorosli.

Gość Pytanie nasniadanie
nie bo to jest ochyda!!! kiedys sprbowalam i myslalam ze zwymiotuje

Gość MOJA MA TO SAMO
rosołek moja najbardziej uwielbia ma roczek :P najszybciej i na pewnio zje, albo zupke jarzynową czy kalafiorową

Gość Pytanie nasniadanie
rosol ? a na czym robisz?? ma skrzydelkach dajesz malej makaron?

Gość ale wy sie pierdoicie
z tymi bachorami. daj je co masz niech wpierdala co wszyscy. klopot sobie robisz kochana. zamiast siediec w garach i robic papki to zobie zrob maseczke albo pocwicz

Gość Pytanie nasniadanie
rosol ? a na czym robisz?? ma skrzydelkach dajesz malej makaron?

Gość Pytanie nasniadanie
ale wy sie pierdoicie kiedys sama bedziesz miala dziecko to je tak pokochasz ze bedziesz chciala dla niego jak najlepiej:)

Gość ja dzisiaj gotuje dla
malej rosoł a pozniej dostanie gotowanego kalafiora. Corka ma roczek i je juz prawie wszystko. Polecam tez pyszna zupe jarzynowa: Składniki: * kawałek ulubionego mięsa (pysznie smakuje z cielęcinką), * 1 marchewka, * 1 większy ziemniaczek, * 1/3 niedużej pietruszki, * nieduży kawałek selera, * kawałeczek pora (biała część), * 2 listki lubczyka, * kilka strąków fasolki szparagowej, * nieduża garstka zielonego groszku, * 5 brukselek, * 3 różyczki brokuła, * koperek, * masełko lub śmietana. Wykonanie: 1. W garnuszku o pojemności około 1 litra zagotować wodę (nie lać do pełna!) i wrzucić mięsko. W tym czasie przygotować warzywa: umyć i obrać. 2. Podgotowane mięsko i warzywa pokroić w kostkę odpowiednią do wieku dziecka (w przypadku niemowląt nie trzeba się wielce przykładać: na końcu zupkę się zmiksuje), 3. Pokrojone mięso, warzywa i lubczyk wrzucić do garnuszka i gotować do zmięknięcia. Brokuły i koperek wrzucić nieco później niż resztę warzyw, bo szybciej się rozgotowują, 4. Na koniec do zupki dodać łyżeczkę masła lub śmietany (wedle gustu dziecka). Jeżeli dziecko lubi nieco przyprawione zupki, można dodać odrobinkę pieprzu ziołowego. Zupa wychodzi bardzo gęsta, ale tam ma być. Wskazówka: lubczyk można zebrać w lecie i zamrozić w woreczku. Jeżeli nie ma się lubczyka, można użyć przyprawy Kamis Fit-Up do zup i warzyw - ma w swoim składzie lubczyk, a nie zawiera ani soli, ani glutaminianu sodowego.

Gość Pytanie nasniadanie
a moze ugotowac jej ryz i troche dolac tego lecza do ryzu i jej dac ? co myslicie, zaznaczam ze nie jest pikantne

jak będzie jadła to czemu nie staraj się jej dawac wszystko po trochu to już duża dziewczynka

Gość ja dzisiaj gotuje dla
pewnie że możesz :) Niech się uczy jeść to co Wy, o ile leczo nie jest zbyt ostre :)

Moj maly ma rok a od skonczenia 8 miesiaca w zasadzie jada to co my tylko mniej przyprawione...daje normalne obiady ziemniaki z sosem i pulpetem lub mieskiem, zupy przerozne ogorkowa, pomidorowa, rosol, szczawiowa, ze szpinaku, kalafiorowa, wielowarzywna krupnik no jest tego duzo.. a jak niemam obiad to daje sloiczek bo nieprawda te co sa dla dzieci po 11 miesiacu sa juz dobre tych wczesniejszych to moj maly nie chcial jesc bo faktycznie byly niedobre,,, a najlepsze w smaku sa z hippa takie w ksztalcie serduszka sa od 1 roku ale ja malemu dawalam jak mial 11 spokojnie

Gość mój synek chętnie zjadłby
leczo! ma 13 miesięcy - na mdłe zupy nie może już patrzeć - trzeba się dwoić i troić żeby mu wcisnąć :P ... wczoraj miał kalafiorową ze zmiksowanym mięskiem ale jak zobaczył wędzonego kurczaka - którego my jedliśmy - to aż się trząsł -i zjadł pół udka z wielkim smakiem.... skoro jego organizm reaguje dobrze na takie jedzenie to nie widzą podstaw żeby mu ograniczać.

Ja mojemu dziecku w tym wieku dawałam praktycznie to samo co my jedliśmy :) Po prostu potrawy nie były tłuste i nie były mocno przyprawione. Jadł wszystkie zupy - a tu wybór jest wielki. A jeśli chodzi o drugie danie to wieprzowina,drób czy ryby.Można zrobić wiele potraw - bo i potrawka,gulasz,pulpety,ryba pieczona itd itp.Do tego dodatki ziemniaki,ryż,makaron czy też kasza oraz surówki np buraczki,marchewka z groszkiem,marchewka z jabłkiem itd.