Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WAŻNE

KLESZCZ - ZABIEG USUWANIA

Polecane posty

Gość WAŻNE

nie wiecie może jak wygląda zabieg usuwania kleszcza na pogotowiu? Co potem dają? Zastrzyki, tabletki, maści? Bo wczoraj znalazłam u siebie maleńkiego kleszczyka, a przedwczoraj byłam w lesie. Kleszcz jest wielkości główki od szpilki, no może ciut większy i dziś jade z nim na pogotowie. Licze na odpowiedzi, bo nie wiem czego mam się tam spodziewać.

Gość kup se ten patent
łatwo nim sunąć żywego kleszcza, następnie zdezynfekować miejsce ukąszenia spirytusem i tyle. http://animalia.pl/produkt,12781,Tick_Twister_Kleszczo%C5%82apki_do_usuwania_kleszczy.html

Gość WAŻNE
kurcze, wolałabym żeby sie obeszło bez zastrzyków, bo jak widze igłe to mdleje.. -.-

Gość WAŻNE
kiedyś jak mi się w łechechechechtaczkę wkręcił to z bólu klamkę odgryzłam :)

Gość WAŻNE
no nie, pytałam znajomej to ona brala zastrzyki, w mojej rodzinie babcia miała kleszcza, też jej kazali brać zastrzyki, ale nie brała tylko kupiła jakąś maść... już mi sie coś robi na samą myśl..

Gość WAŻNE
ten wyżej o łechtaczce to podszyw -.- niektórzy ludzie są naprawde prymitywni.

mi kiedys konowały dały tylko tężec mimo ze gorączke miałam i dreszcze. a mojej mamie dali antybiotyki. lepiej weź te zastrzyki dla swojego dobra

Gość e!
ten link w stopce ci nie działa :D 🖐️

bez przesady, po co pogotowie. Bierzesz pięsetą . łapiesz tak oby nie urwać zakręcasz w prawą stronę i po zawodach. Smarujesz maścią zaczynającą się na TRI...i obserwujesz jak na drugi dzień się zaczerwieni to z niskiego startu na pogotowie.

Gość WAŻNE
wole od razu zapobiegać i jechać z tym na pogotowie teraz i już dostać te abtybiotyki niżeli za pare dni mam lezeć w szpitalu i mieć wakacje zmarnowane. -.-

Gość WAŻNE
bmblondyn, czy chodzi ci o maść Tribiotic ?

Gość WAŻNE
czytałam o tej maści. kupie ją po drodze do domu. kurcze usunęłabym go sobie sama, ale obawiam się tych chorób jakie te małe g*wna przenoszą -.- już dla świętego spokoju i czystego sumienia wolę jechać na to pogotowie i brać jakieś antybiotyki, niżeli potem mieć jakieś problemy ze zdrowiem które wynikłyby z mojego zabiegu, który przeprowadziłabym sobie sama. lepiej nie ryzykować...

Gość martucha1979
Moja córka miała jakis miesiąc temu malutkiego kleszcza i nie moglismy jej wyciągnąć nawet nasza ciotka pielegniarka bała sie go ruszać ,ale pojechałam do apteki i kupiłam coś w rodzju długopisu i zamiast wkładu to ma petelkę z cieniutkiej żyłki kosztowało 26-28 zł nie pamietam dokładnie ale kleszcza wyjelismy bez problemu .Pozdrawiam

Gość areksocha
Na początku wakacji przydał mi się KleszczOUT jak synowi musiałem kleszcza wyciągać – polecam!

Gość gość
Parę razy w zeszłym roku z pompki KleszczOut skorzystałem i powiem że mocno zasysa, nie zostało z kleszcza nic a nic, wszystko zapakowało się do środka ;)

Gość gość
Bardzo fajnym narzędziem jest KleszczOut, ja akurat jeżdżę na ryby, chodzę na grzyby, więc ciągle mam kontakt z kleszczami, pszczołami, komarami...które mi chcą zrobić bubę z każdej strony a taką pompką mogę sobie zassać takie robala albo jego pozostałości z naskórka

Gość gość
Super mi się sprawdza Kleszcz Expert a niestety ale akurat kleszczy u nas wysypało w okolicy mnóstwo...ledwo się wiosna zaczęła a ja już z 5 wyciągałam u siebie, męża i dzieci...

Gość gość
Tanio kosztuje Kleszcz Expert a można używać bardzo długo, raz wystarczyło że spryskałam kleszcza sprayem i go wymroziło od razu

Gość gość
Podoba mi się jak działa KleszczOut. Super sprzęt do usuwania kleszczy albo też jakiś toksyn po ukąszeniach choćby przez żmiję.

Gość gość
Mam to samo i polecam. Proste urządzenie każdy sobie poradzi z obsługą .

Gość gość
Dużym plusem KleszczOut jest to że nie rozrywa kleszcza na kawałki tylko zasysa całego. Polecam jak najbardziej.

Gość gość
Też podpowiem Kleszcz Out. Każdy sobie poradzi tym z kleszczem....a z pęsetą to nawet najbardziej wprawna ręką polegnie...

Gość bnb

Zabezpieczenie się przed kleszczami jest bardzo ważne. Ja mam przy sobie zawsze taki płyn kleszcz STOP . Jest on bardzo skuteczny i odstrasza wszelkie robaki. Myślę, że spokojnie możesz sobie zabrać taki płyn na wyjazd.

Gość rrt

Również mogę polecić Kleszcz Stop – bardzo dobry preparat na kleszcze w moim przypadku rzeczywiście udało się uniknąć w bieżącym sezonie kleszczy a zazwyczaj nie miałem takiego szczęścia i trzeba było po spacerze go wyciągać więc tym razem problemu nie było.