Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvyyoppl

jestem 2 tyg po porodzie sn i powiem wam-NIGDY WIĘcEJ!!

Polecane posty

Gość złoty miś puszatek
to wszystko zależy od organizmu kobiety, no takie jest życie nie jeden ból trzeba przejść!!ale czy nie warto tego przejść jak się patrzy na swoją pociechę

Gość kejjjejj
najgorzej, że te pociechy czasami zadają jeszcze większy ból

Gość ja też miałam łatwy poród
tak że współczuje tym co miały inaczej...w kazdym razie nie musi zawsze być strasznie! ja miałam lekkie skurcze od 16 - ale ani myślałam jechac do szpitala - choć wiedziłam że to "już" - jeszcze z mężem sobie pizze zamówiliśmy i słuchaliśmy piosenek elvisa na youtube :D później się wykapałam - dopakowałam kapcie do torby i jak koło 22 zaczęło robić się "gorąco" - mocne skurcze- to mąż sam ponaglał żeby mnie odwieść - bo on porodu w domu nie przyjmie - mówił.... w każdym razie pojechaliśmy dopiero na 23 - na badaniu miałam juz pełne rozwarcie dziecko było na świecie o północy - zdrowiutkie i śliczne.... ...dla mnie poród - sn to raczej duży WYSIŁEK niż straszny ból --na prawdę bolało te kilka skurczy przy których rozszerzał sie ten kanał rodny - czy jak to tam zwą....później to juz tylko gigantyczny wysiłek i euforia.... tylko trzeba się poddać temu co robi organizm a nie bronic się przed bólem. ps to był mój 2 poród - pierwszy to cesarka - której najlepiej nie wspominam - ta dziadowska blizna dobry rok utrudniała mi życie - wiec ja akurat nie polecam.

znieczulenie zo juz nie niesie ryzyka.kilka lat temu wbijali igle kolo rdzenia kregowego i dlatego bylo zagrozenie paralizem a teraz wbijaja w inne miejsce

Gość vvyyoppl
no oczywiscie ze kazdy porod jest inny ja przezyłam ból, szkoda mi tylko dziecka, i to ze wzgledu na dziecko zdecydowałabym sie na cc