Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam wszystkich.Od 1,5 roku staram sie odziecko i nic robiłam badania były ok.Mam małe torbielki na obu jajnikach ale dochodzi do owulacji i do pęknięcia jajeczka.Wiem bo kilka cyklów monitorowałam i było ok.Co cykl wydaje mi sie to to to a potem okres.Mój mąż miał miesiąc temu operacje na zapalenie powrózka mimo to lekarze twierdzą że to nie jest przyczyną bezpłodności chociaż wszędzie na forach tak piszą.Teraz jestem w 40 dc . ( a dochodzą czasem do 70 dni ) i zaobserwowałam że mnie wydęło jem więcej częściej czuję głud. Pozatym dziwnie co jakiś czas czuje kłucie w okolicy pępka tak jakby pieczenie lekkie skóry albo coś.Czy mogą to być jakieś oznaki ciązy czy nie mam sie co łudzić.

Gość i ty twierdzisz ze wszystko
jest ok jak masz miesiaczkę raz na 2,5 miesiąca? Nie kochana nie jest ok. To trzeba uregulować. Cykle 70 dniowe nie są normalne. Zrób test to będziesz wiedziała czy jesteś w ciąży.

Gość namietny palacz mocnych
zrób sobie test

To zanczy cykle nie ciągle sa takie jak przestałam brac antykoncepcje to sie wahało 56 , 71, 48, 31,38 a teraz 40 tak to sie przedstawia.Chodziłam do Pani doktur która mnie prowadziła przez 3 cykle wyniki ok ona nic nie widziała złego brałam leki na regolacje ale no z takim wynikiem co widac.

Gość Msia26
mam znajomą, która starałam się 3 lata, mała bardzo nieregularne cykle, czasem nawet miesiączka zanikała na 3-4 mies. Dali sobie spokój i teraz jest w 21 tyg. Zrób test i rozwieją się Twoje wątpliwości.

WYDĘŁO Cię? GŁUD czujesz?? Na to polecam słownik. Tylko i wyłącznie. Kłucie w okolicy pępka ani pieczenie skóry nie są żadnymi oznakami ciąży. Najszybciej upewni Cię badanie krwi na beta HCG a potem test ciążowy- to jeszcze zanim usg coś wykaże. Tak długie cykle nie są normalne tylko nie wiem czy można to leczyć bo hormony przy próbie zajścia w ciążę odpadają. Nie wiem o jaką operację przeszedł Twój maż, ale jeśli bezpłodność mogłaby być jedną z jej konsekwencji musiałby być poinformowany wcześniej, upewnij się czy mu lekarz o tym nie mówił.

Wszyscy macie racje. Test boję sie zrobić bo robie go co cykl i nic jeszcze nie pokazał może poczekam jescze z 10 dni to będzie 50 dc. jak nie dostanę to zrobię test.Czytałam własnie na forum że to też wina psychiki może być.Ja mam już 2 chłopców ale pragnę mieć córkę wiem kiedy odbyć stosunek żeby się udało.Każdy cykl czekam na owulacje a potem czekam na objawy które sa ale na okres.Każdy cykl przechodzę inaczej co daje do myślenia że to może się udał.Mam opsesje na tym punkcie i wiem że powinnam dać se na luz ale nie wiem jak ja se moge wmawiac i dla wszystkich ze juz mi jest obojetne ale moj organizm mowi co innego .Serca nie da sie oszukać.A szkoda.

Gość to chyba...
To Ty chyba masz Zespół Policystycznych Jajników, prawda? Co to za Panią DOKTOR masz, skoro nie reaguje na cysty na jajnikach?

No właśnie ale byłam u dwóch i żaden nie zareagował.Teraz zmieniłam znowu lekarza i w sumie już nie mam wyboru bo u nas nie ma więcej lekarzy.Ale kiedyś pytałam Panią doktór czy tego nie mam ale Ona stwierdziła że skoro dochodzi do owulacji i pęka pęcherzyk to na pewno tego nie mam. No to co ja więcej z nią dyskutować ja nie lekarz.

Gość to chyba
ja mam właśnie zespół policystycznych jajników. Jestem w szoku z tą lekarką wiesz, bo ja z pierwszą córką wpadłam, więc owulację miałam (ze trzy razy w roku, ale jednak;)) więc to nie jest zasadą, ze przy ZPJ ma sie cykle bezowulacyjne. Z zajściem drugi raz w ciążę miałam juz problem, poza cystami miałam 7-centymetrowego włókniaka na jajniku, przy okazji usunięcia włókniaka, "obłuskano" mi jajniki z cyst i po 4 miesiącach zaszłam w ciążę. Tak poza tym to przy ZPJ występuje często nadwaga, nadmierne owłosienie i nieregularne cykle. Ja jestem chuda, nie mam problemów z owlosieniem, za to miesiączki co 3 miesiące( to przed ciążami, teraz jest jakos lepiej) i imo to moja lekarka zdiagnozowała ZPJ. Zmień jednak lekarza, jeżeli zalerzy Ci na ciąży, pozdrawiam.

Gość jak zwykle konstruktywny post
w wykonaniu jagody :D

I tak mija 43 dc.okresu jak na razie nie widać.Piersi i sutki zaczęły mnie boleć przy dotyku.Jak zdejmuje biustonosz to trochę mniej.Może to dobry znak ale trzy cykle temu tez tak miałam i nic z tego nie wyszło. Temperatury nie mierzę bo leczyłam stan zapalny to nie było sensu.Śluzu przez leki też nie było.ale właśnie skończyłam kuracje zobaczymy co dalej.

Gość karolinka87
drogie Panie mam pytanie. jestem 9 dni po miesiaczce a moje piersi znow sa nabrzmiale i bolesne. czy to mozliwe abym byla w ciazy? jutro ide po test ale bardzo mi zalezy na waszej opinii.

Jeśli masz nieregularne @ to jest marna szansa, że zajdziesz w ciążę. Idz do gina po LUTEINE lub CDUPHASTON, wyregulujesz nimi @ i raz dwa będziesz w ciąży.

Gość karolinka87
wlasnie w moim przypadku mam cykle co 27 dni. zwykle piersi tak bola przed okresem a tu taka anomali pierwszy raz mi sie to zdarza. w dodatku mam zawroty glowy jestem senna i wiecznie glodna

Skoro masz wątpliwości to zrób test bo tak to nie ma co się zadręczać naprawdę.Ja się staram o dziecko juz 1,5 roku i co cykl to mam wszystkie objawy ciąży i co cykl robie test który i tak wciąż ciązy nie widzi.Organizm potrafi robić psikusy uwierz mi.

Wczoraj kupiłam test i miałam go zrobic rano.Jednak wieczorkiem było przytulanko i pojawiło sie trochę krwi.Juz myslałam ze to okres ale dalej niec sie nie dzieje.Czy jednak sie pojawi.? Czy ktos tak miał ? <stopka></stopka>